U19 banker FCK 5-1!

U19-Ligaholdet fortsætter de flotte takter og hjemme på kunstgræsbanen i VB Parken blev det 5-1 over FC København fredag aften. Særligt efter pausen spillede vejlenserne flot angrebsfodbold. Alexander Jensen blev dobbelt målscorer, da han åbnede festen midt i første halvleg og lukkede i overtiden.

Cheftræner Steffen Kielstrup havde kun én ændring i startopstillingen i forhold til opgøret mod FC Midtjylland for to uger siden. Wahid Faghir er denne weekend tilbage på U17-Ligaholdet og det betød en lille ændring. Lundrim Hetemi var tilbage og gik ind på den defensive midtbane, mens Villads Rasmussen var skubbet frem i trænerteamets meget fleksible 4-3-3-formation. De offensive spillere Villads Rasmussen, Foday Manneh og Thais Damgaard havde gæsterne det svært med og de supplerede hinanden godt.

FCK kom til VB Parken med ny cheftræner. Brian Riemer, der har haft ansvaret for FCK’s U19-Ligahold i flere sæsoner, er rejst til Brentford i England og i stedet er det Hjalte Bo Nørregaard, der er ny mand med ansvaret for det ældste ungdomshold i FCK. Hverken Carlo Holse eller Jonas Wind var med for FCK, men man kunne notere Mads Roerslev på gæsternes holdkort.

VB dominerede i store dele af 1. halvleg. I den første del af halvlegen med højt pres og meget spil på FCK’s halvdel, men det kneb mere med de farlige forsøg. Tobias Sommer sparkede udefra i det 8. minut, men lige forbi mål. Ti minutter senere var Thais Damgaard på spil. Han fik en god stikning af Lundrim, men blev presset ud i siden da han passerede målmanden og sparket røg i sidenettet. I det 22. minut kom VB på 1-0. Det høje pres i FCK’s venstre forsvarsside betød, at gæsterne spillede en farlig pasning ind foran mål. Det opfangede Alexander Jensen der med venstrebenet på kanten af feltet sparkede bolden op under overliggeren. 1-0!

FCK havde ikke meget at dybe på offensivt og Thais Damgaard kunne have øget i det 38. minut. Den venstrebenede offensivspiller, der er én af efterårets helt store oplevelser på U19-Ligaholdet, sparkede godt udefra, men FCK’s Simon Rossil reddede. I de sidste minutter af 1. halvleg kom FCK bedre med og burde have udlignet. Først fik de tilkendt et frispark på kanten af feltet – som nok burde have været et straffespark – og herpå sparkede Tobias Pedersen meget kvalificeret. Andreas Foged hev en flot redning op. Kort efter var det Ahmed Daghim der afsluttede tæt under mål, men VB fik blokeret den gode mulighed. Pause i VB Parken, hvor de godt og vel 75 tilskuere havde set en fin kamp af hjemmeholdet.

FCK indledte hvor de slap i de første minutter af anden omgang. Først med en stor chance i feltet, som de sparkede forbi mål. VB slap dog ud af presset fra gæsternes side og spillede sig ind i kampen igen. Foday Manneh øgede til 2-0 efter en lille time. Gambianeren fik bolden centralt i banen. Spillede en bande og afviste to FCK’ere midt for mål, inden han flot lagde bolden fladt i nettet. Foday spillede de første 77 minutter mod FCK og gjorde igen en god figur. Tre minutter senere reducerede FCK. Kampens store oplevelse på FCK-holdet, Mohammed Daramy (f. 2002), der debuterede for københavnerne tidligere på efteråret, mødte et indlæg fra FCK’s højre side tæt under mål og dirigerede bolden i nettet. VB svarede dog hurtigt igen, da Tobias Sommer for anden gang i år scorede efter hjørnespark mod FCK. Denne gang stødte han en god bold fra Alexander Jensen i mål og det lignede en afgørelse. Fire minutter senere kom indskiftede Kasper Døhr Thychosen også på tavlen. Andreas Broe i højre side kom godt med frem og slog et godt indlæg som Thychosen kunne score på med et hårdt spark. I slutminutter var der chancer i begge ender. Thais Damgaard var tæt på med et godt skud, mens FCK havde to store muligheder for at reducere. Først Mads Roerslev i feltet og siden målscorer Daramy, men det lykkedes ikke at score på Foged. I det tredje minut at tillægstiden var det så Alexander Jensen, der lukkede med målet til 5-1. Midt for mål udenfor feltet tog midtbanedynamoen chancen og med et yderligt spark udplacerede han målmanden. 5-1 til VB og FCK!

VB mangler to kampe i efteråret i U19-Ligaen. På lørdag den 10. november mod OB på udebane og lørdag den 24. november mod FC Nordsjælland i Vejle. I tabellen rækker 12 points i 9 kampe til en 5. plads, men VB har spillet én eller to kampe mere end de øvrige hold. Se tabellen her.

U19-Ligaen 2018-19, VB Parken kunstgræs
Fredag den 2. november 2018 kl. 18.00
Vejle Boldklub – FC København 5-1 (1-0)
22. 1-0 Alexander Jensen