For tredje gang i efteråret scorede Steffen Kielstrups U19-mandskab hele fem mål på hjemmebane. Denne gang var det FC Nordsjælland, som løb ind i den velsmurte maskine, der viste helt andet niveau end i nederlaget for to uger siden til OB.

Vejle Boldklub fik en drømmestart, da formstærke Thais Damgaard startede en flot kamp med at score allerede efter tre minutter. Målet kom efter et fint forarbejde af Foday Manneh. Gæsterne viste sig tro mod deres spillestil med at forsøge at spille sig ud nede fra målmanden. Cheftræner Steffen Kielstrup havde dikteret et meget højt pres, der mindede om det træneren stod i spidsen for, da U17-holdet i foråret i Farum vandt med hele 5-0. Det høje og agressive huede helt tydeligvis ikke nordsjællænderne, der havde deres problemer med at spille sig fri. Midtvejs i første halvleg fik Nordsjælland udlignet efter et hjørnespark, men der gik ikke lang tid før Thais Damgaard endnu scorede. Målet kom efter et fremragende angreb, som den skudstærke vejlenser afsluttede med sit venstreben helt oppe i det fjerne hjørne.
Kort før pausen udbyggede Vejle Boldklub føringen, da Villads Rasmussen udnyttede en nedfaldsbold efter et hjørnespark.
– I første halvleg lykkedes vi med rigtig mange ting og spillede på et meget højt niveau, fortæller Steffen Kielstrup og uddyber:
– Drengene havde en stor tro på egne evner og var dygtige både med og uden bold.

Anden halvleg blev med et lidt anderledes kampbillede, hvor gæsterne efter deres tidlige reducering blev dominerende på bolden, mens Vejle Boldklub mere var farlige på omstillinger.
En træt og godt spillende Lundrim Hetemi måtte efter en time lade sig udskifte med Andreas Broe, hvilket sendte Thomas Gundelund frem på midtbanen. I løbet af de næste minutter var der chancer i begge ender, men afgørelsen faldt først med fem minutter igen, da Thais Damgaard med sit tredje mål i kampen og syvende i sæsonen gjorde det til 4-2.
I overtiden scorede indskiftede Valdemar Sadrifar til 5-2 efter fornemt forarbejde fra ligeledes indskiftede Jacob “Give” Kristensen.
– Præstationen i sig selv var enorm god. At score fem mål for tredje gang i sæsonen på hjemmebane er ligeledes stærk, siger Steffen Kielstrup, der kan se tilbage på et 2018, hvor FC Nordsjælland må være en af favoritmodstanderne. I april blev det som tidligere nævnt til en sejr på 5-0 i Farum og nu igen en sejr på 5-2.

Lidt ekstra info:
– Thais Damgaard er den først U19-spiller i VB, der scorer tre mål i en U19 Ligakamp siden Jonas Faaborg scorede fem mål mod Lyngby tilbage i september 2010  i en sejr på 6-2.
– Villads Rasmussen og Valdemar Sadrifar var ligeledes målscorere tilbage i 5-0 sejren i april.
– Syv spillere var gengangere i de to kampe for Vejle Boldklub. Det drejer sig om Andreas Foged, Tobias Sommer, Alexander Jensen, Jacob “Give” Kristensen, Villads Rasmussen, Andreas Broe og Valdemar Sadrifar.
– Kasper Kurland var træner for FC Nordsjælland i begge kampe. Steffen Kielstrup var det samme for VB.
– Vejle Boldklub er det 3. mest scorende hold i U19 Ligaen med 27 mål. Kun rækkens tophold FC Midtjylland med 31 og netop lørdagens modstander FC Nordsjælland har med deres 28 mål lavet flere.

Vejle Boldklub er nu færdige med turneringskampe i 2018. I tabellen rækker 15 points i 11 kampe til en 6. plads, men VB har spillet én kamp mere end de fleste øvrige hold. 11 ud af de 15 point er i øvrigt hentet på hjemmebane i VB Parken. Se tabellen her.

U19-Ligaen 2018-19, VB Parken kunstgræs
Lørdag den 24. november 2018 kl. 12.00
Vejle Boldklub – FC København 5-2 (3-1)
03. 1-0 Thais Damgaard