Tobias Sommer kom ind til sin U19-landsholdsdebut, da Danmark besejrede Wales på Nakskov Stadion efter straffesparkskonkurrence fredag aften. Thomas Gundelund begyndte på banen for danskerne, mens Malte Amundsen i Aalborg fik U21-landsholdsdebut for Danmark i en nulløsning mod Ungarn.

VB var repræsenteret ved Thomas Gundelund og Tobias Sommer på det danske U19-landshold, der spillede den første af to kampe på Sydhavsøerne i landsholdspausen. Gundelund begyndte på højre wingback, mens Tobias Sommer blev indskiftet i det 64. minut til debut på U19-landsholdet. Opgøret mod waliserne blev målrig og spændende. Danmark udlignede til 3-3 i sidste minut – en spiller i undertal efter udvisning til Tobias Anker – og det betød straffespark om sejren. Danmark vandt 8-7 og Gundelund spillede hele kampen. Danmark spiller igen på mandag den anden og sidste kamp i forbindelse med samlingen.

Fredagens tredje VB’er i landsholdsaktion var Malte Amundsen. Han var med i det nye U21-landsholds første kamp. Det var en forberedelseskamp mod Ungarn inden det gælder Rumænien i EM-kvalifikationen i næste uge. VB’eren måtte se Andreas Poulsen (Borussia Mönchengladbach) begynde på venstreback, men et kvarter før tid kom Amundsen i aktion for den et år yngre Poulsen. Kampen mellem Danmark og Ungarn sluttede 0-0.

Den næste kamp for Danmark og U21-landsholdet er den vigtige EM-kvalifikationskamp mod Rumænien i Aalborg på tirsdag den 10. september kl. 18.30.

Tekst: Lars Christensen.