U17 tabte i Farum

Vejle Boldklubs U17-mandskab tabte sæsonens sidste kamp, da de på udebane i Farum tabte med 1-0.

Inden opgøret havde begge mandskaber masser at spille for. Værterne skulle bruge en sejr for at komme et skridt tættere på DM-titlen, mens vejlenserne med tre point måske stadigvæk kunne nå en bronzemedalje, hvis andre resultater flaskede sig for Kim Leth Andersens drenge.

Atypisk for et besøg i Farum, blev kampen ikke spillet på kunstgræs, da Farum Park er i gang med få skiftet græsset. I stedet for blev kampen spillet på en ganske fin græsbane.

Opgøret blev startet med et stort overvægt i spillet til værterne, som med vinden i ryggen fik presset VB langt tilbage på banen. Vejlenserne havde svært ved at spille sig ud af Nordsjællands høje pres, og netop efter en erobring i et højt pres kom hjemmeholdet foran efter 20 minutter. Resten af første halvleg var med samme kampbillede, men hjemmeholdet fik ikke scoret yderligt i de første 45 minutter. Pausestillingen på 1-0 kunne VB være bedst tilfredse med
– I første var vi ikke aggressive nok, og manglede samtidig mod. I pausen snakkede vi om, at vi skulle komme med et andet udtryk og have modet til at skubbe spillet meget længere frem, fortæller cheftræner Kim Leth Andersen.

Anden halvleg blev med et anderledes kampbillede, hvor det blev mere og mere Vejle Boldklub på bolden og som de toneangivende. Det gav et par chancer til topscorer Wahid Faghir, hvor den ene afslutning ramte stolpen, men ikke gik i mål. I de sidste minutter af kampen var hjemmeholdet presset langt tilbage, men det lykkedes ikke Wahid Faghir og resten af Vejle-holdet at få udlignet og resultatet forblev ved 1-0.
– Drengene skal have ros for deres anden halvleg, hvor de slap håndbremsen og turde spille fremad. Men lidt mere skarphed i afslutningerne kunne vi have fået det ene point, men Nordsjællands sejr var såmænd fortjent nok, siger Kim Leth Andersen.

Med nederlaget i Farum har Vejle Boldklubs U17-mandskab spillet sidste turneringskamp i sæsonen, og ligger nummer fire inden de fleste andre hold i rækken spiller sidste kamp i næste weekend. I sidste spillerunde skal Vejle Boldklub håbe på en Nordsjælland sejr over Esbjerg, da vestjyderne er de eneste, der kan gå forbi VB i tabellen. En Nordsjælland sejr vil samtidig sikre Farum-klubben mesterskabet.
– Vi vil selvfølgelig gerne slutte så højt som muligt og en 4. plads vil virkelig være et flot resultat. Drengene har leveret en flot sæson og kan med rette være stolte af deres præstation. Vi slutter foran mange af landet store talentakademier, og samtidig har vi set mange flotte individuelle præstationer, beretter Kim Leth Andersen.

I udekampen mod Nordsjælland var der U17 Ligadebut til Malte Bækgaard (Future Vejle-klub: Bredballe IF).

Kampfakta:
FC Nordsjælland-Vejle Boldklub 1-0 (1-0)
20. 1-0

Kort:
35. Anton Stage (gult kort)
60. Oska Bagge (gult kort)
90. Peter Ullum (gult kort)

Indskiftninger:
45. Christian “GG” Gammelgaard ud Malte Bækgaard ind
67. Anton Stage ud Christian Jørgensen ind
79. Filip Højgaard ud Lucas Hove ind

Andreas Jungdal