Vejle Boldklubs ungdomshold møder Randers FC i U17- og U19-Ligaen lørdag eftermiddag. Kampene spilles på banen ved Vejle Idrætsefterskole. U17-Ligaholdet kan med en sejr snuppe den sjette sejr på stribe, mens U19-Ligaholdet skal finde tilbage til de takter, der gav gode resultater i pre-season og i forårspremieren.

Vejle Boldklubs ungdomshold løber på banen med forskellige udgangspunkter til møderne med Randers FC lørdag eftermiddag. U19-Ligaholdet har fået en blandet åbning på 2018 med en god sejr over Silkeborg, et klart nederlag til Brøndby og et skuffende pokalexit til AC Horsens. Men lørdag er der mulighed for revanche, når Randers FC er modstanderen.

I efteråret tabte VB klart med 4-1 i Kronjylland, men Randers FC er et hold, der svinger meget i resultaterne. De tabte tidligere i denne sæson 10-0 til FC Nordsjælland, men har også besejret topholdet AGF. Flere af de bærende kræfter på holdet optræder også på Alka Superligaholdet og det er spillere som Tobias Damsgaard og Marcus Mølvadgaard.

Cheftræner Johan Sandahl har fået flere strenge at spille på i vejlensernes trup. Kasper Nøhr er desværre ude med et læderet ledbånd i knæet, men Jes Broby har spillet to tællende kampe efter en lang korsbåndskade og har gjort det godt. På midtbanen har Tobias Sommer fra U17-Ligaholdet gjort gode præstationer i de sidste par kampe og sammen med nyerhvervelserne Maksym Fitel og Deniz Korkmaz, er de alle med til at øge konkurrencen om spilletiden. VB har ingen karantæner til kampen, men Kasper Poulsgaard, Maksym Fitel og Emil ”Agger” Nielsen er i karantænefare ved næste advarsel. Se karantæneoversigten her.

I efteråret vandt Randers FC som nævnt ovenfor 4-1 over VB i det omvendte opgør. Det var topscorer Jonas Andersen der scorede for VB. I sidste sæson vandt VB 2-1 over Randers i Vejle, mens Randers FC vandt med de samme cifre på deres hjemmebane. I sæsonen 2015-16 vandt VB begge kampe. 1-0 i Vejle og 4-2 i Randers. Lørdagens udehold har ikke vundet i Nørreskoven i U19-Ligaen siden den 27. april 2013. Her var det Kasper Junker (f. 1994), søn af Hans Junker, der scorede begge randrusianernes mål. Christian Frandsen (f. 1994) havde bragt VB i front.

I U17-Ligaen er VB et af de formstærkeste hold i 2018. Vejlenserne har vundet alle årets fire kampe og da det blev 3-1 over AGF i den sidste kamp i 2017, har VB vundet fem kampe på stribe i ligaen. Det rækker pt. til en 6. plads med 30 points for 18 kampe. Se stillingen i U17-Ligaen her.

Cheftræner Steffen Kielstrups mandskab indledte året med to storsejre over HB Køge (5-0) og Silkeborg (6-2), men siden har holdet hentet smalle 2-1-sejre på fremmed græs over Haderslev og Brøndby. Raketten Mark Asp Rasmussen (billedet th., red) har spillet tre af kampene i foråret og scoret syv mål. Senest headede han sejrsmålet ind mod Brøndby.

Steffen Kielstrup og assistenttræner Jacob Thychosen vælger holdet til den kommende opgave mod Randers FC fra en karantænefri trup. Tobias Sommer og Thomas Gundelund har i den sidste periode spillet fast med U19-holdet, men i deres fravær har andre spillere grebet chancen. VB vandt i efteråret 4-3 i udekampen mod Randers.

Lørdag den 14. april

U19-Ligaen kl. 12.00
Vejle Boldklub – Randers FC

U17-Ligaen kl. 14.15
Vejle Boldklub – Randers FC

Kampene spilles på banen ved Vejle Idrætsefterskole. Adressen er Ørnebjergvej 28, 7100 Vejle.