På flotte mål af Thais Damgaard Nielsen og Rami Ayman, vandt Vejle Boldklubs U19-Ligahold 2-1 i udekampen mod FC København på Frederiksberg. Topscorer Thais Damgaard åbnede scoringen før pausen, mens Rami Ayman øgede inden FCK fik spændingen tilbage i opgøret med en reducering. Med sejren cementerer VB’erne pladsen i top 6.

Cheftræner Steffen Kielstrup og assistenttræner Bo Møller måtte undvære en skadet Tobias Sommer, mens anfører Kasper Poulsgaard trænede med A-truppen forud for morgendagens kamp mod Hobro i Superligaen. Med på bænken var Adam Jakobsen, der har siddet udenfor siden træningskampen mod FC St. Pauli i marts, men nu er den alsidige offensivspiller ved at være fit igen. Adama Fofana blev skadet i holdets seneste kamp mod FC Midtjylland og han var ikke blevet klar til FCK-kampen. I stedet var det Valdemar Sadrifar, der spillede en form for falsk 9’er på toppen. Flankeret af Thais Damgaard og Villads Rasmussen.

Kampen blev afviklet på en meget fin bane 1 foran ’Nummer 10’, der er FC Københavns kommende DM-vinderes klubhus på KB’s træningsanlæg. I en spillemæssigt lige indledning, var det VB der først fik afsluttet. Det var Villads Rasmussen, der fandt Sadrifar dybt, men angriberen sendte forsøget lige på Simon Rossil i målet. På angrebet efter bød FCK ind med en scoring, da William Bøving blev spillet op i feltet, men Andreas Foged klarede flot. Andreas Kirkeby headede kort efter for hjemmeholdet, men igen fik Foged reddet forsøget.

I VB’s venstre side kom opspillet til den næste chance til gæsterne. Rami Ayman og Villads kombinerede smart og Villads kom fri, men afslutningen fra den stærke kantspiller traf stolpen. FCK havde også en farlig omstilling, inden VB satte sig tungt på resten af halvlegen. Nicholas Sejr fik den dybt for FCK og spillede på tværs, men Fard Ibrahim kom imellem indlægget og forhindrede en scoring. Kort efter var det overliggeren, der forhindrede en scoring til VB. Efter godt og vel 32 minutter tog Lundrim Hetemi chancen fra 35 meter. Han havde spottet FCK-målmanden langt ude, men sparket tog overliggeren. Lundrim Hetemi var opgøret igennem den helt store spillemæssige oplevelse i U19-Ligakampen. Anføreren erobrede bolde, spillede af, drev bolden frem og var her, der og alle vegne. En scoring fra den afstand havde kronet indsatsen, men i stedet måtte den vikarierende anfører nøjes med opmærksomheden fra mere og mere frustrerede modspillere.

Seks minutter senere, kunne Thais Damgaard gøre det til 1-0. VB-topscoreren opfangede et dårligt udspark, og på kanten af feltet scorede han med det sædvanligt dykkende langskud, der gik ind i siden af målet. Flot scoring af den brandvarme VB’er der nu er på elleve sæsonscoringer.

Efter pausen åbnede kampen med en hurtig afslutning fra Thais, men lige på målmanden. FCK fik afvist VB’s varme offensiv bedre efter sidebyttet og den megen boldbesiddelse kastede ikke så mange chancer af sig. Første gang chancen blev rigtig stor, huggede Rami Ayman VB på 2-0 efter 72 minutter. Kampens flotteste angreb blev iscenesat i vejlensernes højre side, hvor Andreas Broe og Thais Damgaard dræv gæk med FCK’erne. Damgaard fandt Rami i feltet med en flot aflevering, som Rami Ayman huggede op i nettaget til 2-0. Det der lignede afgørelsen, blev hurtigt afløst af spænding. FCK kom til et indlæg i højre side, som passerede igennem feltet. Bolden havnede midt for mål, hvor Alexander Hjælmhof fra klods hold kunne reducere.

