Tørring IF og Ølholm B har siden sommeren 2011 stillet hold sammen – i gult og blåt.

Tørring IF, der sidste år kunne fejre 100 års jubilæum, tilbyder en række andre sportsgrene som svømning, skydning, håndbold, triathlon og badminton.

I Ølholm Boldklub, der som skytte- og gymnastikforening blev stiftet i 1868, og således netop har haft 150 års jubilæum, kan der ud over fodbold bl.a. spilles håndbold, tennis, bordtennis, badminton og dyrkes gymnastik.

I efteråret har man haft to herreseniorhold – både serie 3 og serie 5 fik solide midterplaceringer. Der har ligeledes været et 7-mands kvindehold. ”To herreseniorhold har været normalen de sidste par år,” siger Anette Bergstrøm fra fodboldudvalget i Tørring.

Herresenior træner og spiller kampe skiftevis i Tørring og i Ølholm. Sådan er det også med nogle andre af ungdomsholdene, mens de årgange, hvor der næsten udelukkende er Tørring-spillere, træner hjemme ved Gudenaa-centret.

Der har været en række ungdomshold med 8-mands U-12 drenge og U-13 piger som de ældste.

”I foråret havde vi et U-14 drengehold, men der var kun få spillere, og vi måtte lukke det ned her i efteråret,” fortæller Anette Bergstrøm. ”Vi havde for godt tre år siden et U-16 hold, men ellers er det normalt, at de ældste kun er omkring U-12. Der skal ikke så meget til, før et hold går i opløsning.”

Man har tidligere haft holdsamarbejde med Lindved og med Øster Nykirke, men det er ebbet ud. Der er dog ifølge Bergstrøm kommet pænt gang i pigefodbolden. ”I foråret kom der en række piger fra Ølholm, og vi har godt 20 piger i øjeblikket.”

Samlet ligger medlemstallet i ungdom på godt 140, og det har et pænt stabilt leje.

Man er i Tørring ganske godt tilfreds med banekapaciteten. ”Vi har en lysbane, og det er fint nok til vintertræningen, hvor vore ungdomsspillere hovedsagelig spiller indendørs – hovedsagelig i Langskovhallen,” siger Bergstrøm. ”Vi kan dog leje kunstbane i Hedensted og senere i Fleming, når den bliver klar.”

Derimod savner man klubhusfaciliteter i Tørring. ”Vi har kun Gudenaa-centret, hvor der er omklædning,” anfører Anette Bergstrøm. Hallen ligger langt fra banerne, og det er faktisk kun pigerne, der er lidt sociale og mødes til omklædning og hygge. Drengene kommer bare direkte ud på banerne til træning, så det går ud over klublivet.”

Trænerrekruttering kan som de fleste andre steder være problematisk, om end man gør meget for trænerne hos Tørring/Ølholm. ”Vi har forskellige fællesarrangementer – vi har fx lige været i Vejle til spisning og bowling,” oplyser Bergstrøm. ”Men det er både svært at finde trænere og frivillige til lederposterne.”

De fleste ungdomshold har forældretrænere – dog er der et par unge mennesker, der tager sig af U-8 drengene. Målmandstræning har man tidligere købt sig til udefra, men nu er en af de lokale blevet uddannet hertil.

Økonomisk tjener Tørring IF godt ved Gudenaa-stævnet, mens Ølholm har indtjening på Ølholm Cup.

Anette Bergstrøm er ganske godt tilfreds med Future Vejle samarbejdet, om end det ikke har allerstørste prioritet hos Tørring/Ølholm. ”Det er begrænset, hvor mange talenter vi producerer herude, men Noah Møller Hovslagare og Victor Snoghøj, der er med i talentgruppen for U-14, har dog deres rødder i Tørring.”

Udvalgsmedlemmet pointerer, at de største talenter naturligvis skal ind til VB, men at det er vigtigt, at de spillere, der ikke slår til, bliver gelejdet tilbage til moderklubberne. ”Det kan VB godt blive bedre til,” siger Bergstrøm. ”Vores hold herude kan hurtigt smuldre, hvis blot et par forsvinder, og så er det træls, hvis de ikke er gode nok, men alligevel ikke returnerer til os.”

Tilsendte øvelser og tilbuddene fra VB om inspirationstræning o.a. kanaliseres ud i trænergruppen, og i alt fald en enkelt Tørring/Ølhom-træner har deltaget i en træningssession. Der er også udsendt invitationer om at komme ind og se AaB-kampen på Vejle Stadion.

Tekst: Ole Kristensen