Vejle Boldklubs ungdomselitehold skal i kamp igen i U17- og U19-Ligaen efter landskamppausen. Modstanderen er Esbjerg fB på udebane og begge kampe spilles lørdag eftermiddag.

Cheftræner Steffen Kielstrup og assistenttræner Bo Møller har fået en god start i spidsen for det nye U19-Ligahold. Modstanderen i sæsonen femte kamp er Esbjerg fB. VB har fem points for fire kampe, mens EfB ligger lige efter med fire points for tre kampe. VB slog senest Lyngby, mens Esbjerg tog en flot sejr mod AaB i Aalborg efter at have været bagud.

Flere spillere i U19-Ligatruppen har på det seneste trænet med Superligatruppen på grund af dennes frafald ved landsholdsudtagelser. Det betød, at Thais Damgaard Nielsen (billedet, red.) fik sin førsteholdsdebut i midtugen. Han har været én af profilerne for U19-Ligaholdet i begyndelsen af sæsonen.

Esbjerg slog i sidste sæson VB 2-0 på hjemmebane i et opgør, hvor vejlenserne reelt var uden chance. Til gengæld leverede VB en flot præstation i det omvendte opgør i maj i VB Parken, hvor VB var bagud 0-2, men vandt 3-2 på et sejrsmål i overtiden. Hos EfB er der muligt gensyn med Deniz Korkmaz (f. 2000), der spillede forårssæsonen i VB.

VB skal forsvare førstepladsen i U17-Ligaen, når vejlenserne løber på banen i Esbjerg lørdag eftermiddag. Cheftræner Kim Leth Andersen og trænerstaben omkring ham har leveret fine resultater med årgang 2002 og 2003 i sæsonens første fire kampe. Her står VB med 10 ud af 12 mulige points. I sidste sæson spillede holdene 1-1 i Esbjerg, mens VB vandt hjemme i VB Parken. Esbjerg trænes af Jerry Lucena.

VB kommer til opgøret fra 1-1 mod Silkeborg senest og i mellemtiden er Wahid Faghir blevet udtaget til U16-landsholdet. Netop Wahid har været en stor profil for vejlenserne og han er også delt topscorer i U17-Ligaen med seks mål. Se stillingen i U17-Ligaen her.

Lørdag den 15. september

U19-Ligaen kl. 13.00
Esbjerg fB – Vejle Boldklub

U17-Ligaen kl. 15.30
Esbjerg fB – Vejle Boldklub

Kampene spilles på Esbjerg Atletikstadion. Adressen er Gl. Vardevej 82, 6700 Esbjerg.