Tre spillere fik deres officielle debut for Vejle Boldklub i Sydbank Pokalkampen mod Boldklubben Frem tirsdag aften. Det var Wang Zhenao fra start og de to indskiftere Thais Damgaard Nielsen og Qingshen Zeng.

Tobias Mølgaard, Adam Jakobsen og Gustaf Nilsson debuterede i sæsonpremieren mod Hobro, Sean Murray debuterede mod AGF, Vladis Emmersón debuterede mod FC Midtjylland, Melker Hallberg debuterede mod FC Nordsjælland og Felix Örn Fridriksson debuterede mod AC Horsens. Dermed kommer VB op på ti debutanter i denne sæson med dagens tre.

Wang Zhenao, der er født den 10. august 1999, skiftede til VB i januar i år fra Beijing Wanda. Han var en del af et spansk udviklingsprojekt inden han kom til Nørreskoven og han trænede med den spanske topklub Atletico Madrid inden skiftet til VB.  Wang dækker de offensive positioner på banen. Han er ottende debutant fra årgang 1999 på VB’s førstehold. De syv første var Arbnor Mucolli, Lucas From, Jonas Andersen, Tobias Utoft, Nikolaj Lebæk, Adam Jakobsen og Felix Örn Fridriksson.

Thais Damgaard Nielsen, der er født den 23. marts 2000, skiftede til VB som U15-spiller i januar 2015 fra AC Horsens, men har også tidligere spillet i Horsens KFUM. Thais’ morfar Anders Damgaard spillede masser af divisionskampe for HfS og moren Gitte Damgaard spillede håndbold for Horsens Håndboldklubs førstehold i firserne. Thais er en dygtig venstrebenet spiller, der dækker positioner i venstresiden og i offensiven. Han sad på bænken første gang for tolv måneder siden mod Jammerbugt FC i DBU Pokalen og flere gange i foråret, men dagens indskiftning for Sean Murray var den 18-åriges første kampminutter på VB’s førstehold. Thais’ er den kun tredje debutant fra årgang 2000. De to første var Lundrim Hetemi og Kasper Poulsgaard.

Qingshen Zeng, der er født den 11. februar 1997, skiftede til VB denne sommer fra Guangzhou Evergrandes reservehold. Han dækker positionerne centralt på midtbanen og har også fået indhop i reserveholdsturneringen. Med Qingshen Zengs debut for Vejle Boldklub har fire kinesiske spillere optrådt for VB. Yue Xin, Wang Xin, Wang Zhenao og Qingshen Zeng. Målmanden Pan Qihao sad på bænken i en pokalkamp, men kom ikke på banen og den anden målmand, Chen Zirong, var også i A-truppen uden optrædener på førsteholdet.