Vejle Boldklubs U17-mandskab kan åbenbart ikke tabe i VB Parken. Lørdag spillede Kim Leth Andersens drenge efterårets sidste hjemmekamp, da FC Nordsjælland var modstanderen. Inden kampen havde U17-holdet spillet fem hjemmekampe med 11 point til følge.

Lørdag skulle de gode takter fortsætte uden karantæneramte Rasmus Schjang. Til gengæld var topscorer Wahid Faghir tilbage fra karantæne.

Fra kampens start var det med VB i teten både på bolden men også med det høje pres, som U19-holdet havde stor succes med i kampen før på samme bane. Efter et lille kvarter kom hjemmeholdet foran, da topscorer Wahid Faghir sikkert scorede efter fornemt forarbejde fra Mikkel Kraul. 10 minutter senere scorede gæsterne et flot udlignende mål. Herefter var det gæsterne, der var de dominerende i resten af første halvleg, men begge hold havde deres store chancer i en begivenhedsrig første halvleg.
– Vi var ikke ubetinget tilfredse med med vores første halvleg. Vi hang ikke ordentligt sammen defensivt og offensivt kom vi til at spille lidt for direkte. Vi havde dog vores chancer, men var også enige om, at vi kunne løfte niveauet i anden halvleg.

De sidste 45 minutter startede fremragende, da en storspillende Magnus Hatting allerede efter to minutter afsluttede et godt angreb med en koldblodig afslutning.
Resten af anden halvleg blev en rodet affære, hvor spillet aldrig blev rigtig godt fra Vejle Boldklub med bolden, men til gengæld blev der arbejdet rigtig hårdt defensivt. Andreas Jungdal måtte et par vise sin landholdsklasse og det endte med at være nok til tre rigtig gode point mod en dygtig modstander.
– Spillemæssigt ramte vi ikke vores højeste niveau, men i anden halvleg fik vi rettet vores pres lidt til og det gav os en bedre balance på holdet. Det var en af de rigtig gode sejre og drengene skal have stor ros for at krige de tre point hjem, fortæller Kim Leth Andersen, som kan se tilbage på et imponerende efterår på hjemmebane. De seneste tre hjemmekampe har givet sejre over tre af landets største og mest ambitiøse talentakademier nemlig FC Midtjylland, FC København og senest FC Nordsjælland.
– Drengene har en tro på, at de kan slå selv de bedste mandskaber. De arbejder rigtig hårdt for hinanden og er villige til at løbe de ekstra meter, hvilket giver sådanne imponerende sejre, siger cheftræneren.

Med sejren ligger VB med 20 point nu nummer tre i en meget tæt U17 Liga, hvor der kun er fem point fra Brøndby med ligeledes 20 point på 2. pladsen ned til AGF på 8. pladsen med 15 point.

Vejle Boldklubs U17-mandskab har to kampen endnu, inden der er vinterpause. Først venter FC Midtjylland på udebane i pokalturneringen på onsdag, inden Randers ligeledes på udebane er modstanderen i efterårets sidste Ligakamp onsdag d. 5. december kl. 18.30.

Kampfakta U17-kampen:
Vejle Boldklub-FC Nordsjælland 2-1 (1-1)
13. 1-0 Wahid Faghir

Lucas Nielsen
Christian “GG” Gammelgaard
Magnus Hatting
Tobias Bargisen (m) (ikke benyttet)

Tekst: Jacob Thychosen