U19-Ligaholdets udekamp mod AaB onsdag eftermiddag blev akkurat lige så svær som ventet på forhånd. De nordjyske medaljekandidater vandt 2-0 efter 1-0 ved pausen, men især før pausen fik vejlenserne skabt en række halve muligheder, der kunne have ændret på kampbilledet. Der var U19-Ligadebut til Mathias Voss og Jonathan ”JP” Petersen fra U17-Ligaholdet.

Cheftræner Steffen Kielstrup og assistenttræner Bo Møller havde to ændringer i forhold til det hold der i lørdags besejrede FC København 2-1 på Frederiksberg. Trænerstaben ændrede formation, da man gik over til en 3-5-2, mens man tidligere har spillet 4-3-3. I bagkæden gled en skadet Fard Ibrahim ud og blev erstattet af U17-Ligaspilleren Mathias Voss, der spillede højre wingback. Fremme i angrebet var Kasper Døhr Thychosen foretrukket i duoen med topscorer Thais Damgaard Nielsen, mens Valdemar Sadrifar tog plads på bænken. Her var Jonathan ”JP” Petersen fra U17-Ligaholdet med for første gang.

AaB topper U19-Ligaen to points foran FC Midtjylland og de bolschestribede har dermed de bedste kort på hånden i kampen om guldet. Nordjyderne har tre hjemmekampe tilbage i sæsonen og opgøret mod Vejle var den første. Spillerne havde fået de bedste betingelser til onsdagens udsatte opgør i U19-Ligaen, da kampen blev spillet på den fremragende bane foran AaB’s Superligahus på træningsanlægget på Hornevej i den østlige del af byen. Opgøret i dejligt solskinsvejr blev spillet foran et lidt større publikum end normalt og det skyldes nok, at nordjyderne begynder at lugte guld…

Kampen blev akkurat lige så svært for gæsterne, som forventet. Tidligt fik Mikkel Kaufmann chancen i feltet efter et godt skifte fra Mathias Ross, men den store AaB-spids hamrede læderet forbi mål. Kort efter var Thais Damgaard ophavsmand til gæsternes første mulighed. VB-topscoreren fik bolden dybt i venstre side og kom til et indlæg, hvor VB havde mange med i boksen, men AaB kom først på bolden tæt under mål. Thais Damgaard var på spil igen kort efter, men med højrebenet endte forsøget langt udefra ved siden af mål. Helt som ventet, så tog AaB et dybt udgangspunkt og ventede på, at vejlenserne skulle begå fejl. En velspillende Thomas Gundelund var bag den næste mulighed til gæsterne. Han fandt med en god dybdebold Kasper Døhr Thychosen, der tacklede sig forbi AaB’s stopper og kom fri. Men i afslutningsøjeblikket blev han tacklet ud til et hjørne. Det var den første startplads til Døhr Thychosen siden EfB-kampen i april, og den aggressive angriber voldte værterne problemer med sin direkte stil.

Bedst som VB var kommet godt i gang med kampen, så viste AaB hvorfor de er tophold og favoritter til at løbe med guldmedaljerne. En situation som vejlenserne ikke fik afklaret godt nok i højre forsvarsside, endte med et indlæg til bagerste stolpe. Her fik store Kaufmann for meget plads og kunne tage bolden ned og bruge sin fysik til at score til 1-0. Her var der spillet 24 minutter.

Kort efter clearede VB en bold fremad banen. Det endte med en løbeduel til Kasper Døhr Thychosen, der sled godt i det og AaB måtte afvise til hjørne. Thais Damgaard kom ind fra siden efter et kort hjørnespark og fik afsluttet, men lige ved siden af mål. Kort efter var den farligste VB’er på spil igen, da han halvflugtede fra siden af feltet, men forbi mål.

På en farlig omstilling løb AaB’s Nicolai Laursen fra VB’s venstre side i det 38. minut. Laursen kom ind i feltet, hvor han med venstrebenet afsluttede på stolpen. I halvlegens sidste minut var der en løs mulighed til VB. Efter et indlæg fik Rami Ayman headet i feltet. Mathias Voss var tæt på at nå frem, men manglede lige det sidste for at kunne støde bolden i mål.

Efter pausen var kampbilledet omtrent det samme. VB mest på bolden og AaB mere afventende og satsende på at straffe de mindste fejl. AaB kunne have øget efter fem minutter, da en angriber akrobatisk fik afsluttet, men forbi Andreas Fogeds mål. Thais og Gundelund var også tæt på at finde hinanden i den anden ende, men linjedommeren markerede for offside efter godt opspil.

Efter godt og vel en times spil var VB’s trænerbænk tvunget ud i tre udskiftninger. Andreas Broe gik ud, med det der i første omgang ligner en grim skade. God bedring til den alsidige forsvarsspiller herfra. Lundrim Hetemi og Thomas Gundelund forlod også banen. Ind kom store Matthew Palmer, debuterende Jonathan ”JP” Petersen fra U17-Ligaholdet og Valdemar Sadrifar. VB gik over i en 4-3-3-formation, men få minutter senere øgede AaB til 2-0 og gjorde det til en umulig mission for gæsterne. VB fik ikke afvist et indlæg fra AaB’s højre side, som passerede over til Søren Tengstedt, som sparkede bolden fladt i mål. Kort efter var Thais Damgaard i aktion igen, men indlægget fra højre side fik VB ikke gjort farligt i feltet. Den sidste mulighed for at spænding opstod et kvarter før tid. Efter et godt hjørnespark var ”Agger” tæt på at gøre farligt, men i stedet endte bolden ved Palmer bagerst, men newzealænderen afsluttede lige på målmanden. AaB’s Jonatan Flindt var tæt på at øge til 3-0, men efter en god solotur afsluttede han på trekantssammenføjningen. I kampens sidste minut fandt Villads Rasmussen Thais lige udenfor feltet, men sparket kunne AaB’s Marcus Bundgaard redde.

AaB var samlet set for stor en mundfuld for et eller formstærkt udehold, der især før pausen godt kunne have rystet nordjyderne på en række halve og hele chancer. AaB mangler hjemmekampe mod Silkeborg og FC Nordsjælland og hvis de besejrer dem, så ender U19-Ligatitlen i Aalborg for første gang siden halvfemserne.

Der var U19-Ligadebut til Mathias Voss (f. 2002) og Jonathan ”JP” Petersen (f. 2002), der begge spiller på Vejle Boldklubs U17-Ligahold.

U19-Ligaholdets næste kamp er mod OB lørdag den 25. maj i VB Parken.

U19-Ligaen 2018-19, AaB’s træningsanlæg, Hornevej, Aalborg Ø
Onsdag den 15. maj 2019 kl. 17.00
AaB – Vejle Boldklub 2-0 (1-0)
24. 1-0 Mikkel Kaufmann