Vejle Boldklub U19-Ligahold vandt for kun tredje gang i sæsonen, da det blev 3-2 over Randers FC lørdag eftermiddag. Vejlensernes mål blev scoret på ti minutter midt i kampen og blev sat ind af Kasper Poulsgaard, Jonas Andersen og Lucas From.

I forhold til sidste uges kamp i Brøndby, havde cheftræner Johan Sandahl én ændring i startopstillingen. Det var U17-Ligaspilleren Tobias Sommer der ikke var med. I stedet spillede unge Thomas Gundelund og Maksym Fitel centralt på midtbanen, mens Jes Broby gik over på højreback og Thais Damgaard Nielsen spillede i venstre side. Anførerbindet sad denne gang om armen på Kasper Poulsgaard og dermed har VB haft tre forskellige anførere i de sidste tre ligakampe.

Opgøret på kunstgræsbanen ved Vejle Idrætsefterskole fik en livlig indledning. Maksym Fitel fik en god mulighed på en løs bold i feltet allerede i det 2. minut, men sparkede et godt stykke over målet. Seks minutter senere kom gæsterne foran 1-0, da topscorer Kasper Waarst Høgh stod umarkeret bagerst i feltet ved et hjørnespark og stødte bolden i mål. VB sad på meget af spillet i første halvleg og skabte flere gode muligheder. Efter en halvtime erobrede en meget velspillende Thomas Gundelund bolden højt og fandt Lucas From dybt, men han blev afvist. Bolden endte hos Agon Mucolli der sparkede første gang, men i en blokade. Et par minutter senere var Agon på spil i venstre side og trak ind i feltet. Indlægget gav en returbold til Lucas From, som han var tæt hold sendte på ydersiden af stolpen. I det 41. minut brændte det igen på i Randers-feltet. Lucas From lavede et godt gennembrud i venstre side og slog bolden over i det bagerste område af feltet, hvor Kasper Døhr Thychosen afsluttede ved siden af mål. Udligningen til 1-1 faldt i det 43. minut. Agon Mucolli eksekverede et frispark på siden af Randers-feltet. Bolden ramte en mand i muren og snød målmand Nicklas Rulle, der kun fik en hånd på bolden. Flere VB’ere kom stormende mod bolden tæt under mål og det var anfører Kasper Poulsgaard, der scorede det forløsende mål. I det første minut af tillægstiden i en VB-domineret første halvleg var det Jonas Andersen, der bød ind på en scoring. Den stærke angriber afviste en forsvarsspiller 1:1 på kanten af feltet og gik lige mod mål, men målmanden reddede med en fodparade.

Fem minutter efter sidebyttet bragte VB sig i front med 2-1. Thomas Gundelund tog et energisk løb med bolden i højre side af banen og slog den fladt ind foran mål, hvor Jonas Andersen fladt stødte bolden sikkert i mål. Føringen blev øget kun tre minutter senere og i denne periode flød VB-spillet midt på banen omkring Maksym Fitel og Thomas Gundelund super godt. Vejlenserne trykkede på i feltet og Thais Damgaard samlede en løs bold op. Til sidst endte den ved Lucas From, der tog et træk ind i banen og trykkede bolden over i siden af målet. 3-1!

