Efter at have været udlejet til Thisted FC i den foregående sæson er 21-årige Christian Kudsk tilbage i Nørreskoven. Den offensive spiller har trænet med, siden spillerne mødte ind til træningsstart i torsdags, og han vil bruge opstarten på at vise sig frem for trænerne.

For tolv måneder siden blev Christian Kudsk udlejet til Thisted FC i rækken under Superligaen. Personligt havde den teknisk stærke kantspiller et godt ophold i Nordvestjylland med masser af spilletid og et par mål, men TFC rykkede ned i 2. division, og nu er Kudsk vendt tilbage til VB.

– Det er dejligt at være i Vejle. Det er her, jeg har aftale, og her jeg har været i mange år. TFC er ikke en fuldtidsklub, så der var kun træning fire gange ugentligt med holdet og ellers styrketræning. Nu er jeg tilbage i et fuldtidsmiljø, og det har jeg set frem til, indleder Christian Kudsk.

– Det var godt med sommerpausen, hvor jeg var en uge på Fuerteventura og ellers har selvtrænet. Jeg har set frem til at begynde i VB igen og se alle de medspillere, jeg kender, siger Christian Kudsk.

Han fik en alvorlig knæskade i april 2017 og vendte først tilbage til turneringsfodbold i marts året efter. Opholdet i Thisted FC skulle bruges til at vende tilbage til 1. divisionsfodbold efter halvandet år væk.

– Jeg skulle tilbage fra den langvarige skade, og det er lykkedes. I sidste sæson spillede jeg 28 af de 33 kampe for TFC og lavede fire mål, så det var en okay sæson. Jeg ville gerne have scoret lidt mere, og at vi havde reddet os, men jeg føler mig helt ugeneret af skaden, og det er vigtigt for, at jeg kan præstere som før, siger Christian Kudsk.

Sidst han var i A-truppen i Vejle og trænede med, var det italienske Adolfo Sormani, der var cheftræner. Nu er det rumænske Constantin Gâlcă, der svinger takststokken.

– Da vi kom tilbage i torsdags, var den første dag meget stille og rolig. Vi havde et træningspas, og det handlede om, at vi skulle i gang igen. I fredags havde vi to træningspas formiddag og eftermiddag og spillede kamp mellem felterne til sidst. Lørdag var der et træningspas med styrketræning og et med possession, mens vi havde fri søndag. Jeg har ikke det store kendskab til trænerstaben udover Johan Sandahl. Men det er god træning, og der er lagt vægt på, at vi skal spille fodbold. Det passer godt til mig og mine kompetencer, så jeg ser frem til at lære trænerne bedre at kende, siger Christian Kudsk.

– Ligesom jeg ikke kender trænerstaben så godt, så har de heller ikke det bedste kendskab til mig. Træningsopstarten er vigtig, og jeg ser frem til at vise, hvad jeg indeholder. Endnu har jeg ikke talt mere specifikt om, hvor de ser mig rent positionsmæssigt, men når vi har spillet til to mål, har jeg været brugt på højrekanten, siger Christian Kudsk.

– Jeg har et år tilbage i VB og ser meget frem til at vise, at jeg er hundrede procent klar igen. Min form er god, og jeg vil både i den daglige træning og i de kommende træningskampe vise, at jeg skal være en del af det kommende hold. Jeg har altid været glad for at være i Vejle, og nu håber jeg at få chancen for at vise mig frem i de kommende træningskampe, siger Christian Kudsk.

Han spillede 25 kampe og scorede 6 mål for VB mellem 2015 og 2017. Debut mod Brønshøj (2-0) den 6. juni 2015 og foreløbig seneste kamp mod Fremad Amager (3-2) den 23. april 2017.

Tekst: Lars Christensen.