Helt fortjent kunne VB’s reservehold mandag eftermiddag i VB Parken sikre sig sin første sejr i sæsonens turnering. Thais Damgaard Nielsen blev matchvinder med begge mål i 2-1 sejren over FC Helsingør, som dog burde dog have været langt større.

VB stillede stort set med et U19-hold tilsat Gianluca Zanette i målet (Dino Hodzic i 2. halvleg), to kinesere samt udlejede Jonas Andersen, som var hentet hjem fra KIF til dagens kamp. FC Helsingør kom med seks spillere fra førsteholdstruppen og resten U-19 spillere. Store Douglas Ferreira, som tidligere har været fast førsteholdsspiller, voldte med sin fysik de unge VB’ere visse problemer, ligesom også målscoreren Daniel Segev Jørgensen havde et fysisk overskud. Generelt havde VB dog fint styr på sjællænderne.

Publikum, der nød de rekordhøje oktobertemperaturer, kunne i starten se en lige, men også lidt rodet kamp mellem to jævnbyrdige hold – uden de store aktioner i felterne. Thais Damgaard og Foday Manneh havde gode ryk på kanterne, dog uden det blev rigtig farligt. Der blev løbet ganske meget offside i begge ender, og ikke mindst stortalentet Manneh var storeslem her på VB-side. I slutminutterne af 1. halvleg fik VB dog overtaget med store chancer til følge. I det 38. minut blev Foday Manneh spillet helt fri, men Viktor Anker i Helsingør-målet fik fodpareret. På det efterfølgende hjørne var der en god chance til Jonas Andersen, som dog mistimede sit hovedstød.

Umiddelbart inden pausefløjt serverede Villads Rasmussen helt genialt endnu en friløber for Foday Manneh, men gambianeren brændte igen på Anker. Steffen Kielstrup og Søren Lykke skiftede fire mand i pausen, og efter et stilfærdigt kvarter kun med et par langskud fra bl.a. Tobias Sommer begyndte det for alvor at trække op til en VB-scoring.

Thais Damgaard kom til frit skud efter mesterligt VB-opspil, men afslutningen sad lige på Anker. Foday Manneh, som var dagens i særklasse uheldigste afslutter, driblede sig selv helt fri, men afsluttede uden om den fjerneste opstander. 1-0 blev det dog. Efter fint opspil i venstresiden, havde Manneh næstsidste fod på, inden Thais Damgaard kunne score fladt fra en lidt spids vinkel. Efter at FCH’s Ashah Mukudejev havde haft en pæn hovedstødschance, blev det 2-0. Igen var Foday Manneh ophavsmand, da han i en tre-mod-tre situation spillede Theis nDamgaard op til endnu en fin scoring.

Unødig spænding kom der med godt otte minutter igen, da Daniel Jørgensen reducerede med en fin halvflugter uden chance for Dino Hodzic. Helsingør pressede på til sidst, men rigtig tæt på en udligning kom nordsjællænderne ikke. Tæt på en scoring kom Manneh derimod, da han i overtiden havde sin fjerde 100 procent chance i kampen, men målet var og blev forhekset for gambianeren, og stolpen parerede. Ligeledes i overtiden kunne Emil ”Agger” Nielsen sikre sig en bruser før kammeraterne, da han blev sendt fra banen med sit andet gule kort. Dommer Stefan Fyhn gad kampen igennem ikke se nogen røre bolden eller stille sig i vejen efter dømt frispark.

En god kamp for de unge VB’ere. Ikke mindst interessant at følge de to nye, spændende U19 spillere, gambianeren Manneh og ghaneseren Ibrahim Fard. Med sejren rykker VB forbi Helsingør i reserveholdsturneringens pulje 2.

– Manneh er en dygtig en-mod-en spiller, kommenterede Steffen Kielstrup, der sammen med A+ træner Søren Lykke stod for holdet i dag. – Han er dygtig til at komme til chancer, men mangler selv skarphed i at udnytte dem, ligesom hans forhold til offside reglen er lidt afslappet. Ikke mærkelig, at store klubber skal være interesseret i ham, men han har også stadig meget at lære.

Om den anden nye afrikaner, Ibrahim Fard, sagde Kielstrup:

– Han er god på bolden og har fint speed. Han er lærenem og god til at tage tingene til sig. Han har jo også været allerede været omkring førsteholdets træning og siddet på bænken i pokalkampen.

Om Jonas Andersen: – God lejlighed for Jonas til at få spillet. Han er jo ikke førstevalg i KIF, så han mangler kamptræning.

Kielstrup var ikke begejstret for 1. halvleg, men rimelig tilfreds med 2.

– Det var en lidt kaotisk 1. halvleg på en dugvåd bane, hvor spillerne havde lidt svært ved at stå fast. Det blev meget fysisk, og spillet var dårligt med en masse offside. Det bliver bedre efter pausen, selv om vi ikke var vildt skarpe på vores afslutninger, men to fine mål af Thais Damgaard.

Efter en friweekend til U19 Ligaholdet var Kielstrup glad for, at hans spillere kunne komme i kamp i Reserveligaen.

– Og nu kan vi forberede os til kampen mod FC Midtjylland på lørdag i VB Parken. Det er straks en helt anden modstander…!

Reserveholdsturneringen, VB Parken
Mandag den 15. oktober 2018 kl. 14.00
Vejle Boldklub – FC Helsingør 2-1 (0-0)