Trods en føring på 3-0 mod FC Midtjylland efter en times spil, måtte Vejle Boldklubs U19-Ligahold nøjes med 3-3 mod topholdet FC Midtjylland i lørdagens opgør på Ikast Stadion. Det målrige opgør var god reklame for ungdomsfodbold, og opgøret kunne også være endt 4-4 eller 5-5 og pointdelingen var på ingen måde urimelig.

Cheftræner Steffen Kielstrup havde ændret på fire positioner i forhold til opgøret mod Brøndby for fjorten dage siden. Arbnor, ”Agger”, Lundrim og Jonas Andersen gled af forskellige årsager ud, mens det gav plads til Adama Fofana, Andreas Broe, Fard Ibrahim og Rami Ayman. FCM skulle bruge tre points for at holde trit med AaB i toppen af tabellen, mens VB med point kunne konsolidere en placering i den bedste halvdel.

Efter et kvarter blev det 1-0 til VB. Adama Fofana var foretrukket i startopstillingen som frontangriber efter en skadespause, og ivorianeren takkede for tilliden med en flot scoring. Thais Damgaard sendte Fofana afsted med en flot hælaflevering midt på banen, og i frit løb ned mod mål, scorede Fofana med et hårdt spark i modsatte målhjørne. FCM råder over en farlig offensiv med Casper Tengstedt og U17-spilleren Mads Kristian Hansen, men de blev holdt i et jerngreb af VB’s defensiv i begyndelsen og ellers stod en storspillende Foged klar i målet. Efter en lille halv time var Mads Kristian Hansen på spil, da han udenfor feltet opsnappede en skidt clearing, men han hamrede bolden over mål. Minuttet efter var han på spil igen, men i fri position klarede Foged.

Casper Tengstedt var også farlig, men angriberen headede først forbi inden en brandvarm Foged kom godt ud i en god mulighed. VB havde optræk til et par gode omstillinger, men den sidste skarphed manglede. I de sidste minutter af første halvleg måtte Adama Fofana forlade banen. Målscoren ærgrede sig med rettet, for ivorianeren havde leveret en god indsats og scoret et flot mål. De sidste 45 minutter blev underholdende, og de begyndte med et overliggerspark fra FCM. Minuttet efter sendte Tobias Sommer med en god stikning Thais Damgaard afsted i højre side, og den kommende A-trup spiller løb fra hjemmeholdet og scorede på Olafsson i målet. 2-0 til VB! I den periode virkede FCM groggy og VB kunne efter godt og vel en times spil øge til 3-0. Fard Ibrahim slog et præcist indlæg, som Thais Damgaard tog ned i feltet og sparkede fladt i nettet. Stor jubel i VB-kolonien på Ikast Stadion efter den flotte scoring. Men FCM er ikke ubesejrede i tolv måneder hjemme i Ikast for sjov og midtjyderne trykkede på i den sidste halve time. Først havde indskiftede Valdemar Sadrifar dog chancen for 4-0, da han sparkede en løs bold efter et hjørne over mål. I det 69. minut fik FCM reduceret første gang. Casper Tengstedt, der meget ofte har scoret mod VB, sendte et frispark hen over muren og i nettet. To minutter senere headede samme Tengstedt over mål. Med en tomålsføring og små tyve minutter igen kunne VB have valgt et defensivt udgangspunkt, men vejlenserne spillede videre i samme stil. Arbejdsomme Thomas Gundelund, der leverede en god indsats på midtbanen, havde et hårdt spark, som Olafsson dog snuppede. Villads Rasmussen forsøgte også udefra, men islændingen lukkede ikke flere mål ind denne eftermiddag. Indskiftede Gustav Isaksen slap igennem for FCM, men Andreas Foged parerede flot. Minuttet inden FCM fik reduceret anden gang, var det Isaksen der fik afsluttet kompetent, men Onuachu-look-a-like Jibril Abubakar Antala, sparkede riposten over. Gustav Isaksen, der fra flere sider betegnes om den bedste spiller i U19-Ligaen, reducerede til 2-3, da han løftede en fremlægning over Foged og i nettet til 2-3.

To minutter efter fik FCM udlignet til 3-3, da finnen Pyry Hannola kom ind i feltet og med et resolut spark trykkede bolden i nettet bag en chanceløs VB-keeper.

