Vejle Boldklub spillede til nul for fjerde gang under træningslejren i Tyrkiet, da det sent fredag eftermiddag blev til 0-0 mod FC Akhmat Grozny fra den russiske Premier League. Opgøret i Belek bød på uofficiel debut i VB-trøjen til nigerianske Peter Utaka, der i den forgangne uge lavede en aftale med VB. Nigerianeren og de øvrige VB’ere fandt ikke vej til netmaskerne, men igen holdt en solid defensiv modstanderen fra mål.

Oprindeligt lød planen, at VB skulle have mødt lettiske Spartaks Jurmala fredag i den sidste test på tyrkisk grund. Men modstanderen er i ugens løb blevet ændret, således at VB for anden gang under træningslejren fik lov at prøve kræfter med et russisk Premier League-mandskab. FC Akhmat Grozny er et midterhold fra Rusland og et hold med en stamme af russiske spillere og en god håndfuld sydamerikanere på holdkortet.

Cheftræner Adolfo Sormani havde ikke Pavol Bajza til rådighed mod russerne, da han generes af en mindre skade. I hans sted spillede Thomas Hagelskjær hele kampen og den 22-årige VB’er leverede en glimrende præstation i buret. Bagkæden var med Memija og Viljormur på siderne og Rasmus Lauritsen og Greve centralt. Bagerst på midtbanen lå Ramadani med Branca og Madsen foran. Sousa i den frie 10’er rolle og Imed Louati og Jonas Andersen på top.

Kampen mod FC Akhmat Grozny blev spillet i Belek på Sueno-banen, hvor russerne har base under deres træningslejr. Grozny har som VB godt og vel to uger til forårsturneringen begynder, da de skal i tællende kamp mod Arsenal Tula den 4. marts.

VB kom fra 0-0 kampe mod Paksi FC og FC Samtredia og opgøret blev ligeså målfattigt som de to foregående. Teknisk chef Jacob Krüger overværede kampen mod FC Akhmat Grozny fra tribunen i Belek og han var tilfreds med det han så.

– Vi var kørt til Belek for at spille den sidste træningskamp på træningslejren. Det var fine omgivelser der mødte os og en meget kompetent modstander at slutte af med. Vi spillede op til vores bedste alle mand. Aggressive, høj intensitet og så forsvarede vi eminent med en suverænt spillende Mads Greve i spidsen. Vi spiller flot fodbold før pausen og bliver vel snydt for to straffespark. Er det vores niveau, så lover det godt for den kommende halvsæson, siger Jacob Krüger, og fortsætter:

– Der er mange af spillerne der er igennem 90 minutter for første gang i denne pre-season og derfor går vi døde efter 65-70 minutter og Grozny tager mere over. De har chancer, men vi gør det super godt defensivt i 2. halvleg. Vi sender også Peter Utaka på banen midtvejs til de første spilminutter. Nu vender vi hjem og har to uger til at blive helt klar til forårspremieren, siger Jacob Krüger.

Den sidste træningskamp inden forårspremieren mod Thisted FC spilles mod FC Fredericia på fredag den 23. februar. Spilletid og sted afgøres i de kommende dage så hold øje med hjemmesiden.

Læs hvad FC Akhmat Grozny skriver om træningskampen her og læs Vejle Amts Folkeblads reportage her.

Kampen blev streamet direkte på FC Akhmat Groznys YouTube-kanal. Se eller gense kampen i fuld længde her.

Kampfakta:
FC Akhmat Grozny – Vejle Boldklub 0-0 (0-0)

Kort:
58. Nicolaj Madsen (gult kort)
79. Imed Louati (gult kort)

Indskiftninger:
68. Jonas Andersen ud Peter Utaka ind