Jonas Andersen kom ind til Superligadebut efter 77 minutter af mandagens kamp mod AGF og efter kun syv minutter på banen, fik den stærke angriber scoret, da han med venstrebenet hamrede til bolden udenfor feltet. AGF-målmand Kamil Grabara så ikke heldig ud, men hjemmeholdet reddede et point i overtiden ved Patrick Mortensen, der udlignede til 2-2.

Efter kampen var der rift om den 19-årige Superligadebutant i Mixed Zone. Først var det TV3 Sport der skulle have et interview, inden tabloidpressen kastede sig over VB’s målscorer til 2-1.

– Der kommer en lang bold, som jeg tror Kjartan får dirigeret videre. Jeg tager et touch med hovedet på bolden og beslutter at sparke første gang med venstrebenet. Jeg rammer bolden godt, men den sidder lige på målmanden og han skal redde. Men den går i mål og jeg er vildt glad. Det var mere end hvad jeg kunne drømme om, da jeg stod op i morges. Følelsen er lidt blandet, for vi taber to points senere, indleder Jonas Andersen.

– Vi dominerer kampen i perioder, skaber chancer og har en føring kort før tid, så selvfølgelig er vi skuffede. Jeg føler, at det havde været fair om vi havde vundet, men sådan skulle det ikke være, siger Jonas Andersen.

Den 19-årige angriber var med i truppen for første gang i denne sæson. I efteråret var han udlejet til Kolding IF og efter jul har han vist sig frem med gode præstationer på U19-Liga- og reserveholdet.

– Havde du spurgt mig for en måned siden, så havde jeg ikke troet, at jeg skulle stå her. Men for et par uger siden begyndte jeg at træne med A-truppen igen og har gjort det ret fast. Jeg var glad for at blive udtaget til kampen, men forventede ikke noget, siger Jonas Andersen.

Han varmede kraftigt op i løbet af 2. halvleg, hvor vejlenserne kom bagud og skulle jagte en udligning.

– Da jeg står og skal ind, udligner vi til 1-1. Det ændrer udgangspunktet for min indskiftning. Jeg var tiltænkt en plads på toppen i en 4-4-2, men med målet, skulle jeg spille på venstrekanten i en 4-3-3. Det er en plads der passer mig fint. Jeg kan få bolden i skoene og udfordre 1:1, men jeg kan også løbe i boksen, hvis den modsatte kant har bolden. Jeg er med i flere gode kombinationer, så udover målet, var det også spillemæssigt okay. Det gav et adrenalinkick at score i Ceres Park foran VB-fansene og jeg er glad for Superligadebuten. Men jeg stopper ikke her. Jeg vil arbejde hårdt for flere af de her oplevelser og forhåbentlig har jeg vist trænerne, at de kan bruge mig, siger Jonas Andersen.

Vejle Boldklubs nummer 21 har tidligere spillet i Future Vejle-samarbejdsklubben Vinding SF, VB og FC Fredericia. Han kom tilbage til Vejle Boldklub i sommeren 2016, hvor han blev en del af U19-Ligatruppen.

Jonas Andersen er den tredje Superligadebutant fra ungdomsafdelingen i denne sæson. De to første var Arbnor Mucolli (mod Hobro) og Thais Damgaard Nielsen (Randers FC).