Med få dage til jul har talentchef Steen Thychosen gjort status over efterårets præstationer og udvikling for de unge spillere i Vejle Boldklub. Den rutinerede talentchef kalder efteråret for et af de bedste i mange år og glæder sig samtidig over det øgede samhørighed, der er kommet blandt trænerne på Akademiet.
– Resultaterne i sig selv taler deres eget sprog. De har været overbevisende og laver i den grad op til den ambitiøse målsætning, som vi har sat i klubben, fortæller Steen Thychosen og uddyber:
– Det er dog mindst ligeså glædeligt, at vi har rykket os på mange andre fronter. Alle trænerne er samlet på kontoret i VB Parken og det giver en øget sparring internt imellem dem, hvilket kommer spillerne til gode. Derudover har vi øget vores skadesbehandling betragteligt, hvilket også har haft god virkning på spillerne, forklarer Steen Thychosen.

Vejle Boldklub har i løbet af efteråret haft flere forskellige spillere med på de respektive landshold og der har været mange gode tilbagemeldinger på spillerne.
– I Wahid Faghir (U16-landsholdet), Andreas Jungdal (U17-landholdet) og Thomas Gundelund (U18- og U19-landsholdet) har vi tre spillere, der har leveret så stabile præstationer i lang tid, at de næsten kan betragtes som faste spillere i deres landstrupper. Derudover har vi en lang række spillere, der står på spring til at blive en del af de samme landshold, så VB byder virkelig godt ind på dette område, understreger Steen Thychosen.

Samarbejdet med byens uddannelssteder glæder ligeledes talentchefen, som mener Vejle Boldklub på dette område har et af de bedste setup i landet.
– Samarbejdet med primært NOVAskolen, Vejle Idrætsefterskole og Campus Vejle er gennemarbejdet og fungerer. Vi er i løbende dialog med de tre uddannelssteder og prøver på denne måde hele tiden at optimere på de områder, hvor vi ser forbedringsmuligheder, siger Steen Thychosen.

Nedenfor følger en kort opsummering af resultaterne fra talentafdelingens resultater i løbet af efteråret.

U13-mandskabet:
Efteråret for U13-holdet er altid en speciel størrelse, da det er det sidste halve år, hvor der ikke spilles 11-mands fodbold. Thomas Graabæks og Peter Lunds mandskab har derfor i løbet af efteråret både spillet med i JBU-turnering, men også arrangeret en række kampe hvor drengene har spillet 11 mod 11. Det har givet en god erfaring, der gør dem klar til forårets kampe i Liga 1.

U14-mandskabet:
Kenneth Ravnborgs drenge har kæmpet igennem hele efteråret og med en sejr i den sidste turneringskamp mod OKS kvalificerede holdet sig til forårets Liga 1.

U15-mandskabet:
Anders Paulins U15-drenge har leveret et godt efteråret, hvor det er blevet til sejre over blandt andet OB og AGF. Alt i alt er resultatet en 4. plads og holdet er dermed klar til forårets bedste række.

U16-mandskabet:
Frank Rasmussen og Malte Skau har de seneste sæsoner vundet U16 Liga 1-rækken og i efteråret har mandskabet ligeledes leveret solidt med en 4. plads. Holdet har modsat de seneste sæsoner stort set klaret sig med spillere udelukkende fra egen trup.

U17-mandskabet:
Kim Leth Andersen kom i sommers som ny træner til Vejle Boldklub, og han har sammen med assistenterne Mads Nissen og Jacob Thychosen haft et fremragende efterår, hvor mandskabet halvvejs igennem sæsonen ligger nummer 2. Hjemmebanen i VB Parken har været en lille fæstning, hvor holdet ikke har tabt og samtidig besejret både FC Midtjylland med 4-0, samt FC København og Nordsjælland begge med 2-1.
Wahid Faghir er med 13 mål i 12 kampe både topscorer i Vejle Boldklub og U17 Ligaen.

U19-mandskabet:
Steffen Kielstrup og Bo Møller var nyt trænerteam for U19-mandskabet fra sommerens start, og de har haft et solidt efterår, hvor det er blevet til 15 point i 11 kampe. Specielt har holdet ligesom U17-holdet været stærke på hjemmebane, hvor det er blevet til meriterende sejre over Nordsjælland med 5-2, 5-1 over FC København og 5-3 over SønderjyskE. Derudover fik FC Midtjylland et af kun to pointtab i efteråret, da holdet i VB Parken spillede 1-1.
Thais Damgaard er topscorer for holdet med syv scoringer i 11 kampe.

Tekst: Jacob Thychosen.