Thais Damgaard Nielsen fejrede dagens debutkamp på det danske U19-landshold, med scoringen til 1-0 i Danmarks sejr på 5-2 over Tyskland i Barsinghausen.

Den 19-årige VB’er er ikke ny i ungdomslandsholdssammenhæng, da han tilbage i tiden som U17-Ligaspiller i VB spillede et par U16-landskampe. Thais Damgaard har gang i en imponerende sæson på U19-Ligaholdet, der indtil videre har kastet otte scoringer og fuldtidsaftale med A-truppen fra sommer af sig.

I disse dage er Thais Damgaard med U19-landsholdet i Tyskland til venskabskamp. Landstræner Henrik Clausen havde valgt den unge VB’er til startopstillingen. Han var placeret på højrekanten i 4-3-3-opstillingen og Thais kom hurtigt i vælten. I det 3. minut med en god afslutning efter et godt angreb, men den tyske målmand stod i vejen. Efter 12 minutter fandt Thais Damgaard vej til netmaskerne, efter en god bold i dybden og en sikker afslutning. 1-0 til Danmark. Hele 4-0 til Danmark var stillingen ved pausen. De øvrige mål scoret af Oliver Klitten (AaB), Nikolai Baden Frederiksen (Juventus) og Emil Frederiksen (Heerenveen). Efter pausen havde Thais en god chance for at øge føringen, men han headede over mål. Det blev 1-4, men danskernes Casper Tengstedt (FC Midtjylland) øgede til 5-1. I slutminutterne fik Tyskland reduceret til slutresultatet 5-2 til Danmark.

Thais Damgaard spillede de første 70 minutter inden han byttede med Jesper Lindstrøm (Brøndby) og han har nu spillet fem ungdomslandskampe og scoret et mål. Årgang 2000 rykker op som U20-landsholdsspillere fra den kommende sæson. U19-landsholdet har i skrivende stund, ikke flere kampe på plakaten på denne side af sommerferien.

Tekst: Lars Christensen.