Vejle Boldklubs U17-mandskab var i weekenden til en stor international turnering i lettiske Riga.

Turnering blev en blandet oplevelse for Kim Leth Andersens mandskab, og det hele endte med et semifinalenederlag til det russiske storhold Zenit.

Vejlenserne vandt ellers puljen efter at have fået syv point i tre kampe. Den første kamp fredag endte 1-1 mod lettiske Mette efter en straffesparksscoring fra U17-landsholdsspilleren Wahid Faghir.
Kamp to fredag var anderledes overbevisende, da Supernova ligeledes blev besejret med 5-1. Her blev både Mikkel Kraul og Wahid Faghir dobbelte målscorere, inden Anton Stage scorede det sidste mål.

Lørdagens første kamp skulle afgøre, om Vejle Boldklub gik videre til semifinalen og her blev det til en sikker sejr på 2-0 over finske Espoo. Jonathan “JP” Petersen og Wahid Faghir scorede målene.

I semifinalen ventede som tidligere nævnt det russiske storhold Zenit. Her var et amputeret VB-mandskab dominerende i forhold til antal chancer, men endte med at tabe 1-0 efter en scoring på straffe af russerne.

U17-cheftræner Kim Leth Andersen var ganske tilfreds med spillernes indsats i turneringen:
– Det var en speciel oplevelse at spille kampene, da banen og bolden bestemt ikke var ret god. Men det var god og en anderledes udfordring for drengene og giver en masse god læring for dem, fortæller Kim Leth Andersen og fortsætter:
– Vi ville gerne være gået hele vejen til finalen, men sygdom og småskader satte lidt en stopper for os, siger træneren.

U17-holdet har efter hjemkomst fået et par dage fri fra træning ovenpå en hård periode først med træningslejr og siden turneringen i Riga.

Tekst: Jacob Thychosen