Phon-Ek Maneekorn Jensen, i daglig tale blot ’Guy’, har imponeret i sin første sæson på Vejle Boldklubs U17-Ligahold, og derfor har den 15-årige venstreback nu underskrevet en tre-årig kontrakt med VB, hvor han kom til som U13-spiller fra Bredballe IF.

’Guy’ syner ikke af meget, når man ser den 15-årige spiller optræde til kamp og træning for det yngste af Vejle Boldklubs ungdomselitehold. Men talentet er uomtvisteligt, det har præstationerne hidtil i sæsonen vist. Derfor har det også været et stort ønske fra talentchef Steen Thychosen, at der skulle papir på backtalentet, når han i næste måned fylder 16 år.

– ’Guy’, som han bliver kaldt i klubben, er en meget dygtig spiller, og han falder i øjnene lige med det samme, når man ser ham træne og spille kamp. Siden i sommer har han klaret springet fra U15 eliterækken til U17-Ligaen meget flot, og han har imponeret kamp for kamp. Vi har også prøvet ’Guy’ af på U19-niveau, og der falder han på ingen måde igennem. Som fodboldspiller er han enormt spændende, og han besidder et stort potentiale, og derfor er vi også glade for at tegne en kontrakt med ham, siger Steen Thychosen.

– Som fodboldspiller er han foran på mange parametre. Han springer højere end sine medspillere, han er teknisk stærk, og i selve spillet med bolden laver han færrest fejl af alle. Jeg har ikke oplevet, at der er en situation på banen, han ikke har kunnet håndtere, og hans direkte force er det meget hurtige antrit. Han spiller helt lige op med spillere, der er højere end ham. Han skal bygge på det offensive indlægsspil, men det er en spiller, vi har en forventning om, kan gøre sig interessant i A-trup sammenhæng inden for kontraktperioden, siger Steen Thychosen.

Kontraktindgåelsen med ’Guy’ er den fjerde i denne sæson med en spiller, der er kommet til VB gennem Future Vejle-samarbejdet.

– Tidligere på sæsonen var det Andreas Jungdal (Skibet IF), og i denne uge har vi så præsenteret kontrakter med Peter Ullum (Skibet IF), Oliver Provstgaard (Bredballe IF) og ’Guy’ (Bredballe IF). Future Vejle-samarbejdet er en hel fundamental del af vores talentudvikling, og de fire spillere er et bevis på, at samarbejdet fungerer. Skibet IF og Bredballe IF er to af de største klubber medlemsmæssigt, som vi samarbejdet med, og vi vil også fremover se, at spillere herfra tager springet ind på ungdomseliteholdene. Det helt store spring er ind i A-truppen, og her kræver det fortsat hårdt arbejde fra spillere og trænere, hvis det skal lykkes. Men vi investerer mere og mere i vores talentudvikling, og det skal gerne give et afkast på sigt, siger Steen Thychosen.

Phon-Ek ’Guy’ Maneekorn Jensen er født og opvokset i Thailand, men flyttede med sin mor til Danmark i 2009, hvor han som seks-årig begyndte i Bredballe IF. Han taler thailandsk og holder kontakten med familien i landet ved lige gennem et par årlige ferier. Siden han begyndte som seks-årig i Future Vejle-samarbejdsklubben Bredballe IF, er udviklingen gået step-by-step for ’Guy’.

– Jeg er både stolt og glad over, at VB har fundet mig egnet til en kontrakt. Fremadrettet giver det bare endnu mere energi til at arbejde hårdt og målrettet. Fodbold har altid fyldt meget i mit liv, og jeg har brugt megen tid på det, så kontrakten bekræfter mig bare i, at jeg skal fortsætte. Jeg havde en god tid i Bredballe IF med gode kammerater og en god udvikling som fodboldspiller, men springet til VB har kun udviklet mig endnu mere. Vi var nogle stykker, der skiftede ind til VB, og det har været en god udfordring, siger ’Guy’.

– Som fodboldspiller er jeg ikke så stor, men jeg har forsøgt at kompensere for det ved at træne de færdigheder, jeg kunne gøre noget ved. Jeg har haft fokus på mine tekniske færdigheder, 1:1 offensivt og defensivt samt min springstyrke. Ved at kunne springe højt, kan jeg udligne de forskelle, der ofte vil være i højden på mig og mine modspillere. Jeg vil gerne udvikle mig til en mere offensiv back, og så skal jeg forbedre mine indlæg, men ellers arbejder jeg meget på helheden i mit spil, siger ’Guy’.

På lang sigt drømmer venstrebacken om et gennembrud i A-truppen i VB og ophold i udlandet, men på den korte bane er drømmene at gøre det godt i VB.

– Vi har gang i en fin sæson på U17-Ligaholdet, og det skal vi gøre færdigt. Jeg har trænet lidt med U19 og spillet en træningskamp. Det er meget udfordrende for mig at blive matchet opad i systemet på den måde, og jeg håber på flere U19-kampe allerede i næste sæson. Jeg har også været til future-landsholdssamlinger som U15-spiller, og jeg drømmer om mere landshold, men jeg véd også, at det er mine præstationer for VB, der skal bringe mig langt. Mit forbillede er Marcelo (brasiliansk venstreback i Real Madrid, red.) og hans spillestil lader jeg mig inspirere af. Han har en fantastisk kontrol over bolden, og så dikterer han meget af spillet, selvom han spiller på backen, siger ’Guy’.

Kontrakten med Phon-Ek ’Guy’ Maneekorn Jensen løber til 30. juni 2022.

Læs også:
Peter Ullum skriver to-årig kontrakt med Vejle Boldklub (24-04-2019)
VB skriver kontrakt med lokalt forsvarstalent (25-04-2019)