Lige efter blev indskiftede Adam Jakobsen sendt i dybden af Thais Damgaard, men afslutningen gik forbi stolpen og så lugtede Hjalte Bo Nørregaards tropper point. Den største mulighed for udligning havde Andreas Kirkeby, da han fik bolden dybt og var alene med Foged, men FCK-spidsen sparkede over mål.

Efter tre minutters tillægstid, fløjtede kampens udmærkede dommer af. VB’erne jublede med tydelige jubelbrøl og sejren er et godt afsæt inden de sidste tre kampe i sæsonen mod AaB, OB og FC Nordsjælland. Opgør der afgører, om VB tager en plads i top 6 som sæsonens målsætning lyder. Se tabellen her.

Cheftræner Steffen Kielstrup: Unødvendigt spænding til slut
Cheftræner Steffen Kielstrup og assistenttræner Bo Møller nød sejren over FCK, hvor en god præstation gav en fortjent sejr på 2-1 over københavnerne.

– Det er en fin præstation vi leverer. Vi havde fokus på, at vi skulle stemple ind igen med aggressivitet og vilje, efter der har manglet lidt på træningsbanen og i reserveholdskampen i tirsdag mod EfB. Vi løb meget mod FCK, trykkede dem højt og vinder bolde centralt på banen hvor FCK gerne vil spille den ind. Kort sagt, så leverede vi det, som vi forventer af os selv hver gang, siger Steffen Kielstrup.

VB havde en føring på 2-0 inden det sidste kvarter, men her fik FCK reduceret og skabt spænding.

– Der var unødvendigt, at det blev spændende. FCK har et par chancer før pausen, men vi skal bare lukke den ved Adam Jakobsen til 3-1. Vi stresser lidt i slutningen, laver fejl og spiller ikke med bolden, som vi skulle have gjort. Det giver en hektisk afslutning. Men alle mand arbejder hårdt og vi vinder alligevel fortjent. Det er to flotte mål vi scorer og der lykkede vi med vores plan om at erobrer bolde centralt på banen. Vi var også gode til at finde rum bag deres stoppere og med brede kanter, blev der også plads at spille på, siger Steffen Kielstrup.

– Det er en stærk holdpræstation der gør, at vi vinder. Når det så er sagt, så vil jeg gerne fremhæve Lundrim Hetemi for et meget, meget højt niveau. Han var alle steder, vandt mange dueller, vendte godt med bolden og satte mange gode angreb op. Lundrim stemplede virkelig ind med en iøjnefaldende præstation og han var ligeså kampafgørende, som en spiller med det potentiale, skal være, siger Steffen Kielstrup, der også roste målscorer Thais Damgaard, for et mål og en assist.

U19-Ligaholdet spiller igen på onsdag, hvor modstanderen er AaB i Aalborg.

U19-Ligaen 2018-19, KB’s baner på Peter Bangs Vej, Frederiksberg
Lørdag den 11. maj 2019 kl. 13.00
FC København – Vejle Boldklub 1-2 (0-1)
38. 0-1 Thais Damgaard Nielsen
72. 0-2 Rami Ayman
77. 1-2 Alexander Hjælmhof

Kort:
85. Emil ”Agger” Nielsen (gult kort)
88. Kasper Døhr Thychosen (gult kort)

Indskiftninger:
64. Valdemar Sadrifar ud Adam Jakobsen ind
73. Villads Rasmussen ud Matthew Palmer ind
76. Rami Ayman ud Kasper Døhr Thychosen ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Andreas Foged

Andreas Broe
Magnus Enggaard Hansen
Emil ”Agger” Nielsen
Fard Ibrahim

Thomas Gundelund
Lundrim Hetemi (anfører)
Rami Ayman

Thais Damgaard Nielsen
Valdemar Sadrifar
Villads Rasmussen

Bænken:
Adam Jakobsen
Matthew Palmer
Kasper Døhr Thychosen
Magnus Nissen (m) (ikke benyttet)

Tekst: Lars Christensen.