– Fodboldmæssigt kunne vi ikke tage meget med fra kampen, men de tre point var rigtig vigtige, da vi nu har vundet fire turneringskampe i træk. Drengene skal have ros for at holde koncentrationen under umulige forhold.

U17-træner Steffen Kielstrup var en tilfreds mand efter lørdagens sejr på udebane over bundproppen Haderslev/SønderjyskE med 2-1.
Ligesom resten af landet var kunstgræsbanen i Haderslev ramt af en voldsom vind lørdag middag. I Haderslev var vinden på tværs af banen, hvilket gav kampen et mærkværdigt forløb, hvor man ikke kan afvise, at der blev sat ny verdensrekord i antal af indkast.

Steffen Kielstrup måtte til kampen i Haderslev undvære mange Liga-minutter fra denne sæson, da der var afbud med henholdsvis skader, sygdom og landsholdsopgave fra følgende spillere: Waris Fahir (skade), Magnus Enggaard (sygdom), Marco Kruse (skade), Thomas Gundelund (U17-landshold) og 4-målsskytten fra sidste uge Mark “Missil” Rasmussen (skade). De mange afbud gav den første startplads på midtbanen til vinterens tilgang fra Lyseng, Thomas TK Kristensen (2002). Den normale centrale midtbanespiller Tobias Sommer spillede centralt i forsvaret på grund af Magnus Enggaards sygdom. I angrebet spillede Jakob “Give” Kristensen for første gang i lang tid efter en skade, da han overtog for Mark Rasmussen.

Fra kampens første minut var det tydeligt, at værterne fra Haderslev havde respekt for Vejle Boldklub, og dermed mødte gæsterne lavt. På grund af den hårde vind fik vejlenserne aldrig rigtig fat i spillet, og for den objektive tilskuere må det have været en langgaber uden ret meget spil omkring de to mål. I første halvlegs tillægstid fik Noah Weng dog slået et glimrende fladt indlæg, hvilket Jakob “Give” Kristensen kom først på og bragte vejlenserne foran 1-0.

Anden halvleg mindede en del om de første 40 minutter dog med den forskel, at Haderslev nu med i perioder forsøgte sig med et højere pres. Det gav dog ikke de store afslutninger udover en enkelt episode, hvor målmand Andreas Foged halvkiksede et udspark, men den dygtige målmand fik selv reddet situationen derefter. Det blev 2-0 til Vejle Boldklub, da et frispark fra siden blev sparket indadskruet af Valdemar Sadrifar, og da ingen spillere rørte bolden gik den ind ved bagerste stolpe. Målet lignede en afgørelse på kampen, men værterne ville det anderledes, og fem minutter senere fik de reduceret på et flot hovedstød. Dermed blev der spænding om resultatet i de sidste minutter, men der faldt ingen yderlige scoringer, selvom der blev spillet seks minutter ekstra.
– Sejren var en forløsning, da jeg var noget nervøs for opgøret på grund af de specielle forhold. Den megen vind havde kæmpe betydning for opgøret, men heldigvis vandt det bedste hold alligevel, og det kan vi glæde os over. Ellers var der på grund af forholdene ikke rigtig noget brugbart fra kampen, men det var fedt at se drengene vinde en så uskøn sejr, fortæller Steffen Kielstrup, som kunne se anfører Alexander Jensen og Tobias Sommer levere en overbevisende præstation. For Tobias Sommer var sejren ekstra sød, da han i sommer kom til Vejle Boldklub fra netop Haderslev.

Vejle Boldklubs U17-hold har nu vundet fire U17 Liga-kampe i træk, hvilket er første gang siden sæsonen 2013/14, hvor det ligeledes over en vinterpause blev til i alt seks sejre i træk.

I slutminutterne var der U17 Liga-debut til Mads Christiansen (2002). Den specielle historie om Mads Christiansen er, at indtil for et år siden var han midterstopper på Vejle Boldklubs U15 2. hold, men siden fik en ny plads som angriber, og har gennemgået en enorm udvikling, hvilket lørdag gav de første minutter i U17 Ligaen.

Med de tre point fra sejren fortsatte Steffen Kielstrups mandskab deres fremmarch i tabellen, hvor de gik forbi OB, og nu ligger nummer seks.

Ovenpå de tre sejre i forårets første tre kampe venter der nu en turneringspause på tre uger, inden Brøndby er modstanderen på udebane lørdag d. 7. april kl. 15.15.

Kampfakta:
Haderslev – Vejle Boldklub 1-2 (0-1)
40. 0-1 Jakob Kristensen
65. 0-2 Valdemar Sadrifar