På ungdomsholdene træningslejr i Tyrkiet tabte Vejle Boldklubs U19-mandskab lørdag 3-0 til den ukrainske storklub Dynamo Kiev. Et resultat der var retvisende, selvom Steffen Kielstrups mandskab laverede en helhjertet præstation mod Youth League-mandskabet.

Dynamo Kiev var fra start det dominerende hold, selvom vejlenserne til stadighed forsøgte at spille sig ud af de fleste situationer. Det gav optræk til flere vejlensiske afslutning uden det dog blev rigtig farligt.

Efter en lille halv time kom Dynamo Kiev foran, da et vejlensisk boldtab på midten af banen blev omsat i en flot omstilling af ukrainerne. Pausetillingen forblev ved de 1-0 til Dynamo Kiev, og det kunne Vejle Boldklub specielt tanke en stærkt spillende Andreas Jungdal i målet for.

Netop U17-landsholdsmålmanden var dog impliceret i scoringen til 2-0 til Dynamo Kiev, da en fejlaflevering fra Andreas Jungdal endte hold en Kiev-angriber, som sikkert kunne score. 10 minutter senere leverede VB et fremragende angreb, hvor Dynamo Kiev blev spillet helt tynde, men den store chance sparkede Adama Fofannah på overliggeren. To minutter efter scorede Dynamo Kiev endnu en gang på en omstilling efter en periode, hvor VB ellers havde været de bedste.

Tidligere på dagen havde U17-holdet ligeledes spillet træningskamp, og her blev det til en sejr på 2-1 over Semtemvri fra Bulgarien.

Bulgarerne var en fysisk stærk modstander og var medvirkende i en god træningskamp, som gav god læring til de unge VB-drenge. Et lille kuriusum fra kampen var, at samtlige tre mål blev scoret med hovedet. Første bragte Batughan Öksüm Vejle Boldklub foran 1-0 efter 30 minutter, inden Semtemvri otte minutter udlignede på et fint hovedstød. Vejle Boldklub lød dog med sejren, da Oliver Nielsen efter et Anton Stage-hjørnespark gjorde det til 2-1 efter 51 minutter.

Talentchef Steen Thychosen var godt tilfreds med de to træningskampe.
– U17-holdet fik endnu en gang understreget, at der er rigtig mange dygtige spillere på holdet. Der er rigtig god kamp om pladserne og mange byder ind på pladserne i startopstillingen. Kampen mod Semtemvri var en fysisk hård kamp, og det var en rigtig brugbar træningskamp, fortæller Steen Thychosen og siger om U19-holdets kamp mod Dynamo Kiev:
– Det var en modstander på et meget højt niveau. Drengene fik at se, hvad der kræves på højeste niveau. De skal dog have ros for at levere en god præstation og hele tiden forsøge at spille vores eget spil. Nu venter der U19 en sidste træningskamp, hvor modstanderen ligeledes er et Youth League-hold, når vi skal møde Lokomotiv Moskva.

Kampfakta U19-kampen:
Vejle Boldklub – Dynamo Kiev 0-3 (0-1)
27. 0-1
68. 0-2
78. 0-3

Andreas Jungdal

Kasper Døhr Thychosen
Kasper Poulsgaard (anfører)
Magnus Enggaard Hansen
Andreas Broe

Tobias Sommer
Lundrim Hetemi