Assistenttræner Johan Sandahl og målmandstræner Valentin Covaciu har forlænget aftalerne med Vejle Boldklub. Som fysisk træner er Prunã Ciprian-Daniel tilbage i Nørreskoven, hvor rumæneren fungerede med samme ansvarsområde i første halvdel af 2017. Tre italienere forlader Vejle Boldklubs trænerstab, mens der er en ny rolle omkring talentudvikling til Morten Bisgaard.

Sandahl og Covaciu fortsætter
Tidligere på sommeren var det cheftræner Constantin Gâlcă, der fik fremtiden i Nørreskoven på plads, og nu er der nyt omkring den rumænske cheftræners stab. Svenske Johan Sandahl og den rumænske målmandstræner Valentin Covaciu bliver i VB og tager udfordringerne i NordicBet LIGA op. Teknisk chef, Jacob Krüger, om den beslutning:

– Det har været et ønske fra den sportslige ledelse og fra cheftræner Constantin Gâlcă, at Johan Sandahl og Valentin Covaciu også i den kommende sæson skal være en del af VB. Johan kender VB, spillertruppen og NordicBet LIGA godt efter to år i Danmark. Han var en del af det trænersetup, der i den sidste del af foråret var tæt på at redde os fri af de direkte nedrykningskampe, og den stab vil vi gerne bygge videre på. Valentin kom til klubben i marts og var også en del af det setup, som vi gerne ser fortsætte, og han ville også gerne blive. Kravene til trænerne og spillertruppen bliver ikke mindre i den kommende sæson, og vi ser frem til at råde over Johan Sandahl og Valentin Covacius mange kompetencer og bygge videre på det arbejde med truppen, som vi i overvejende grad var tilfredse med, siger Jacob Krüger.

40-årige Johan Sandahl har erfaring fra de to bedste rækker i Danmark og Sverige, og nu fortsætter han frem til sommeren 2020 i Vejle Boldklub i en trænerstab, der udover svenskeren tæller rumænere og danskere.

– Jeg trives i byen og i Vejle Boldklub, og det har hele tiden haft høj prioritet for mig at forlænge opholdet i VB. Vi indfriede desværre ikke forventningerne i foråret, men i spillertruppen og på trænersiden er der en stærk tro på, at vi i fremtiden kan lykkes med vores mål, siger Johan Sandahl.

Ny rolle til Morten Bisgaard omkring talentudvikling
Morten Bisgaard har i det sidste halvandet år været assistenttræner i førsteholdstruppen med ansvar for analysedelen. Fremover får Bisgaard titel af transitionstræner og skal være med til at lette overgangen fra ungdomsholdene til A-truppen for VB’s største talenter.

– Morten Bisgaard har fra den nye sæson fået titel af transitionstræner. Det har været højt prioriteret for os at sætte fokus på overgangen fra ungdomsholdene til A-truppen, da vi vægter talentdelen højt. Morten har erfaring med ungdomsfodbold fra DBU, hvor han sideløbende med jobbet i VB har været omkring det danske U17-landshold, og han har vist stor interesse i arbejdet med talenterne. Morten vil to gange ugentligt være omkring ungdomsafdelingen, og ellers vil han have fokus på udviklingen af de yngste af vores egne spillere i A-truppen og deres tilvænning til seniorfodbold. På sigt skulle ansættelsen af en transitionstræner gerne have gavnlig effekt på Akademi-spillernes muligheder for at slå til på Vejle Boldklubs divisionshold, siger Jacob Krüger.

Prunã Ciprian-Daniel er tilbage i Vejle Boldklub
Mens Johan Sandahl og Valentin Covaciu fortsætter i Vejle Boldklubs trænerstab, så har spillertruppen og den øvrige stab i forbindelse med sæsonafslutningen taget afsked med to fysiske trænere og en fysioterapeut. Det er Gabriele Faccia, Mattia Fantuzzi og Chiara Galla, der søger nye udfordringer.

– Det har givet sig selv, at Gabriele, Mattia og Chiara skulle videre, efter sæsonen var slut. Gabriele har været her i to år og sat tydelige aftryk i den fysiske del af træningen. Hele tiden har han udfordret sig selv og spillertruppen på deres ydeevne og den måde, vi har arbejdet med det fysiske parameter. Mattia og Chiara kom til VB i januar i år, og de har begge styrket både den fysiske træning og behandlerdelen. Der er ingen tvivl om, at det er tre personer, man kommer til at møde fremover i fodboldverdenen. Fra alle i Vejle Boldklub skal der lyde et held og lykke i fremtiden til de tre italienere, siger Jacob Krüger.

Med de to fysiske træneres afgang har Vejle Boldklub ansat Prunã Ciprian-Daniel som ny fysisk træner. Hvis navnet virker bekendt, er det nok, fordi rumæneren blev ansat i trænerstaben for cheftræner Andreas Alm i januar 2017 og fungerede indtil juni 2017.

40-årige Prunã Ciprian-Daniel har en lang uddannelse med fysisk træning og idræt bag sig fra universitet i Bukarest, og den tidligere konkurrenceløber på højt plan har siden begyndelsen af nullerne arbejdet med fysisk træning i fodboldklubber. I sæsonen 2014-15 som en del af trænerstaben som assistent- og fysisk træner for Constantin Gâlcă i Steaua Bukarest, der vandt The Double i Rumænien og spillede europæiske kampe. Nu er han tilbage i Nørreskoven på en et-årig aftale, der længdemæssigt matcher de øvrige i trænerstabens.

– Efter at have sagt farvel til vores stab af fysiske trænere er vi glade for at kunne præsentere Prunã Ciprian-Daniel. Han kender både Vejle Boldklub og vores rumænske trænere, så det er et ideelt match. ’Ciprian’, som han kaldes i daglig tale, taler både spansk og engelsk, og vi glæder os til at genoptage samarbejdet med ham, siger Jacob Krüger.

Trænerstaben og spillertruppen har den første træningsdag i sæsonen 2019-20 på torsdag den 20. juni.

Vejle Boldklubs trænerstab:
Cheftræner: Constantin Gâlcă