Vejle Boldklubs U19-mandskab lukkede træningslejren i Tyrkiet med en overbevisende præstation, da de vandt 4-1 over Lokomotiv Moskva, der om en uge spiller 1/8-finale i Youth League mod Dinamo Zagreb.

Som ventet var det en svær modstander, der ventede Steffen Kielstrups tropper, men vejlenserne bed fra start godt fra sig og var medvirkende til en afvekslende fodboldkamp mellem to dygtige mandskaber. I første halvleg var specielt Foday Manneh godt spillende og skabte store problemer for russernes forsvarsspillere. Efter en jævnbyrdig første halvleg forblev stillingen 0-0.

Anden halvleg startede fremragende for Vejle Boldklub, da Jonas Andersen syv minutter inde i halvlegen bragte VB foran efter fint forarbejde fra Rami Ayman. Sidstnævnte blev dog skadet i situationen og måtte lade sig udskifte. Ind kom Lundrim Hetemi, Oska Bagge og Tobias Sommer, mens Kasper Poulsgaard og Magnus Enggaard ligeledes blev udskiftet.

20 minutter senere viste tilbagevendte Jonas Andersen at han ikke har mistet målformen efter et halvt års udlejning til Kolding. Jonas Andersen afsluttede sikkert et flot angreb iscenesat af U17-spilleren Peter Ullum og Thais Damgaard. Kort efter fortsatte de gode takter, da formstærke Thais Damgaard gik ind i banen og følt lagde bolden i det lange hjørne til stillingen 3-0. Russerne fik kort efter reduceret, inden Thais Damgaard med en straffesparksscoring lukkede og slukkede kampen til slutstillingen 4-1.

Kampen var den sidste træningskamp for ungdomsholdene på træningslejren i Tyrkiet, inden turen går hjemad i morgen.
Talentchef Steen Thychosen glæder sig over udbyttet af træningslejren og bider også mærke til fine præstationer i kampene.
– U19-holdet sluttede meget overbevisende af med en flot præstation mod en dygtig modstander, der specielt i første halvleg udfordrede os godt. Vi kunne i kampen mod Lokomotiv Moskva også se, at vi har en god bredde på det hold, hvor også vores U17-spillere begynder at byde sig til, fortæller Steen Thychosen og uddyber om det samlede udbytte af træningslejren:
– Drengene har været en fornøjelse at have med på tur igen, og de har grebet det lige så seriøst an, som vi havde forventet. Der har været tid til fordybning på banen, men samtidig også gode snakke udenfor banen og masser af tid til det sociale, uddyber Steen Thychosen.

Kampfakta:
Vejle Boldklub – Lokomotiv Moskva 4-1 (0-0)
52. 1-0 Jonas Andersen
72. 2-0 Jonas Andersen
79. 3-0 Thais Damgaard
82. 3-1
86. 4-1 Thais Damgaard (Straffespark)

Andreas Foged

Magnus Enggaard Hansen