Men hverken VB eller FCM opgav håbet om at vinde kampen efter udligningen. Thais Damgaard kom igennem i venstre side, men sparkede lige på målmanden. I det 89. minut fik altid finurlige Valdemar Sadrifar bolden i feltet fra Villads Rasmussen i venstre side, men målmanden lavede en stor redning. I to minutters overtid var Thais Damgaard så på spil igen. Kanten fik bolden i VB’s højre side og styrede mod mål. Han sigtede mod det lange hjørne med et fint, fint spark, men Olafsson kom op og vippede bolden ud til et hjørnespark. Så tæt, var VB på at hjemføre den første U19-Ligasejr i Ikast siden 2014, men i stedet måtte vejlenserne og de små hundrede vidner på Heden, glæde sig over forårsvejret og en både velspillet og underholdende kamp i landets bedste række for U19-hold.

Cheftræner Steffen Kielstrup: Fin kamp mod en god modstander
Steffen Kielstrup var ærgerlig over, at Vejle Boldklub ikke fik tre points med hjem, men måtte nøjes med et efter 3-3 mod FCM.

– Vi spiller en fin kamp mod en god modstander. Der er ingen tvivl om, at vi møder et dygtigt hold og derfor skal vi også toppræstere for at få noget med hjem. Spillernes sammenhold og teamspirit var en fornøjelse at overvære. Vi skal vinde, når vi er foran 3-0 og det ærgrer vi os helt vildt over. Men de lugter blod efter den første reducering og viser, at de har masser af kvalitet, siger Steffen Kielstrup.

– FC Midtjylland kæmper sig tilbage og henter point. Jeg spørger også mig selv, om der var noget vi kunne have gjort anderledes? Vi fastholder vores organisation i slutningen i stedet for at spille med fem i bagkæden. Det giver muligheder for at score til 4-3 til os og vi er kun en stor redning fra at vinde i overtiden. Thais og Valdemar er tæt på, men deres målmand var stærk. Desto tættere vi kommer på slutfløjtet, jo mere tænker spillerne over, hvad der kan gå galt. Vi står måske og kigger lidt fodbold i et par situationer og det koster. Men vi angreb overordnet set kampen, som vi havde talt om og spillerne skal roses for indsatsen. De spillede en klog kamp i 80 minutter, siger Steffen Kielstrup.

– 1. halvleg var ikke helt god nok. Jeg savnede lidt mod i perioder til at løbe dybt og mere bevægelse. I 2. halvleg finder vi flere rum at spille i og søger ned i banen. Vi havde fokus på, at de stod højt med deres bagkæde og de muligheder det efterlod, fik vi også straffet. Man kan ikke holde FCM fra chancer i Ikast og vi angreb på mange måder kampen, som vi havde talt om. Nu har vi spillet to fine kampe mod FCM i denne sæson og leveret et fint samlet udtryk mod det måske bedste U19-Ligahold i Danmark. Vi scorer et par flotte mål, men der er også noget vi gerne vil forbedre til næste kamp, siger Steffen Kielstrup.

– Det er svært, at stå og fremhæve enkelte spillere når alle gør en god figur. Thais Damgaard er afgørende igen med to mål, Villads Rasmussen arbejder hårdt, Tobias Sommer og Kasper Poulsgaard fortjener ros, ligesom Andreas Foged har gode redninger i løbet af kampen og sådan kan jeg blive ved, siger Steffen Kielstrup.

Der var U19-Ligadebut til Matthew Palmer (f. 2000).

Sådan så FC Midtjylland kampen.

U19-Ligaholdet har kamppause i den kommende weekend. Holdet skal først i aktion igen lørdag den 11. maj mod FC København. Se stillingen i U19-Ligaen her.

U19-Ligaen 2018-19, Ikast Stadion
Lørdag den 27. april 2019 kl. 13.00
FC Midtjylland – Vejle Boldklub 3-3 (0-1)
16. 0-1 Adama Fofana
49. 0-2 Thais Damgaard Nielsen
62. 0-3 Thais Damgaard Nielsen
69. 1-3 Casper Tengstedt
85. 2-3 Gustav Isaksen
87. 3-3 Pyry Hannola

Kort:
90. Villads Rasmussen (gult kort)

Indskiftninger:
42. Adama Fofana ud Valdemar Sadrifar ind
86. Rami Ayman ud Matthew Palmer ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Andreas Foged

Andreas Broe
Kasper Poulsgaard (anfører)
Magnus Enggaard Hansen
Fard Ibrahim

Thomas Gundelund
Tobias Sommer
Rami Ayman

Thais Damgaard Nielsen
Adama Fofana
Villads Rasmussen

Bænken:
Valdemar Sadrifar
Matthew Palmer
Emil ”Agger” Nielsen (ikke benyttet)
Andreas Jungdal (m) (ikke benyttet)

Tekst: Lars Christensen.