OB besejrede VB’s U19-Ligahold 4-0 i lørdagens forårspremiere i Ådalen i Odense. VB, der har overvintret på 3. pladsen, bød i kampens første 45 minutter fynboerne op til dans, men da først OB kom foran, faldt vejlenserne sammen og cifrene blev frygtelige for cheftræner Steffen Kielstrups mandskab.

Tre spillere havde forladt NordicBet LIGA-holdets træningslejr i Moncarapacho for at indgå i truppen til den med spænding imødesete forårspremiere i Ådalen mod OB. Villads Rasmussen, Wahid Faghir og Tobias Sommer var væsentlige spillere på efterårets succesmandskab, og de indgik i startopstillingen i dagens kamp. På mål manglede VB Andreas Foged, der var blevet skadet op til kampen. Derfor fik U17-Ligaholdets målmand Tobias Haahr Jakobsen chancen mellem stængerne. Tremandsbagkæden var med Enggaard, Ullum og Provstgaard. Voss og Villads Rasmussen på wingbackpositionerne, mens Schjang, Sommer, og Alexander Jensen lå centralt. Helt fremme Wahid og Matthew Conroy.

Før pausen havde vejlenserne godt fat i et OB-hold, der viste hvorfor de kun har lukket fire mål ind i sæsonens første tolv kampe. En solid bagkæde foran Hans Christian Bernat tillod VB at have bolden og fordele spillet fornuftigt, men de fleste tilnærmelser blev afvist at et solidt stribet mandskab. Wahid Faghir fik tidligt en dybdebold, som han afsluttede forbi mål på. Samme Wahid afsluttede direkte på et frispark fra siden, men lige i favnen på Bernat i OB-buret. I den anden ende var det også sporadisk hvad OB kom frem til. Et godt indlæg fik en OB ikke drejet mod mål, mens Tobias Jakobsen, den debuterende målmand, havde flere gode indgreb på indlæg. I slutminutterne af en halvleg, som VB havde mindst ligeså meget ære af som OB, fik Matthew Conroy chancen i feltet. Efter et indlæg fik OB ikke afvist og newzealænderen kom på skudhold midt i feltet. Han afsluttede med venstrebenet og OB’s Bernat viste klassen, da der var brug for den. Hjørnespark til VB. Dødbolden blev afvist af OB, som kørte en omstilling. Den endte med, at Wahid Faghir trak en nødbremse midt på banen og fik en advarsel. Frisparket sendte fynboerne i feltet, og så stod der 1-0, efter den islandske forsvarsspiller Magnússon fik bugseret bolden over stregen mod en flok frustrerede VB-spillere. Fra og med scoringen, stod der OB på resten af kampen og 44 minutters jævnbyrdig, blev efter pausen afløst af stribet dominans.

Fire minutter efter pausen dræbte OB kampen, da Rasmus Reihdar Nissen fik bolden i venstre side i en OB-omstilling. Den hurtige angriber knaldede bolden i nettet uden chance for målmanden. Efter en lille time forsøgte cheftræner Steffen Kielstrup sig med en dobbeltindskiftning. Magnus Enggaard Hansen og Conroy forlod banen, mens Sadrifar og Aidan Liu kom ind. Amerikanske Liu i bagkæden for Enggaard. Senere kom backen ”Guy” ind for Peter Ullum og VB sluttede med fire spillere i bagkæden. Boldbesiddelse gør det som bekendt ikke alene og OB straffede vejlenserne for fejlene i 2. halvleg. Flere indlæg og tilnærmelser, primært skabt af Villads Rasmussen og Wahid, blev afvist af fynboerne. Bagkæden med Obbekjær, Østrøm og Magnússon overmatchede vejlenserne i både højde og drøjde, og de mange indlæg blev afvist både i luften og ved jorden. Ihærdige Wahid Faghir prøvede og at komme fri flere gange, men fynboerne fik afvist VB’eren. 3-0 målet faldt efter en omstilling og en klinisk afslutning af Nissen igen, mens Max Fenger lukkede den fynske fest i regnvejret over Ådalen, da han pandede et hjørnespark ind.

OB fortsætter marchen mod en stribet titel i U19-Ligaen, mens vejlenserne må trøste sig med, at et trods alt flot efterår også indebar et nederlag til Kim Engstrøms stærke OB-hold…

Sådan så OB kampen.

U19-Ligaen 2019-20, Ådalen, Odense
Lørdag den 22. februar 2020 kl. 12.30