15-årige Wahid Faghir, topscorer på Vejle Boldklubs hold i U17-Ligaen, fik debut på det danske U17-landshold i den første af to træningskampe mod Frankrig i denne uge. Der var også landsholdsminutter til målmanden Andreas Jungdal, der har været fast mand på U17-landsholdet i hele sæsonen.

Landstræner Søren Hermansen havde rykket Wahid Faghir et landshold op, så den unge VB-angriber gik fra U16-landsholdet til U17-landsholdet. Spillerne og trænerne har netop været i Frankrig til to venskabskampe mod franskmændene. Først blev det i mandags til et nederlag på 1-2, hvor Wahid kom på banen efter 77 minutter og måtte se franskmændene løbe med en sen sejr.

I andendagsgildet i går torsdag, var Wahid Faghir og Andreas Jungdal foretrukket i startopstillingen. Jungdal spillede hele kampen, mens angriberen Faghir var med i de første 77 minutter. Frankrig vandt kampen med 4-1 efter 4-0 ved pausen.

U17-landsholdet er nu vendt tilbage til Danmark og deres respektive klubber. VB’erne forbereder sig til kampen i U17-Ligaen mod AGF på lørdag.

Landsholdet samles igen allerede om små to uger, hvor det på hjemmebane i Silkeborg gælder Eliteround om en plads ved EM-slutrunden til sommer. Modstanderne er Kroatien, Schweiz og England. I trænerstaben på det danske U17-landshold er også Morten Bisgaard.