VB fortsatte det gode spil i flere minutter efter målet, men det sidste afgørende stød blev aldrig sat ind. Kampen bølgede meget frem og tilbage. Randers FC satsede på en reducering, der kunne genskabe spændingen, mens VB havde muligheden for at knuse kampen. Agon Mucolli, Lucas From og Jonas Andersen iscenesatte flere gode omstillinger, men den afgørende chance kom VB ikke frem til. I stedet blev gæsterne mere farlige og det kastede en reducering af sig ved brandvarme Kasper Waarst Høgh. Han blev spillet i dybden og scorede med en klinisk afslutning på Sanchez. Randers satsede nu alt på en udligning og kom til flere indlæg i slutfasen, men VB-defensiven holdt stand. I modsatte ende løb Thomas Gundelund en omstilling og serverede bolden for en fri medspiller foran mål, men var inden da vinket offside. En uforståelig kendelse for tilskuerne langs sidelinjen, men dommen fik ikke indflydelse på fordelingen af pointene. Randers FC satsede alt i overtiden, men lykkedes ikke, og så lød der et jubelbrøl af de større, da dommer Henrik Hansen fløjtede af. Med sejren overlod vejlenserne rækkens sidsteplads til Silkeborg, men Randers FC og Lyngby er fortsat otte point foran i tabellen. Optimismen omkring klubbens U19-Ligahold er dog stor og med to fine hjemmesejre på stribe, er problemerne på hjemligt græs for en stund udryddet. I de kommende kampe venter FC Nordsjælland, AaB og OB og det er alvorlige styrkeprøver for Johan Sandahl mandskab.

Cheftræner Johan Sandahl: Godt angrebsspil bag sejr
VB’s svenske U19-Ligatræner var meget tilfreds med spillet i de første 70 minutter af sejren over Randers FC, men til sidst mistede vejlenserne grebet om kampen.

– Det er en god sejr for holdet og jeg er glad for den. Vi spiller som hold godt angrebsspil i 70 minutter, men vi mister pusten til sidst i kampen og kan ikke presse på samme måde. Det betyder, at Randers kan slå deres gode dybdebolde fra gode positioner på banen og vi bliver pressede. I lange perioder i kampen presser vi dem højt og skaber mange målchancer. Vi spiller varieret angrebsspil med sideskifte og forskellige løsninger og kreerer mange målchancer og det er jeg meget tilfreds med, siger Johan Sandahl.

– Randers FC fik flyttet momentum over på deres side i de sidste 20 minutter cirka, men vi kæmpede fantastisk på deres bolde i bagrummet og det gav en sejr. Stor ros til alle spillerne for at holde hele vejen hjem. Nu venter der en sjov kamp i Farum mod FC Nordsjælland og sejren er en god ballast, inden vi skal møde endnu et virkelig stærkt hold, siger Johan Sandahl, der fremhævede vejlensernes yngste mand.

– Thomas Gundelund spiller en helt fantastisk kamp. Han er med i målet til 2-1 som han skaber med et godt løb i højre side. Generelt er han meget bevægelig og god med bolden, så det var en flot kamp han spillede, siger Johan Sandahl.

Der var U19-Ligadebut til Wang Zhenao (f. 1999).

VB modtog tre advarsler i de døende minutter, men ingen af dem er karantænegivende i den kommende kamp mod FC Nordsjælland. Det opgør spilles på lørdag i Farum Park.

Kampfakta:
Vejle Boldklub – Randers FC 3-2 (1-1)
8. 0-1 Kasper Waarst Høgh
43. 1-1 Kasper Poulsgaard
50. 2-1 Jonas Andersen
53. 3-1 Lucas From
81. 3-2 Kasper Waarst Høgh

Kort:
89. Nikolaj Lebæk (gult kort)
90. Christian Kudsk (gult kort)
90. Thais Damgaard Nielsen (gult kort)

Indskiftninger:
59. Kasper Døhr Thychosen ud Christian Kudsk ind
73. Agon Mucolli ud Wang Zhenao ind
78. Lucas From ud Nikolaj Lebæk ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Mathias Peguero Sanchez Eriksen

Jes Broby
Kasper Poulsgaard (anfører)
Emil ”Agger” Nielsen
Thais Damgaard Nielsen

Maksym Fitel
Thomas Gundelund

Kasper Døhr Thychosen
Agon Mucolli
Lucas From

Jonas Andersen

Bænken (alle benyttet):
Nikolaj Lebæk
Wang Zhenao
Christian Kudsk

Tekst: Lars Christensen.