Vejle Boldklubs U17-mandskab fightede sig til et godt point, da de på udebane mod AaB spillede 1-1. Vejlenserne var bedst i første halvleg, men blev ramt af et rødt kort, hvilket satte VB på ekstra arbejde men blandt andet takket være godt målmandsspil af landsholdsmålmand Andreas Jungdal og et kongemål af Anton Stage gav Vejle Boldklub et flot point.

Kampen startede som en lige affære, men VB satte sig lige så stille på spillet og efter en lille halv time sparkede Christian “GG” Gammelgaard på stolpen efter en flot omstilling. Derudover var topscorer Wahid Faghir tæt på at score ved bagerste stolpe. Værterne var ikke rigtig tæt på at score i første halvleg.
– Vi var ganske tilfredse med vores første halvleg. Kampen var måske ikke så velspillet, men drengene lagde en glimrende energi i opgøret og var bedst i de første 45 minutter, fortæller Kim Leth Andersen.

Anden startede ikke godt for Vejle Boldklub, da Oska Bagge måtte forlade banen efter sit andet gule kort efter 51 minutter. En kendelse der godt kunne forsvares efter to hårde frispark af forsvarsspilleren. Det røde kort ændrede kampbilledet radikalt og værterne satte sig markant på spillet. I de efterfølgende minutter måtte VB-målmand Andreas Jungdal flere gange vise sit høje niveau, men efter 71 minutter måtte målmanden kapitulere og hjemmeholdet kom fortjent foran.
Kort efter tog hårdt arbejdende Anton Stage chancen var distancen og med et kanonmål var der pludselig balance i regnskabet igen. Med 10 minutter igen var uheldet igen ude for Vejle Boldklub, da Mathias Voss som var blevet indskiftet i forbindelse med det røde kort måtte lade sig udskifte med en skadet ankel.
– Det røde kort ødelagde meget for os, da vi virkelig kom godt i gang med anden halvleg. Jeg er af den klare overbevisning, at havde vi spillet alle 90 minutter 11 mod 11, så havde vi vundet kampen, siger Kim Leth Andersen og fortsætter:
– Men det var virkelig velfortjent, at drengene fik det point. De arbejdede rigtig hårdt i alle 90 minutter, og fortjente på den baggrund point.

1-1 var i øvrigt tredje sæson i træk, at de to U17-mandskabet spillede uafgjort mod hinanden i Aalborg. Vi skal helt tilbage til november 2014 for at finde den sidste VB-sejr i Aalborg.

I den kommende uge har Vejle Boldklub Wahid Faghir og Andreas Jungdal afsted med U17-landsholdet, og der er dermed ingen kampe i U17 Ligaen.

Næste gang mandskabet spiller er lørdag d. 30. marts kl. 14.15, når holdet på hjemmebane i VB Parken skal møde Esbjerg.

Kampfakta:
AaB-Vejle Boldklub 1-1 (0-0)
70. 1-0 Oliver Børsting
75. 1-1 Anton Stage

Kort:
17. Oska Bagge (gult kort)
53. Oska Bagge (gult/rødt kort)

Indskiftninger:
56. Filip Højgaard ud Mathias Voss
58. Christian “GG” Gammelgaard ud Mikkel Kraul ind
81. Mathias Voss ud Martin Lauritsen ind

Andreas Jungdal