Efter to måneders træningsopstart, en træningslejr i Tyrkiet og fem træningskampe står Vejle Boldklubs U19-Ligahold foran forårspremieren i U19-Ligaen. Modstanderen er Silkeborg og vejlenserne skal helst begynde med en sejr, hvis man vil forblive i subtoppen af tabellen.

Efterårssæsonen var mere end godkendt for cheftræner Steffen Kielstrup U19-Ligamandskab. Vejlenserne hentede 15 points i 11 kampe og overvintrede på 6. pladsen. En historisk god midtvejsplacering for Vejle Boldklub i nyere tid i den ældste ungdomsliga. De fine resultater og pæne placering kom efter et efterår, hvor holdet scorede 27 mål. Tre gange scorede holdet fem mål på hjemmebane og det var Thais Damgaard Nielsen med syv mål der var iøjnefaldende, men også Villads Rasmussen og Alexander Jensen scorede hver fire mål.

Trænerstaben har haft udfordringer med flere skadede spillere i vinteropstarten, men der er ved at være bedring blandt de fleste. Alexander Jensen er dog fortsat ude i et stykke tid, men den stærke midtbanespiller forventes klar i løbet af foråret. Lundrim Hetemi og Thais Damgaard Nielsen har været omkring Superligaholdets pre-season, men duoen har også spillet de fleste træningskampe med U19-Ligaholdet.

Lørdagens forårspremiere mod Silkeborg er en vigtig kamp for cheftræner Steffen Kielstrup, assistenttræner Bo Møller og spillertruppen. Vil holdet holde trit med midterholdene kræver det en sejr mod Silkeborg, der ligger næstsidst i tabellen. De to klubber mødtes i premieren i sommer i VB Parken og spillede ved den lejlighed 2-2. I sidste sæson delte klubberne med en hjemmesejr hver.

Tilgange:
Jonas Andersen (Kolding IF)
Matthew Palmer (Eastern Suburbs AFC, New Zealand)
Adama Fofana (FC Olympique Sport Abobo, Elfenbenskysten)

Afgange:
Fard Ibrahim (A-truppen)
Jakob ”Give” Kristensen (AC Horsens)
Magnus Bisgaard Clausen (-)
Nikolaj Lebæk (Dalum IF)
Noah Weng (-)