Vejle Boldklub U16 Liga 1 spiller pokalfinale på Vejle Stadion kl. 18.30 onsdag d. 19/06-19

Sæt kryds i kalenderen onsdag d. 19/06-19 kl. 18.30! På Vejle Stadion spiller Vejle Boldklubs U16 Liga 1-hold deres sidste gældende kamp – og sikken én.

Pokalfinalen for U16-drengehold i Jylland skal spilles for anden gang, da den første kamp, afviklet onsdag d. 12/06-19, blev afbrudt grundet lyn og torden ved stillingen 2-2 efter 63 minutter. Den kamp blev spillet på Silkeborgs Superligastadion, JYSK Park, så det er yderst glædeligt, at der igen bliver stillet et flot stadion til rådighed til at afvikle finalen i.

Vejen til finalen – fra Sønderjylland til det Midtjyske
Årgang 2003-drengenes vej til finalen er gået via fire kampe, hvoraf tre kamp blev vundet i ordinær spilletid og en enkelt på papiret. Skrivebordsejren kom i 1/16-delsfinalen, hvor drengene vandt 3-0 over FC Fredericia, som trak sig fra denne kamp.

Det gav en hurtig adgang til 1/8-finalen, hvor holdet kom på en lang tur til Tønder. Her mødte de rødklædte VB-gutter et velopsat U16 Liga 2-tophold fra grænsebyen, der leverede en rigtig god fight i kampens første halvdel, indtil de mistede pusten til anden halvleg. VB førte 2-1 efter 44 minutter, men endte med at besejre sønderjyderne med hele 7-1.

Kvartfinalen bød på endnu en ”god” køretur, nemlig til Viborg. Samme mønster tegnede sig som i den forudgående kamp – en étmålsføring efter første halvleg til VB, blev udvidet med fem mål i anden halvleg til slutresultatet 6-0.

Finalebilletten booket hos De Gule
Herefter var der dømt ”rivalopgør” på Langmarksvej i Horsens, hvor AC var modstanderen i en kamp af høj kvalitet og intensitet. ”De Gule” kom foran 1-0 direkte på frispark efter 51 minutters spil, men en triple indskiftning i det 60. minut endte med at vippe kampen til vejlensernes fordel. Først scorede den indskiftede pokalstopscorer Gedeon Bisimwa hattrick på 10 minutter, bl.a. to oplæg af ligeledes indskiftede Jakob ”Kunstgræs” Peetz, hvorefter den genindskiftede U15-profil Sune Linderoth hamrede det sidste søm i kisten til 4-1 i dommeren tillægstid. Sikke et comeback, der sikrede finalepladsen!

Møder VSK Aarhus i finalen
Den tidligere i artiklen nævnte første finale blev spillet mod VSK Aarhus, der virkelig har gang i en meget flot sæson! VSK Aarhus sluttede i midten af rækken i efterårets U16 Liga 1 række. Her i foråret har aarhusianerne dog været anderledes godt kørende og har været med i toppen af U16 Liga 1-puljen hele vejen igennem.

Både VSK Aarhus og Vejle Boldklub har spillet færdige i turneringen og meget sigende, er de to hold sluttet lige op og ned af hinanden i en tæt puljetop. VB slutter på tredjepladsen med 27 point og en målscore på +13, hvor VSK Aarhus endte på fjerdeplanen med 26 point og en målscore på +14.

Tidligere opgør har budt på en af hver
Holdene har i U16-tiden mødt hinanden tre gange hidtil. I efterårets turnerings vandt Vejle Boldklub 5-1 hjemme på VIES’ kunstgræsbane, efter et hattrick til sidst i kampen af Malte Bækgaard. Her i forårets turnering trak VSK Aarhus det længste strå og sejrede 3-1 ude ved kolonihavehusene på Bane 7 på Vejlbys anlæg. Den første pokalfinale endte 2-2 – her kom VSK foran 2-0 efter to flotte mål på hhv. hjørnespark og et langskud, hvorefter at gutterne fra Jyllands Rubin åd sig tilbage i kampen via scoringer fra Malte Bækgaard og Niklas Dupont Sigtenborg.

Vi håber på, at så mange som muligt vil komme på Vejle Stadion denne aften og støtte drengene i deres jagt på pokalen.

Der er gratis entré.

Tekst: Malte Skau