Ovenpå en træg start på 2019 kom Vejle Boldklubs U17-mandskab lørdag tilbage på sporet, da de på hjemmebane i VB Parken besejrede Brøndby med 2-1 efter en U17-kamp på et højt niveau.

Til kampen mod Brøndby var Oska Bagge tilbage i startopstillingen efter to kampes karantæne. Derudover var Rasmus Schjang tilbage i startopstillingen efter en skade, mens topscorer Wahid Faghir var tilbage på holdet efter to kampe for U19-mandskabet.

Vejlenserne fik en fantastisk start på opgøret, da Wahid Faghir fejrede at være tilbage på U17-holdet ved at score på et frækt langskud. Topscoreren udnyttede, at Brøndby-målmanden var kommet på mellemhånd og tog resolut chancen og gjorde det til 1-0. I minutterne derefter var det Vejle Boldklub på stort set det hele, og det kunne i de næste 20 minutter godt være blevet til 2-0, men på trods af flere gode chancer fik værterne ikke udbygget føringen. I forhold til sidste uges blege indsats i SønderjyskE var det et markant anderledes VB-hold, der var på banen lørdag. Energien og modet var tilbage hos Kim Leth Andersens tropper, hvilket glædede træneren.
– Vores start på sæsonen var rigtig god og vi gjorde virkelig ondt på Brøndby. Vi fik løbet dybt på dem og samtidig havde vi i indledningen modet til at spille forbi Brøndby agressive pres, hvilket var glædeligt at se. I slutningen af første halvleg fik Brøndby lagt et godt pres på os, men vi forsvarede os fint, fortæller Kim Leth Andersen.

Anden halvleg startede klart bedst for Brøndby, da de allerede efter 48 minutter fik udlignet. Herefter viste VB flot moral og kæmpede sig tilbage i kampen igen. Det blev til chancer til blandt andet Anton Stage og Oliver Nielsen, inden forløsningen kom, da et hurtigt taget frispark af Hans Høllsberg fandt Oska Bagge, som lavede et godt indlæg til Martin Lauritsen, der scorede til 2-1. Herefter fortsatte vejlenserne med et højt og aggressivt pres og skabte stadigvæk chancer. Topscorer Wahid Faghir kunne have scoret en enkelt mere, men også hårdt arbejdende Hans Høllsberg var tæt på at score.
Mod slutningen af kampen fik gæsterne fra Brøndby lagt et godt pres, men vejlenserne fik reddet stormen af sig og den første sejr i 2019 blev en realitet.
– Det var en fortjent sejr målt på antallet af chancer. Opgøret var en god reklame for U17-fodbold i Danmark. Begge mandskaber var tro mod deres spillestil og udfordrede hinanden på en konstruktiv måde. I foråret har vi ikke i alle kampe ramt vores højeste niveau, men mod Brøndby var vi på højeste niveau og der var samtidig mange flotte individuelle præstationer, beretter Kim Leth Andersen.

Med sejren spillede Vejle Boldklub sig op på 5. pladsen i rækken, hvor holdene fra 3. til 8. pladsen ligger indenfor kun fire point.

U17-holdet spiller ingen kampe i påsken, så næste opgør bliver på udebane mod FC Midtjylland lørdag d. 27. april kl. 15.15.

Kampfakta:
Vejle Boldklub-Brøndby IF 2-1 (1-0)
05. 1-0 Wahid Faghir
48. 1-1 Andrew Oseni
56. 2-1 Martin Lauritsen

Kort:
28. Oska Bagge (gult kort)
85. Rasmus Schjang (gult kort)

Indskiftninger:
68. Mathias Voss ud Filip Højgaard ind
75. Martin Lauritsen ud Mads Holten ind
81. Anton Stage ud Christian “GG” Gammelgaard ind