Vejle Boldklubs U19-Ligahold fortsatte efterårets fine takter på hjemmebane i VB Parken, da AGF var modstanderen i opgøret fredag aften. Efter en jævnbyrdig 1. halvleg, satte vejlenserne sig på kampen efter sidebyttet og vandt fortjent en sejr på 3-0.

Cheftræner Steffen Kielstrup og assistenttræner Bo Møller havde ændret på to positioner i forhold til sidste uges forårspremiere i Silkeborg. På backen i venstre side var Fard Ibrahim klar igen og han afløste Andreas Broe, mens det længere fremme på banen var Adam Jakobsen der spillede i stedet for Villads Rasmussen. Ellers var det ni gengangere fra 1-1-kampen mod SIF. Kampen havde tiltrukket interesse fra godt og vel 100 frysende tilskuere i VB Parken. Deriblandt klubbens ejerkreds og den nye cheftræner for Superligaholdet og rumænerens trænerstab.

Før pausen var spillet og chancefordelingen meget jævnbyrdig. Der var ikke de store muligheder i nogen af enderne, men de fleste afslutninger havde vejlenserne. Allerede i det 6. minut tog Thomas Gundelund et godt løb i højre side og lagde bolden ind til Valdemar Sadrifar, men han sendte bolden ved siden af mål. Midtvejs i halvlegen rørte Adam Jakobsen første gang på sig. Banens ældste spiller erobrede en bold højt i banen og gik mod mål, men det nærgående spark strøg lige over mål. Seks minutter før sideskiftet havde Jonas Andersen det bedste VB-forsøg. Arbejdsomme Tobias Sommer driblede i højre side og slog bolden i feltet, hvor Jonas var fri, men headede forbi mål. AGF havde også et par optræk før pausen, men de helkiksede blandt andet med et hovedstød forbi mål og Mostafa Maarouf sparkede over mål efter en VB-fejl midt på banen.

Efter pausen satte VB sig straks på kampen. Thais Damgaard åbnede scoringen til 1-0 efter tre minutter med en god afslutning i feltet efter opspil i højre side. Fire minutter senere kunne føringen være fordoblet. En velspillende Thais Damgaard Nielsen gik igennem i højre side og slog den ind til Sommer, der blev blokeret ud til et hjørne. Herpå kom netop Tobias Sommer op, men den store midtbanespiller måtte se hovedstødet gå forbi stolpen. I stedet blev det 2-0 minuttet efter ved Adam Jakobsen. Magnus Enggaard Hansen vendte spillet godt over på Adam Jakobsen, der i feltet afviste en AGF-forsvarer og udplacerede målmand Daniel Gadegaard Andersen med et fladt spark i siden af målet! Målet jublede alle VB’erne over, men særligt hos Valdemar Sadrifar og Magnus Enggaard Hansen må cifrene have smagt ekstra godt. Duoen skiftede som U17-Ligaspillere fra AGF til Vejle og har siden etableret sig på eliteholdene.

VB var tæt på at dræbe kampen et par minutter senere, da Gundelund fandt Jonas Andersen i feltet, men den store VB-angriber der er tilbage på U19-Ligaholdet blev ikke noteret for en fuldtræffer denne aften. AGF’erne var rejst til Vejle med profilerede spillere som Magnus Anbo, Magnus Kaastrup og Alexander Ammitzbøll startende på bænken. De tre kom på banen i løbet af de sidste 45 minutter, men kunne ikke vende slaget for gæsterne. AGF skabte ikke nævneværdige muligheder efter pausen og bød først ind på en scoring i overtiden, da Magnus Anbo bagerst i feltet mødte en frisparksbold fra siden. Men afslutningen endte forbi mål.

VB havde lukket kampen helt med den tredje scoring elleve minutter før tid. Adam Jakobsen havde en god chance i feltet, men stoppede op for at få kontrol over bolden. AGF’erne kom på plads omkring ham, så han fik bugseret bolden videre til Sommer der med et afrettet spark sendte bolden henover målmanden og i nettet til 3-0. En sejr og tre points der ikke kun lunede i regnvejret hos spillere og trænere på banen, men også hos det trofaste publikum i VB Parken. AGF’s sene U19-Ligasejr i Nørreskoven i sidste sæson har rumsteret i hukommelsen i 15 lange måneder, men dagens flotte og fortjente sejr var en herlig revanche mod De Hvide fra Fredensvang.

Cheftræner Steffen Kielstrup: Kampen åbner op efter 1-0-målet
– Sejren kommer i hus, fordi vi har det udtryk inde på banen som vi stræber så meget efter. Vi leverer en god præstation over hele banen og jeg ser glæde, vilje og energi fra alle spillere. Før pausen er det meget lige og vi prøver at tvinge for meget igennem. Spiller dybt, selvom der er en mand i ryggen og flytter os ikke nok for boldholder. Det bliver rettet i pausen og vi truer dem meget bedre i bagrummet og flytter bolden hurtigere. Efter scoringen til 1-0 skal AGF forcere mere og så åbner kampen op for os. Vi scorer fine mål og leverer godt opspil til dem alle, siger Steffen Kielstrup.

Med sejren vandt U19-Ligaholdet for tredje kamp i træk på hjemmebane og vejlenserne har efterhånden bidt sig fast i subtoppen af tabellen.

– Tabellen er ikke vigtig for os, men jeg ved godt, at der er mange der kigger på den og den er også behagelig læsning. Det vigtige er de ting, som vi arbejder med. Vores aggressivitet og presspillet er vigtige parametre. Vi kan konstatere, at vi har rykket os i forhold til kampen mod Silkeborg. Der begås også fejl mod AGF, men det går i den rigtige retning for holdet og de enkelte spillere og det er vigtigt. Men jo, vi er super glade for sejren og de tre points, men vi kigger på kampene og præstationerne i et bredere perspektiv, siger Steffen Kielstrup.

– Bo Møller (assistenttræner, red) og jeg hæfter os også ved, at vi holder nullet. Det blev vigtigt for os i de sidste 15 minutter. Vi har ikke lavet et clean sheet i sæsonen før i aften, så det var dejligt at få den skalp med. Hele holdet fortjener ros. Lige fra målmand Andreas Foged til indskifterne. Skal jeg fremhæve én, så bliver det Lundrim Hetemi. Han ejer banen i de sidste 45 minutter og duelspillet og boldomgangen er på et højt, højt niveau, siger Steffen Kielstrup.

Næste kamp er lørdag den 23. marts mod Lyngby på hjemmebane.

U19-Ligaen, VB Parken kunstgræs
Fredag den 8. marts 2019 kl. 18.00
Vejle Boldklub – AGF 3-0 (0-0)
48. 1-0 Thais Damgaard Nielsen