Wahid Faghir scorede to mål og Oliver Provstgaard blev indskiftet fra starten af 2. halvleg, da det danske U17-landshold besejrede Færøerne med 6-1 i den første kamp i EM-kvalifikationen i Helsingborg, Sverige, fredag eftermiddag.

VB er repræsenteret med to spillere og assisterende landstræner Morten Bisgaard på det danske U17-landshold. Spillere og trænere fik den start på EM-kvalen i Sverige som de håbede på. Færøerne blev slået så sikkert som 6-1.  Wahid Faghir havde flere chancer før pausen, men den målfarlige VB’er kom først på tavlen i det 35. minut, da han udnyttede dansk opspil i venstre side. I forbindelse med halvlegspausen kom Oliver Provstgaard Nielsen fra VB’s U17-Ligahold på banen.

Den danske dominans fortsatte efter pausen. Et par minutter før tid gjorde Wahid Faghir det til 5-1, da han stangede et hjørnespark i nettet. Kort efter scorede Danmark til slutresultatet 6-1 til Danmark.

Danmark møder Litauen på mandag og Sverige på torsdag. De to bedste i puljen kvalificerer sig til forårets Elite Round, hvor pladserne ved sommerens EM-slutrunde fordeles.

Tekst: Lars Christensen.