Vejle Boldklubs U17-Ligahold deltager i weekenden i Tysklands største indendørsstævne for U17-Ligahold i Berlin. Den 14. udgave af det traditionsrige stævne er for syvende gang med deltagelse af Vejle Boldklub, der har taget bronzemedaljerne ved stævnet de sidste fire år.

U17-Ligaspillerne varmede op til stævnet i Tyskland mellem jul og nytår, da de for sjette gang på stribe vandt Fair Play Cup i Lübeck. Men vinterens helt store prøvelse på halgulvet er det prestigefyldte Range Bau Cup i Berlin. VB var eneste udenlandske deltager i flere år, men siden er kommet polske og østrigske hold med ved turneringen. Store tyske klubber som Hertha Berlin, Hamburger SV og FC Köln deltager også ved stævnet.

– Vi skal være skarpe, for det er et spil tyskerne er utroligt gode til. Det kræver stor koncentration og det er god læring for spillerne. Det er fem vs. fem med fast målmand og der er fri bevægelighed for alle spillerne på banen. Det er et fysisk hårdt spil, som stiller store krav til spillernes koncentration og parathed. Det er god læring og et fint afbræk i opstarten og det er derfor, vi rejser afsted. Turen kan lade sig gøre fordi forældre stiller en bil til rådighed og det er vi selvfølgelig glade for, siger Vejle Boldklubs cheftræner, Kenneth Ravnborg.

Vejle Boldklubs trup:
William Førby
Alexander Jensen
Andreas Foged (m)
Jakob ”Give” Kristensen
Magnus Enggaard
Marco Kruse
Tobias Sommer
Villads Rasmussen
Waris Faghir
Anton Stage Nielsen

Waris Faghir og Jakob ”Give” Kristensen er gengangere i truppen fra sidste års stævne.

Omkring holdet i Berlin er Vejle Boldklubs cheftræner Kenneth Ravnborg og holdleder Lars Hansen. Spillere, trænere og ledere rejser allerede til Berlin fredag eftermiddag for at være bedst muligt forberedte til stævnestarten lørdag formiddag.

Vejle Boldklubs tidligere slutplaceringer ved Range Bau Cup:
2012: 12
2013: 5
2014: 3
2015: 3
2016: 3
2017: 3

Stævnets bedste spiller er tre gange tidligere blevet en VB-spiller. Hamid Khalidan (2014), Arbnor Mucolli (2016) og Rami Ayman (2017) er løbet med den fornemme hæder. Agon Mucolli blev stævnets topscorer i 2015 med 13 mål.

Turneringen kan følges på www.rangebaucup.de. Her vil der være liveopdateringer fra kampene og de afgørende kampe er tidligere blevet streamet.