U19 delte med OB

Efter en sen udligning af U17-Ligaspilleren Mikkel Kraul, spillede U19-Ligaholdet 1-1 i lørdagens træningskamp mod OB i VB Parken. Resultatmæssig fremgang i forhold til sidste uges klare nederlag mod SønderjyskE, men cheftræner Steffen Kielstrup forventes sig fortsat mere af sit unge VB-hold, der rejser på træningslejr i Tyrkiet mandag morgen.

– Vi fik ikke vores første pres til at fungere mod SønderjyskE, så det var igen på tapetet mod OB. Fokus var på, at vi skulle lykkedes med vores pres, men OB var gode i opbygningsspillet og vi kom til at løbe efter dem og ikke omvendt. Vores spil med bolden var ikke helt skidt og vi kom også frem til chancer, men der mangler fortsat timing og præcision, siger Steffen Kielstrup.

OB var foran fra det 34. minut og frem til der manglede fem minutter af opgøret, så fik vejlenserne udlignet til slutresultatet 1-1. Men skulle der være fundet en vinder i VB Parken lørdag eftermiddag, så var fynboerne det bedste bud.

– Det havde ikke været ufortjent, om OB havde vundet. Vi skaber også chancer i kampen og med lidt tur i den scorer vi mere end et mål, men OB er klart bedst og kommer til flest chancer. Gianluca Zanette står en god kamp og redder os flere gange, siger Steffen Kielstrup, der kunne se U17-Ligaspilleren Mikkel Kraul (f. 2002) udligne til 1-1 i det 85. minut.

– Mikkel Kraul var en af to U17-spillere i truppen. Han kom på banen med 20 minutter igen og udlignede til 1-1. Foday Manneh får bolden ude på kanten og går ind i banen. Han spiller dybt til Mikkel Kraul, der med en god afslutning i det lange hjørne udligner. Det var et flot mål, siger Steffen Kielstrup.

Han kunne se OB være bedst og side på spillet i den uafgjorte kamp, men forklaringen er mere hård og målrettet træning end det er manglende niveau fire uger inden forårssæsonen sparkes i gang.

– Vi har trænet hårdt med spillerne i januar og det er måske træthed og manglende overskud der gør, at vi ikke shiner lige nu. Vores fysiske træning er planlagt efter, at vi peaker om en måneds tid. Den plan følger vi og vi træner hårdt nu, for at være friske senere hen. Selvom det ikke var godt mod SønderjyskE sidste uge og vi generelt halser efter OB, så har jeg sagt til at spillerne, at det skal de tage med ro. Vi gør os umage i kamp og vil vinde, men vi lader os ikke stresse af resultaterne, siger Steffen Kielstrup.

– Som nævnt, så står Zanette en god kamp for os. Vi havde brug for ham, da Andreas Foged er ukampdygtig. Derudover vil jeg fremhæve Guy Maneekorn Jensen og Jonas Andersen. Guy er kun 16 år og i gang med sin første sæson på U17-Ligaholdet. Men han spillede meget uimponeret. Han er en lille spiller med en enorm springkræft og samtidig duelstærk. Det var en flot ”debut” på U19-holdet. Jonas Andersen arbejder hårdt og er med i mange af de chancer vi skaber. Samtidig laver Mikkel Kraul og Rami Ayman fine indhop, siger Steffen Kielstrup.

Til dagens kamp måtte han undvære de skadede Andreas Foged, Alexander Jensen og Matthew Palmer. Emil ”Agger” Nielsen var syg, mens Thais Damgaard Nielsen var med Superligaholdet til kampen mod AaB.

U19-Ligaholdet rejser sammen med U17-Ligaholdet på træningslejr i Tyrkiet mandag morgen. Vejle Boldklubs ungdomsafdeling kommer hjem igen onsdag den 13. februar. Undervejs på det ti dage lange ophold spiller U19-Ligaholdet to træningskampe. Den 9. februar mod Dynamo Kiev (kl. 15.00 lokal tid) og mod Lokomotiv Moskva den 11. februar (kl. 11.00 lokal tid).

U19-træningskamp, VB Parken
Lørdag den 2. februar 2019 kl. 12.00
Vejle Boldklub – OB 1-1 (0-1)
34. 0-1 Mikkel Michelsen