Vejle Boldklub og Tobias Sommer har d.d. indgået en fuldtidskontrakt frem til sommeren 2022. Det 18-årige forsvars- og midtbanetalent bliver seniorspiller til sommer, men med den nye kontrakt får den talentfulde spiller ideelle betingelser for at fortsætte udviklingen.

18-årige Tobias Sommer begyndte i Vejle Boldklub i sommeren 2017, da han startede i 10. klasse på Vejle Idrætsefterskole. Siden blev den talentfulde midtbanespiller i Nørreskoven og udviklede sig til en profil på ungdomsholdene. Nu tager sønderjyden endnu et karrierestep med indgåelsen af en fuldtidsaftale med VB frem til sommeren 2022.

– Jeg er både glad og lettet. Siden jeg fik min debut på ungdomslandsholdet (U18-landsholdet i 2019, red.) har fornemmelsen været, at fodbold kunne blive andet end et fritidsarbejde. Fuldtidsaftalen betyder, at jeg bliver testet på øverste hylde. Klubbens førstehold spiller i NordicBet LIGA, men Vejle føles som en Superligaklub. Der er et set up, som matcher de bedste klubber, og vi har gode faciliteter, siger Tobias Sommer.

– VB er blevet min klub. Jeg søgte et efterskoleophold for snart tre år siden, og dengang stod klubben med åbne arme, da jeg også søgte en klub at spille i. Nu har jeg lavet en fuldtidsaftale med VB, og det er en drengedrøm for mig. Jeg skal stå i lære i begyndelsen og vænne mig til seniorfodbold. Tempoet er væsentligt højere, og jeg skal optimere mine færdigheder. Jeg har fortsat alderen til ungdomsfodbold, og tiden må vise, hvornår jeg er klar til divisionsholdet. Mit store mål er at debutere på NordicBet LIGA-holdet, men jeg ved også, at det kræver hårdt arbejde. Aftalen giver selvtillid, og jeg ser frem til at se, hvad fremtiden kan bringe, siger Tobias Sommer.

Talentchef Steen Thychosen er stolt over, at ungdomsafdelingen gør den anden spiller fra årgang 2001 efter Thomas Gundelund egnet til en fuldtidskontrakt med VB.

– Tobias Sommer er en spændende central midtbanespiller. En 6’er type, der har taget store udviklingsmæssige spring, siden han blev U19-spiller for halvandet år siden. Han har været en dominerende figur på vores ældste eliteungdomshold i denne sæson. Han kommer med fysisk power, men også en god fod og et godt blik for sine medspillere. Han har også gjort sig i forsvaret, og begge steder vil han med tiden blive konkurrencedygtig. Fuldtidsaftalen betyder, at Sommer får muligheden for at koncentrere sig fuldt ud om træning, kamp, restitution og forberedelse. Det giver ham de bedste betingelser for at konkurrere med seniorspillere, og vi ser frem til at følge hans udvikling. Det er ikke en spiller, vi siger permanent farvel til i ungdomssammenhæng. I løbet af de kommende måneder ser vi, hvor Tobias gør sig bedst, og han kan fortsat være en vigtig brik på vores stærke U19-Ligahold, der i foråret skal spille mange spændende kampe, siger Steen Thychosen.

Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, ser et fint potentiale i 18-årige Tobias Sommer, der allerede har gjort sig til i A-trup sammenhæng i både træning og kamp.

– På et igennem sæsonen meget stærkt U19-Ligahold har Tobias Sommer været en af de mest iøjnefaldende spillere. Sommer har dikteret meget af spillet fra sin position på midtbanen, hvor han er et omdrejningspunkt. Det er en spiller, som allerede har trænet med A-truppen ved flere lejligheder, og vi har allerede set ham matchet mod spillere, som han i fremtiden skal konkurrere med spilletiden om. Der er punkter, hvor en ung spiller fortsat skal forbedre sig, men det, vi har set på især U19-Ligaholdet og igennem træning, gør, at vi tror på potentialet i en talentfuld spiller som Tobias Sommer. Han ligner en voksen fodboldspiller, når man ser ham. Både fysisk og i omgangen med bolden har han lagt meget på. Vi har set ham anvendt på den bagerste midtbane og i forsvaret. Igennem efteråret blev han igen aktuel i ungdomslandsholdssammenhæng, og det viser lidt om potentialet, at han presser sig på i en årgang, hvor flere og flere har spillet kampe i NordicBet LIGA og Superliga, siger Jacob Krüger.

– Tobias Sommer har allerede deltaget i A-truppens træning i opstarten. I hvilket omfang, Sommer rykkes permanent op nu eller først fra den nye sæson, afgøres af flere faktorer. Vi skal sammen med de respektive trænere kigge på, hvor Tobias udvikler sig bedst. Men fuldtidsaftalen giver spilleren ideelle betingelser for fortsat udvikling. Det giver en god dynamik i en spillertrup, at der kommer unge spillere op fra VB Future, og vi er glade for, at det meget målrettede arbejde i akademiet betyder, at vi igen kan indlemme en god ungdomsspiller. Vi har flere stærke årgange på vej, og Tobias Sommer er én af forhåbentlig flere, der med tiden kan tage springet ind i A-truppen, siger Jacob Krüger.

Tobias Sommer Sørensen, der er yngre bror til Kolding IF’s Sebastian Sommer, er født den 27. november 2001. Han skiftede fra SønderjyskE til Vejle Boldklub i sommeren 2017, men begyndte fodboldspillet i Starup UIF.