16-årige Thomas Gundelund er udtaget til det danske U17-landshold, der fra den 29. april til 21. maj deltager i EM-slutrunden i England for U17-landshold.

Gundelund og Danmark kvalificerede sig til EM tidligere på foråret ved Eliteround i Østrig. Nu venter slutrunden og den store oplevelse for de danske drenge og landstræner Michael ”Mex” Pedersen. ”Mex” satte mandag navne på de 18 spillere, der samles i København søndag den 29. april og få dage senere sætter kursen mod England. Thomas Gundelund har været en del af ungdomslandsholdet siden han var U16-landsholdsspiller og han deltager også i den kommende EM-slutrunde. Se hele den danske trup her.

Vejle Boldklubs talentchef Steen Thychosen glæder sig over, at en af klubbens talentfulde spillere skal optræde ved en EM-slutrunde.

– Det er ikke overraskende, at Thomas Gundelund har fundet vej til EM-truppen. Han har været med i truppen i hele sæsonen og spillede to af de tre kampe ved Eliteround. Som klub er vi meget stolte over, at der er blevet plads til en af vores spillere og det skal vi glæde os over. Thomas kom til VB for snart to år siden fra Skive IK og har været igennem en meget markant udvikling. Fra at være en stille spiller på U17-Ligaholdet og nu til at være rykket op på U19-Ligaen før tid og med debut som den yngste på divisionsholdet i mange år. Vi glæder os til at følge de danske talenter og Thomas Gundelund ved slutrunden og ønsker ham tillykke med udtagelsen, siger Steen Thychosen.

Thomas Gundelund er den næstyngste spiller i den danske EM-trup. Thomas Gundelund, Brøndbys Morten Frendrup og Esbjergs Mads Larsen er de eneste spillere i den danske trup, der har debuteret i Danmarksturneringen.

Danmark spiller den første kamp ved EM-slutrunden mod Bosnien lørdag den 5. maj. Tre dage senere venter Irland, mens Belgien er modstanderen i den sidste puljekamp den 11. maj. Gundelund er ikke eneste vejlensiske islæt, da Michael ”Mex” Pedersens assistenttræner er Morten Bisgaard, er også fungerer som assistenttræner omkring Vejle Boldklubs NordicBet LIGA-hold.