Vejle Boldklubs bedste ungdomshold er i disse dage i Tyrkiet på træningslejr. Det er andet år i træk, at ungdomsspillerne bruger en del af februar på at tage til Tyrkiet for at gøre klar til foråretssæsonen. For at holde udgifterne på et minimum har ungdomsspillerne blandt andet arbejdet på stadion til efterårets Superligakampe for at tjene penge til turen.

Talentchef Steen Thychosen glæder sig over, at klubben for andet år i træk kan sende sine bedste ungdomsspillere sydpå.
– Det viser, at vi som klub gerne vil talentudvikling. Vi har i efteråret leveret nogle af de bedste resultater i mange år, og der gøres mange ting rigtigt i Vejle Boldklub i øjeblikket, fortæller Steen Thychosen.

De første dage på træningslejren er gået med masser af træning, men også socialt samvær. I går spillede U17-holdet den første træningskamp på turen, da der var rumænsk modstand i ACS Junior. Opgøret blev en ensidig affære, hvor vejlenserne var mindst et niveau bedre end rumænerne og endte med at vinde 4-0.
– Det var en jævn indsats, hvor vi på ingen måder toppræsterede, men vi fik vist i nogle situationer, at vi kunne spille på et højt niveau. Specielt vores mål til 2-0 var fremragende, fortæller U17-træner Kim Leth Andersen.

Målene i 4-0 sejren blev scoret af Oska Bagge, Rasmus Schjang, Magnus Hatting og Jonathan “JP” Petersen. Sidstnævnte er ny spiller kommet til klubben fra OB.

I anden halvleg fik de to U15-spillere Sune Aarup og Mads Gude uofficiel debut for U17-holdet.

I morgen skal både U17- og U19-holdet i aktion, når modstanderne er henholdsvis Sofia for U17 og det ukrainske storhold Dynamo Kiev for de ældste ungdomsspillere.

Kampfakta U17-kampen:
Vejle Boldklub-AC Semtemvri 4-0 (2-0)
16. 1-0 Oska Bagge
31. 2-0 Rasmus Schjang