Efter en vellykket træningsuge i VB på initiativ af Adolfo Sormani, har Vejle Boldklub i dag indgået en tre-årig aftale med irske Sean Murray. Den 24-årige midtbanespiller kommer til Nørreskoven efter kontraktudløb med Colchester United tidligere på måneden. Cheftræner Adolfo Sormani har tidligere trænet Murray i Watford, hvor irerens karriere tog fart med 74 kampe i Championship.

I sidste uge ankom den irske midtbanespiller Sean Murray til Nørreskoven, hvor han siden har vist sig frem under træningen. Det har ireren gjort så overbevisende, at VB i dag indgik en aftale for de kommende tre sæsoner. Teknisk chef i Vejle Boldklub, Jacob Krüger, forklarer kontraktindgåelsen således.

– I den sidste uge, har vi haft god tid til at kigge på Sean Murray på og udenfor banen. Vi har set ham grundigt an og han ser fit ud. Vores mål er, sammen med Sean, at vi i den kommende tid bringer ham tilbage på tidligere tiders niveau. Han kommer med et fint CV med mange kampe i Championship. I sidste sæson opnåede han 37 kampe for Colchester og han kommer med en god ballast fra det engelske ligasystem, siger Jacob Krüger.

Det er den anden tilgang til de centrale positioner på midtbanen i løbet af få dage.

– Med købet af Melker Hallberg og kontraktindgåelsen med Sean Murray, lukket vi det hul der opstod på midtbanen efter sommerens farvel til Simone Branca og Kim Elgaard. Nu har vi seks meget stærke midtbanespillere til de tre positioner centralt og det giver cheftræner Adolfo Sormani gode muligheder. Alle i Vejle Boldklub byder Sean Murray velkommen til og vi glæder os til samarbejdet, siger Jacob Krüger.

Cheftræner Adolfo Sormani har tidligere i karrieren arbejdet med Sean Murray og italieneren ser frem til at genoptage samarbejdet med den stærke midtbanespiller.

– I Sean Murray får vi en energisk, hårdt arbejdende og offensiv midtbanespiller. Han forstår den måde, jeg vil spille fodbold på og hvad jeg kræver af en spiller på mit hold, da jeg tidligere har arbejdet med ham i England hos Watford. Som forventet, har Sean gjort et stærkt indtryk på organisationen og sine nye holdkammerater i den sidste uges tid, siger Adolfo Sormani.

– Vi får endvidere en venlig og god fyr ind på holdet og han vil bringe noget til bordet, siger italieneren.

24-årige Sean Murray er den første irer i Nørreskoven og han ser frem til at trække den røde bluse over hovedet i de kommende tre sæsoner og prøve kræfter med dansk fodbold.

– Adolfo Sormani gav mig et opkald og derfra var det ikke en svær beslutning at rejse til Danmark og prøve noget nyt i min karriere. Jeg havde en succesfuld tid i Watford med ”Dodo” og jeg ved, hvad han står for. Jeg har trænet med truppen i en uges tid og kun fået gode indtryk af medspillerne og klubben. Dette er en god chance for mig og jeg ser frem til at spille for VB, siger Sean Murray.

– Som spiller er jeg en offensiv midtbanespiller. Jeg vil score mål, lave assist og arbejde hårdt for holdet. Jeg er en teamplayer, der ved at holdets succes altid er det vigtigste og jeg skal i den kommende tid byde mig til og vise, at jeg skal være på holdet, siger Sean Murray.

Sean Michael Murray, der er født den 11. oktober 1993, er født og opvokset i England, men har en familiær relation til Irland. Han har spillet ungdomslandsholdsfodbold for Irland op til og med U21-landsholdet, hvor han spillede 11 kampe. På klubplan fik Sean sit gennembrud i Watford FC, men har også været forbi klubber som Wigan, Swindon Town og senest Colchester United.

Han har valgt trøjenummer 10 i Vejle Boldklub og er allerede begyndt træningen med sine nye holdkammerater.

Se også dette interview med Sean Murray på VB’s YouTube-kanal.