Med en VB-trup, der ikke er færdigopbygget kunne man godt have bange anelser forud for årets første test, som stod mod ingen ringere end FCK. VB, der ikke ville give spillerne stort mere end 45 minutters spilletid, måtte således bringe et helt ungt og urutineret hold efter pausen, men paradoksalt nok var det dem, der nok kan se tilbage på kampen med størst tilfredshed. I alt fald blev der kun lukket et enkelt mål ind i de sidste tre kvarter i 0-4 nederlaget.

VB havde ikke de store ændringer i sin startopstilling i forhold til, hvad vi kendte i efteråret. I målet var Pavol Bajza ude med en skadet hånd og blev erstattet af Thomas Hagelskjær. Bagkæden var intakt med Memija, Greve, Rasmus Lauritsen og Davidsen. På midtbanen Ramadani, Schoop og Nicolaj Madsen. Fremme remplacerede Agon Mucolli den til Kina udvandrede Dom. Allan Sousa lå i midten med Louati og Mucolli på fløjene.

Taget var rullet over et vinterligt koldt Telia Parken, hvor banen lignede årstiden: Ikke noget, der lige var hentet hos Søren Søgaards billardfabrik… En enkelt blok i Parken var åben – godt fyldt op med FCK-fans, der havde taget sig fri til den tidlige eftermiddagskamp.

Efter et par VB-hjørnespark havde FCK’s Uros Matic kampens første forsøg, da han sparkede forbi Thomas Hagelskjærs mål. VB-keeperen måtte kort efter ned efter en afslutning fra Pavlovic, der headede i fri position.

VB ville dog også være med, og Rasmus Lauritsen var tæt på med hovedet efter et Sousa-hjørne.

1-0 blev det i det 8. minut, da FCK’s U-19 angriber Jonas Wind havde let ved at score efter en fin FCK-omstilling. 2-0 blev det efter et kvarter. Igen var det Jonas Wind, der efter en Greve-fejl fra kort afstand kunne passere Hagelskjær.

Københavnerne, som er pænt langt fremme med træningsforberedelserne op mod EL-kampen mod Atletico Madrid, pressede aggressivt vejlenserne højt oppe på banen. Det høje pres gjorde, at gæsterne havde svært ved at få ro til at spille bolden op nede fra Hagelskjær, hvad man jo gerne vil, så det var begrænset, hvad det blev til af organiseret vejlensisk opspil.

Gæsterne var således kun sporadisk farlige. Louati blev tacklet i skudøjeblikket efter et Mucolli-forarbejde. FCK angreb med mange mand i deres omstillinger, og efter en lille halv time måtte Hagelskjær dykke ned efter et forsøg fra backen Nicolai Boilesen efter fint FCK-opspil.

I det 37. minut blev det 3-0. Pavlovic halvflugtede en løs bold i nettet uden chance for Thomas Hagelskjær.

Memija, Rasmus Lauritsen, Agon Mucolli og Ramadani var de eneste gengangere fra startopstillingen, da 2. halvleg gik i gang. Pan Qihao havde nu handskerne på, ligesom Mads Lauritsen, Abnor Mucolli, Kim Elgaard (anfører), Emil ”Agger” Nielsen, Lucas From og prøvespilleren Stuart Holthusen kom på banen. Også værterne skiftede flittigt ud.

FCK’s Kasper Kusk havde det første skud inden for rammen efter pausen, men Qihao reddede sikkert. 3-0 skulle det dog blive i det 57. minut, da Federico Santander scorede fra tæt hold. Samtidig havde også de sidste fire VB’ere, der var med fra start, spillet færdig. Ind kom Thais Damgaard Nielsen, Kasper Poulsgaard, Mohammed Al-Hardan og Nikolaj Lebæk. De unge VB’ere bed fra sig, og der var en god chance til Kim Elgaard efter en time – men forbi.

Kasper Poulsgaard kom et par gange i infight med Santander, hvilket indbragte vejlenseren en advarsel. Paraguyaneren, der var blevet indskiftet i pausen, måtte efterfølgende skadet lade sig udskifte. Poulsgaard måtte herefter lide den tort at blive buhet af fra FCK-blokken resten af kampen

Hjemmeholdet var selvsagt toneangivende mod et presset VB-mandskab, som dog stod godt imod og sjældent tillod københavnerne at blive rigtig farlige efter pausen. Med et kvarter igen afløste Rami Ayman prøvespilleren Holthusen, ligesom kineserne Yu Wei og Wang Zhenao fik de sidste fem minutter for Damgaard og Al-Hardan.

Mod slutningen fik Lucas From testet FCK-keeper Robin Olsen med et godt skud. I den anden ende traf to-målsskytten Jonas Wind overliggeren via handsken på Qihao efter en hurtig FCK-omstilling, men det blev ved 4-0.

Sådan så FC København kampen.

Se målene fra kampen her.

VB’s næste træningskamp er på lørdag den 20. januar kl. 12.00. Modstanderen er Randers FC på udebane.

Kampfakta:
FC København – Vejle Boldklub 4-0 (3-0)
8. 1-0 Jonas Wind
16. 2-0 Jonas Wind
37. 3-0 Andrija Pavlovic
56. 4-0 Federico Santander

Kort:
70. Kasper Poulsgaard (gult kort)

Indskiftninger:

Tilskuere: 567
Dommer:
Yasin Seker (2DV)