Vejle Boldklubs U19-Ligahold havde points indenfor rækkevidde i godt og vel 70 minutter i udekampen mod FC Midtjylland på Ikast Stadion lørdag eftermiddag. Men på fire midtjyske scoringer i de sidste tyve minutter blev det til et nederlag på 1-4. Rami Ayman bragte ellers de undertippede vejlenserne foran efter et kvarter og gæsterne havde flere chancer for at score i løbet af kampen.

Der var dømt top mod bund i U19-Ligaen, da VB mødte FC Midtjylland. Midtjyderne er klart nummer 1 i rækken, mens VB har slidt mere med resultaterne og holder til i den unge ende af tabellen. Cheftræner Claus Troelsen havde flere ændringer efter sidste uges skuffelse mod Lyngby. Kasper Nøhr var tilbage fra karantæne, Jonas Andersen var lyskeproblemerne kvit og Kasper Døhr Thychosen havde erobret en plads i højre side af 3-4-3-formationen.

FC Midtjylland var klart mest på bolden i det meste af kampen mod VB. Men vejlenserne var farlige på flere omstillinger kampen igennem og allerede i det 8. minut havde Lucas From en god afslutning, men lige forbi FCM-målet. Et par minutter senere kom den overraskende føring til gæsterne. Sebastian Bruhn og Lucas From kombinerede godt i VB’s venstre side og ”Sebbe” fandt med en god bold Lucas From i feltet. Afslutningen fra From gav FCM-keeper Enock Mwimba en ripost på, som Rami Ayman med hovedet kunne sende i nettet. Flot VB-opspil og godt kommet i feltet af arbejdsomme Rami.

FCM trykket blev ikke mindre tiltagende efter scoringen, men et meget velorganiseret og hårdtarbejdende VB-hold betød, at midtjyderne havde svært ved at omsætte spilovervægt til muligheder. I det 28. minut afsluttede FCM i sidenettet og i det 34. minut sendte Sanchez et godt hovedstød fra Nicolai Damkjær over mål.

Efter pausen begyndte VB igen stærkt. Der var ikke spillet mere end 17 sekunder før Lucas From kunne have scoret til 2-0. Den stærke VB’er leverede en ny stor præstation i VB-offensiven sammen med Sebastian Bruhn og Jonas Andersen, men målchancen i det 46. minut måtte han se FCM-målmanden Mwimba slå ud på stolpen og videre ud til hjørnespark. Kort efter forsøgte en pågående Rami Ayman sig med et langskud, som blev vippet ud til nyt VB-hjørne. ”Sebbe” havde også en god aktion, men det afgørende træf for VB’erne manglede.  I de første 25 minutter af anden halvleg havde FCM ikke en oplagt målchance og der skulle et perlemål af Mikkel Jakobsen til, før hjemmeholdet fik åbnet vejlenserne. Mikkel Jakobsen flugtede til et indlæg og bolden strøg over i modsatte målhjørne. En ulykke kommer sjældent alene og minuttet efter snyder en FCM-spiller to VB’ere og går i feltet, hvor der begås et klart straffespark. En sag for anfører Victor Torp, der scorede sikkert. Fra 1-0 til 1-2 på to minutter.

Men et VB-hold der virkelig kæmpede for overraskelsen kunne også have udlignet. Jonas Andersen følte sig i det 77. minut snydt for et straffespark, da han blev bremset i feltet. Dommeren vinkede afværgende og lod spillet fortsætte. Fire minutter senere blev Lucas From spillet dybt og afslutningen mod bagerste stolpe manglede ikke meget. VB levede fortsat. Sebastian Bruhn lå konstant og truede i bagrummet på midtjyderne, der endegyldigt lukkede kampen syv minutter før tid. Victor Torp scorede direkte på et frispark fra siden. Tre minutter før tid blev cifrene for alvor grimme for VB, da Sebastian Buch med et spark i feltet scorede op ad stolpen bagerst. I slutminutterne havde indskiftede Mathias Præst muligheden for at reducere, men trods en stor fighterindsats og en føring i næsten en time mod det ubesejrede tophold, stod vejlenserne tomhændede tilbage ved slutfløjtet.

Cheftræner Claus Troelsen: 69 fantastiske minutter
Vejle Boldklubs U19-Ligatræner Claus Troelsen havde lagt en gameplan der var tæt på at lykkedes, da Vejle Boldklubs U19-Ligahold mødte topholdet FC Midtjylland på udebane. Men værterne var stærkest i de sidste 20 minutter og nedbrød et hårdt kæmpende Vejle-hold.

– Vi gør det fantastisk i 69 minutter. Vores plan var, at vi skulle være kompakte og køre de omstillinger, som kunne gøre som ondt på FCM. Være aggressive i duellerne og være skarp på opdækning ved dødbolde og indlæg fra siden. Vi holder dem væk fra målchancer i store periode inden udligningen, mens vi omvendt skaber et par muligheder. Jeg synes faktisk, farvet eller ej, at vores pauseføring er fortjent. Vi kan næsten lukke til 2-0 i det første minut af anden halvleg, men forsømmer. Og netop den manglende 2-0-scoring er min største kritik til spillerne efterfølgende, siger Claus Troelsen.

– FCM udligner med et drømmetræf og i minutterne derefter er vi vanvittigt skrøbelige. Vi kortslutter i en kort periode og begår et straffespark, som skal fløjtes. Derefter vælger vi fra bænken, at vi skal fortsætte kampen i samme stil som hidtil. Vi føler, at vi bliver snydt for et straffespark til Jonas Andersen og Lucas From har en god mulighed, men det hele ender med klare 4-1. Alle handlinger på banen har en konsekvens og dem skal vi lære af. Vi føler, at vi er tæt på i dag, men alligevel ender vi med et klart nederlag, siger Claus Troelsen.

VB-træneren fremhævede et par spillere efter kampen.

– Kasper Poulsgaard er meget stærk. Vinder dueller, positionerer sig godt og gør præcis det, som vi havde aftalt. Sebastian Bruhn er også en håndfuld for FCM. Han er meget aggressiv, pågående og truer hele tiden. Igen en stor præstation af ham. Jonas Andersen og Kasper Nøhr er også iøjnefaldende med gode præstationer og det var dejligt at have dem med igen og betydningen af deres tilstedeværelse er markant for os, siger Claus Troelsen, der også have plusser i bogen til målscorer Rami Ayman.

Sådan så FC Midtjylland kampen.

U19-Ligaholdet spiller igen lørdag den 9. december mod AGF i VB Parken.

Kampfakta:
FC Midtjylland – Vejle Boldklub 4-1 (0-1)
14. 0-1 Rami Ayman
70. 1-1 Mikkel Jakobsen
72. 2-1 Victor Torp (straffespark)
83. 3-1 Victor Torp
87. 4-1 Sebastian Buch Jensen

Kort:
59. Nikolaj Lebæk (gult kort)
78. Kasper Poulsgaard (gult kort)

Indskiftninger:
75. Rami Ayman ud Mathias Præst ind
85. Jonas Andersen ud Louie Jacobsen ind
86. Sebastian Bruhn ud Kasper Christoffersen ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Mathias Peguero Sanchez Eriksen

Kasper Poulsgaard
Kasper Nøhr
Emil ”Agger” Nielsen

Kasper Døhr Thychosen
Nikolaj Lebæk (anfører)
Rami Ayman
Thais Damgaard Nielsen

Lucas From

Sebastian Bruhn
Jonas Andersen

Bænken (alle benyttet):
Mathias Præst
Louie Jacobsen
Kasper Christoffersen

Tekst: Lars Christensen.