Vejle Boldklub har d.d. indgået en to-årig kontrakt med svenske Diego Montiel. Midtbanespilleren er 24 år og skifter til VB transferfri efter brud med KFCO Beerschot denne sommer. Montiel har tidligere med succes optrådt i Superettan og det gav tidligere i år chancen i belgisk fodbold.

Efter signingen af Lucas Jensen tidligere på sommeren og gårsdagens lejeaftale med Nicolas Gianini Dantas, så henter Vejle Boldklub den tredje spiller til klubben denne sommer. Det er midtbanespilleren Diego Montiel med svensk pas, der skal hjælpe Vejle Boldklub med at indfri klubbens ambitioner i fremtiden.

Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, ser frem til at øge konkurrencen med en dygtig midtbanespiller i truppen.

– Diego Montiel er en spiller, der tidligere har bevist sig på NordicBet LIGA-niveau i Sverige. Med tilgangen af ham, så giver vi trænerstaben flere muligheder på de centrale positioner på banen, hvor vi har været lidt smalle efter afgangen af Vladlen Yurchenko og Melker Hallberg. Montiel kan både begå sig på en to mandsmidtbane, men også spille i en 4-3-3-formation. Han er en fleksibel spiller, som arbejder mellem boksene. Han vil gerne have bolden og kan søge løsninger med den. Vi får en spiller der kan åbne modstanderens forsvar op med sit gode blik for spillet og ikke mindst, så får vi en spiller, der er rigtig farlig på dødboldene. Noget vi har savnet i Vejle Boldklub. Vi er glade for, at en spiller med den erfaring og muligheden for andre tilbud, har valgt Vejle Boldklub. Diego Montiel er på vej ind i sin bedste fodboldalder og nu skal vi sammen få det maksimale ud af de kommende sæsoner, siger Jacob Krüger.

Johan Sandahl, Vejle Boldklubs assistenttræner, kender Diego Montiel fra deres fælles fortid i svenske Dalkurd FF. De arbejdede sammen frem til januar 2017, hvor Sandahl rykkede til Vejle, mens Montiel samtidig skiftede væk til IK Sirius, hvor han spillede i to år.

– Det er en dygtig midtbanespiller på bolden, som vi her får ind i truppen. Montiel kan være med til at sætte spillet og han har en god arbejdsradius på banen. Derudover så har han en god fod og han bliver vigtig på de offensive dødbolde. Montiel er en spiller der kun er 24 år, men han kommer med en god erfaring. Det er ydmyge klubber han har repræsenteret i Sverige og han ved, at før flot fodboldspil, kommer hårdt arbejde. Montiel kender den skandinaviske fodboldstil og det er en spiller, der kan hjælpe Vejle i de kommende udfordringer, siger Johan Sandahl.

Diego Montiel fortæller her om sit valg af Vejle Boldklub.

– Jeg har hørt mange ting om klubben og der er to ting, der tænder mig ved valget af Vejle Boldklub. Klubben har nogle meget dedikerede fans, og det er et pres på klubben for at levere. Jeg kan godt lide det pres, og jeg kan godt lide at fodbold betyder noget. Klubben står foran en meget vigtig sæson, og jeg tror på, at jeg sammen med mine holdkammerater kan sørge for at ambitionerne bliver opfyldt. Jeg ser frem til at byde mig til og vise mine kvaliteter frem i Nørreskoven.

Diego Montiel får trøje nummer 10 og begyndte sin første træning med spillertruppen i formiddags kl. 11.00.