Skønt Vejle Boldklubs U19-Ligahold lod en masse chancer ligge, blev det alligevel til en fortjent sejr over OB i lørdag middags kamp på Vejle Stadion. Fynboerne er ellers VB’s onde ånd, og det var første gang siden 28. april 2012, at de rødblusede besejrede ”de strivrede”. I en underholdende og velspillet dyst med masser af spektakulære situationer, var sejren ganske fortjent. Værterne burde have lukket kampen tidligere og måtte i stedet gennem nogle nervepirrende slutminutter, før sejren var i hus.

OB kom bedst ud til kampen og fik presset hjemmeholdet. Ud over en del hjørnespark resulterede det i en kæmpe chance til Peter Clement, som fra tæt hold sparkede forbi efter en håndfuld minutter. VB fik sig dog spillet ind i kampen, og Lundrim Hetemi udfordrede udefra med et kvalificeret langskud. Der var nydelige vejlensiske kombinationer, og Thais Damgaard var tæt på efter godt et-to-spil, ligesom Villads Rasmussen blev tacklet i skudøjeblikket i fordelagtig position. Og med tre minutter til halvtid – netop som OB havde kæmpet sig tilbage med et par halve muligheder – kom de rødblusede foran. Thais Damgaard gik uimodståeligt til baglinjen og fandt inde foran Jonas Andersen, der med en lang tå prikkede bolden forbi keeper Hans Christian Bernat til halvlegsføring 1-0.

Straks efter pausen var Andreas Foged ved at komme på mellemhånd ved en OB-friløber, men VB-keeperen gjorde selv skaden god og klarede paragrafferne. Med en time spillet havde VB en række muligheder for at lukke kampen. Rami Ayman trak sig godt fri, men strandede på en velspillende Bernat i OB-målet. I de næste tre minutter havde en veloplagt Thais Damgaard tre gyldne muligheder til 2-0, men to gange reddede Bernat, mens Damgaard huggede læderet over mål på den sidste chance.

I stedet sker det, som så tit sker i fodbold. Midt i en trængselsperiode fik OB hjørne, og Peter Clement kunne udligne til 1-1. Retfærdigheden skete dog fyldest otte minutter senere – efter helt samme recept som ved målet til 1-0. Thais Damgaard gik til baglinjen, og på hans aflevering bagud var det denne gang Wahid Faghir, der kom stormende til og bankede bolden forbi Bernat.

Resten af kampen bød på masser af drama foran de to mål. VB havde omstillingsmuligheder mod et hård pressende OB-hold, og Thais Damgaard og indskiftede Valdemar Sadrifar var tæt på.

I den enden ende gik der et sus gennem de 210 tilskuere, da indskiftede Tobias Sommer rettede et OB-forsøg af, så bolden ramte stangen og havnede i Fogreds favn. Kort efter var det anfører Poulsgaard, der måtte redde en prekær situation ved at cleare lige over egen tværribbe (!). OB-lejren appellerede i denne situation kraftigt for straffe, men dommer Anders Randrup reagerede ikke, og det blev ved de 2-1.

Steffen Kielstrup var efter kampen som ventet ikke utilfreds med den sjældne sejr over de stribede.

– En god kamp mellem to hold, der gerne vil spille fodbold. Vi vidste på forhånd, det ville blive spændende. OB kommer bedst ud, men vi arbejder os fint ind i kampen, og ved 1-0 har vi tre-fire muligheder for at lukke kampen. Ærgerligt med udligningen på en standardsituation, men godt, at vi viser momentum og slår tilbage med målet til 2-1. Vi spiller fint med bolden hele vejen rundt og skaber mange gode chancer, siger Steffen Kielstrup.

– Inden sæsonen havde jeg ikke troet, vi ville ende i top seks, men nu her kan man godt ærgre sig over, vi ikke slutter lidt højere. Vi har spillet lidt for mange uafgjort og lukkede i efteråret for mange mål ind. Vi har fået stabiliseret forsvaret her efter vinterpausen, men scorer så ikke selv helt så meget. Alt i alt en god sæson med et fint udtryk, hvor spillerne har rykket sig, siger Steffen Kielstrup.

OB’s coach, den tidligere VB-træner Kim Engstrøm, havde følgende kommentar til kampen:

– Vi kommer bedst ud, men får desværre ikke spillet op til de helt store chancer. Ellers bølger kampen frem og tilbage i en intens forestilling, som kan vippe til begge sider – og jeg synes jo, vi bliver snydt for et straffe i slutminutterne, siger Engstrøm.

– Vores syvendeplads er ikke helt efter ambitionerne, som siger, vi skal være et top-seks hold. Omvendt har vi to spillere, der rykker op i SL-truppen. Vi havde også to sidste sommer, og det er jo det, vi bliver målt på Så trods skuffelsen over ikke at slutte højere i en i øvrigt vildt tæt U19-Liga, er vi overordnet tilfredse, siger Kim Engstrøm.

U19-Ligaen 2018-19, Vejle Stadion
Lørdag den 25. maj 2019 kl. 12.00
Vejle Boldklub – OB 2-1 (1-0)
42. 1-0 Jonas Andersen