For første gang siden 16. september kunne Vejle Boldklubs U19-Ligahold strække hænderne i vejret og juble over en sejr, da det lørdag middag blev 3-1 hjemme på VIES over Silkeborg. Sejren blev grundlagt allerede i den første time, hvor Kasper Døhr Thychosen og Agon Mucolli scorede. Sidstnævnte blev dobbelt målscorer og sprudlede i værternes farlige offensiv der producerede chancer til mere end de tre mål.

Debuterende cheftræner Johan Sandahl havde sat holdet op i en 3-4-3-opstilling, hvor der var plads til de fleste af de offensive kræfter. I bagkæden spillede Poulsgaard, anfører Lebæk og Tobias Utoft foran Sanchez i målet. På kanterne Thais Damgaard i venstre side og Christian Kudsk i højre, mens unge Thomas Gundelund og den nye Maksym Fitel huserede i maskinrummet. Helt på toppen Lucas From flankeret af Agon Mucolli og Kasper Døhr Thychosen.

Silkeborg kom bedst ud til bundbraget i U19-Ligaen. Fire points skiller de to hold i bunden af rækken. Silkeborg stjal bolde på farlige steder af banen og kom til et par afslutninger, som Sanchez snuppede uden problemer. Efter et lille kvarter begyndte VB-offensiven at røre på sig. Ved et SIF-målspark mødte VB’erne gæsterne højt og Fitel stjal bolden og kom til en afslutning. Silkeborg-keeper Oscar Hedval klarede, men VB fastholdt angrebet. Agon Mucolli fik bolden og driblede på baglinjen inden han sendte den ind i feltet. Hedvall kunne ikke holde indlægget og riposten kunne Kasper Døhr Thychosen tæt under mål heade i nettet. VB sad nu på spillet og minuttet efter kunne føringen været øget. Agon Mucolli kommer fri i venstre side og afslutter på stolpen. Riposten springer ud på knæet af Døhr Thychosen, der må se sin afslutning tage samme stolpe. Det blev 2-0 efter en lille halvtime ved Agon Mucolli. Teknikeren fik bolden i venstre side omkring feltet og lagde den fladt i nettet.

Silkeborg kunne også have reduceret. Særligt Anders Iversen gav problemer for vejlenserne i offensiven og han kreerede et par muligheder. På én af dem kom en medspiller akkurat forsent ved bagstolpen. VB var også tæt på at lykkedes med et par omstillinger, men Lucas From og Kudsk blev bremset af gæsterne. Tilbagevendte Christian Kudsk blev udskiftet i pausen og den lille hurtigløber leverede fine 45 minutter i turneringscomebacket efter mere end 10 måneders pause. I hans sted kom Deniz Korkmaz, senest Esbjerg fB, ind til debut for VB og han var med en god præstation med til at arbejde sejren hjem.

Lucas From blev sat i scene med en friløber kort efter pausen, men afslutningen endte i fødderne af SIF-målmanden. Silkeborg satsede dog stadig offensivt og det gav huller bagude. Agon Mucolli driblede forbi en SIF-spiller i feltet i en omstilling og sparkede bolden fladt forbi målmanden til 3-0. Offensivspilleren, der var nede på U19-Ligaholdet for første gang siden 24. september 2016 (!) da vejlenserne tabte 0-4 til netop Silkeborg, var banens bedste spiller og strøede om sig med gode afleveringer og chanceskabende spil. Silkeborg producerede egentlig muligheder nok til et mål eller to i dagens opgør, men Sanchez og VB-defensiven kom i vejen de fleste gange. Modsat kunne VB også have lukket til 4-0, men i klumpspillet efter et VB-hjørne blev anfører Lebæk afvist af en redning tæt under mål. Tre minutter før tid forsvandt muligheden for det første VB-clean sheet i U19-Ligaen siden 20. august 2016 så, da SIF reducerede til 1-3. På et Silkeborg-frispark fra siden blev anfører Lebæk skubbet i nærkamp og dømt for hands. Silkeborg scorede sikkert på straffesparket ved Sebastian Jørgensen. Det gav en hektisk afslutning på opgøret, men vejlenserne styrede sejren og de meget kærkomne tre points i hus. I bunden af tabellen er der nu kun et point op til Silkeborg på 11. pladsen og seks points op til Esbjerg fB der er nummer 10.

Maksym Fitel (billedet tv., red.) og Deniz Korkmaz debuterede for VB efter vinterens klubskifter, mens der var U19-Ligadebut til Tobias Sommer (f. 2001). Sommer er den femte 2001’er til at debutere i ligaen for VB. Thomas Gundelund, Magnus Enggaard Hansen, Alexander Jensen og Marco Kruse var de fire første.

På grund af dansk deltagelse ved den kommende Elite Round for U19-landsholdet, er der fire ugers kamppause i U19-Ligaen, hvor VB først spiller igen den 7. april i Brøndby. I den kommende uge indtræder holdet i DBU Jyllands pokalturnering, hvor holdet møder FC Skanderborg i Ry på onsdag den 14. marts kl. 20.00.

Cheftræner Johan Sandahl glædede sig over sejren, men erkender der skal bygges mere på præstationen fremover.

– Det var en lige fodboldkamp med mange målchancer til begge hold, men vi var det stærkeste hold og derfor vandt vi. Til tider spillede vi rigtig god fodbold, men vi skulle også arbejde hårdt for at hjælpe en meget velspillende Mathias Sanchez i målet. Vi er nødt til at forbedre vores præstation, men i dag var vores præstation tilstrækkelig nok til at vinde, siger Johan Sandahl, der har fire uger til at forberede holdet frem mod den næste opgave.

– Nu har vi tid til at lære hinanden endnu bedre at kende og træne godt. Denne sejr var en stor lettelse for spillerne og den frigiver en energi, som vi skal bruge for at blive et bedre kollektiv, siger Johan Sandahl.

Han fremhævede målmand Mathias Peguero Sanchez Eriksen for en god kamp.

Sådan så Silkeborg kampen.

Kampfakta:
Vejle Boldklub – Silkeborg IF 3-1 (2-0)
16. 1-0 Kasper Døhr Thychosen
29. 2-0 Agon Mucolli
52. 3-0 Agon Mucolli
87. 3-1 Sebastian Jørgensen (straffespark)

Kort:
62. Maksym Fitel (gult kort)
89. Tobias Sommer (gult kort)

Indskiftninger:
46. Christian Kudsk ud Deniz Korkmaz ind