Vejle Boldklubs U19-Ligahold faldt sammen i de sidste 25 minutter af træningskampen mod SønderjyskE fredag aften. Efter 0-0 ved pausen, så scorede sønderjyderne fem mål i de sidste 25 minutter af kampen og cifrene blev rigtigt grimme for cheftræner Steffen Kielstrups mandskab i årets første træningskamp.

I store perioder af kampen lignede det ikke en øretæve til Steffen Kielstrups U19-Ligahold. Vejlenserne var godt med i kampen og skabte målchancer, men de blev ikke udnyttet og så faldt holdet sammen til sidst.

– Inden kampen, havde vi ikke tillagt resultatet den store betydning. Vi havde glædet os til at komme i gang med årets første kamp og se spillerne i kamp igen. Men når vi står her og har tabt 0-5, er det bare ikke godt nok. Jo, vi har trænet hårdt i de sidste par uger og spillerne kan være ramt, men vi må ikke falde sammen og indkassere fem mål på de sidste 25 minutter. Nu skal vi tilbage på træningsbanen og arbejde ud fra, at vi skal investere meget mere, indleder Steffen Kielstrup.

– I de første 45 minutter gør vi det fornuftigt og det er begrænset, hvad SønderjyskE kommer frem til. Vi styrer spillet, har tre-fire chancer, som vi skal score på. Vores fokus var på første presset og opbygningsspillet. Vores pres fungerede ikke, som vi havde håbet på. Til gengæld erobrede vi mange bolde i anden fasen ved Rasmus Schjang og Tobias Sommer og skabte en del muligheder den vej. I de sidste 45 minutter begynder vi egentlig OK, men så taber vi momentum, siger Steffen Kielstrup.

– Vi begynder at se trætte ud og kommer for langsomt i pres og det giver SønderjyskE overtaget i kampen. Fælles for de fem mål de scorer fra det 65. minut og frem er, at vi træffer dårlige beslutninger og er uopmærksomme. Vi sover ved et frispark fra siden, som de slår i feltet og vi spiller farlige bolde ind midt i banen. Man kan håbe, at dette var et wake up call til spillerne. Der skal investeres meget mere og det begynder fra på mandag, siger Steffen Kielstrup.

Normalt er der ikke meget positivt at tage med fra et nederlag på 0-5 til en direkte konkurrent i tabellen, men cheftræneren havde flere roser at uddele.

– Flere af de yngste spillere på holdet leverede fint. Rasmus Schjang Larsen, Peter Ullum og Oska Bagge gjorde det godt. De spiller på U17-Ligaholdet til daglig og de kom med en dejlig energi. Oska har et stort hjerte og han bringer meget offensivt. Rasmus Schjang er hårdtarbejdende på midten og han løb mange meter. I forsvaret var det godt at se den gamle Peter Ullum igen efter en længere skadespause. Når et hold falder sammen, som vi gjorde i de sidste 25 minutter, så kigger man udefra sidelinjen meget på, hvem der kommer en reaktion fra. Hvem det gør ondt på, at man indkasserer flere mål. Her skinner Tobias Sommer tydeligt igennem. Han forsøgte at ændre på tingenes tilstand og få holdkammeraterne med, siger Steffen Kielstrup.

Venstrebacken Christian Pedersen (f. 2000) er en prøvespiller, der viser sig frem under opstartstræningen i januar. Selvom navnet er dansk, så kommer han fra Venezuela hvor han senest har spillet og han er blevet en mulighed for VB gennem klubbens internationale netværk. Kommunikationen med venstrebacken foregår på engelsk og spansk.

U19-Ligaholdets næste træningskamp er på lørdag den 2. februar kl. 12.00 i VB Parken. Modstanderen er OB.

U19-træningskamp, banerne v/ Haderslev Idrætscenter
Fredag den 25. januar 2019 kl. 18.00
SønderjyskE – Vejle Boldklub 5-0 (0-0)

Indskiftninger:
46. Andreas Broe ud Oska Bagge ind