Vejle Boldklub var i denne weekend i VB Parken vært for en træningsturnering for de kommende ungdomsårgange. De gæstende hold var AGF, Silkeborg, Esbjerg og AC Horsens. Esbjerg deltog kun i U17-rækken, mens AC Horsens kun var med i U19.

For de respektive trænere var det første gang, at man kunne se de kommende U17- og U19-hold spille sammen og så småt kunne få fornemmelsen at styrkeforholdene hos mandskaberne.

De to mandskaber fra Vejle Boldklub leverede flere overbevisende præstationer i løbet af weekenden, hvilket seks kampe uden nederlag også indikerer.

I lørdagens første kampe var Vejle Boldklub oppe imod AGF. Kampene her blev spillet under et massivt regnvejr, som gav spillerne svære betingelser. En lige U19-kamp endte 1-1. Målscorer for Vejle Boldklub var Mads Holten. U17-kampen endte 0-0.

Lørdags anden kamp for U19-mandskabet var et lokalopgør mod AC Horsens, som havde mange tidligere VB-spillere på banen. I selve kampen var der dog markant klasseforskel og Vejle Boldklub vandt 4-1 efter AC Horsens ellers var kommet foran på et flot mål af den tidligere VB-spillere William Førby. Kort efter fik Rasmus Schjang udlignet inden Valdemar Sadrifar gjorde det til 2-1 inden pausen. I anden halvleg scorede Rasmus Schjang først sit andet mål inden Andreas Broe afsluttede opgøret med at score til 4-1.

Herefter leverede U17-mandskabet en god præstation, da Esbjerg blev besejret med 2-1. Først scorede Oliver Provstgaard Nielsen efter hjørnespark, inden Jashar Beluli med et tørt hug gjorde det til 2-0. Senere fik Esbjerg reduceret, men vejlenserne fik en fortjent men for lille sejr.

I turneringens sidste kampe spillede U19-holdet 0-0 med Silkeborg, inden U17-drengene besejrede samme modstander med 2-1 efter mål af Oliver Olsson og Niklas Dupont. Silkeborg fik reduceret kort før pausen på et straffespark.

Akademichef Steen Thychosen var opmuntret over weekendens præstationer og ser fortrøstningsfuld frem til efterårets start i Ligaerne.
– Men disse præstationer i baghovedet kan vi med ro gå på sommerferie efter denne uges træninger. Jeg har en stor tro på, at vi får et par rigtig konkurrencedygtige mandskaber i både U17 og U19 Ligaen, siger Steen Thychosen og uddyber:
– U19-spillerne kender vi allesammen og kender deres niveau rigtig godt. Anderledes er det på U17-holdet, hvor vi ikke på samme måde kender alle spillerne og deres niveau i forhold til Liga-fodbold, men her har weekendens præstationer givet os en god tro på tingene, fortæller akademichefen, som samtidig glæder sig over god feedback fra de medvirkende klubber.
– Kampene, strukturen og niveauet har været godt modtaget, så det kunne vi godt finde på at gøre igen en anden gang, understreger Steen Thychosen.

Tekst: Jacob Thychosen