Efter 0-0 ved pausen, tabte Vejle Boldklubs ubesejrede tophold i NordicBet LIGA 2-0 til Viborg onsdag aften. Opgøret i Domkirkebyen var jævnbyrdigt i store perioder, men viborgenserne var skarpest da chancerne bød sig efter pausen.

Cheftræner Adolfo Sormani havde foretaget to ændringer i startopstillingen i forhold til søndagens kamp mod Vendsyssel FF. I forsvarets højre side erstattede Mads Lauritsen svenske Victor Wernersson, mens ændringen på midtbanen bestod i, at tilbagevendte Nicolaj Madsen spillede i stedet for unge Arbnor Mucolli. Kerim Memija var fortsat ikke blevet en knæskade kvit og sad helt udenfor for VB. Hos hjemmeholdet var der gensyn med Andreas Albers Nielsen og Christian Sivebæk, der begge havde fundet vej til cheftræner Steffen Højers startopstilling til den udsatte kamp fra 7. spillerunde.

Opgøret på Energi Viborg Arena blev før pausen en intens affære, men åbne målchancer var der ikke mange af. I det 7. minut havde VB bolden i nettet, men linjedommeren markerede for offside. ”Dom” sendte Louati fri i dybden og tuneseren sparkede den under Walter Viitala, men værterne slap for en tidlig mavepuster af gæsterne. Tv-billeder efterfølgende viste, at kendelsen var knivskarp. Få minutter senere havde Allan Sousa et særdeles kompetent forsøg. Den vævre brasilianer sparkede et frispark begået mod ham selv, men Viborgs finske keeper vippede sparket ud til hjørne.

Viborg havde også enkelte muligheder i en halvleg uden åbne chancer. Efter godt og vel et kvarters spil begik VB et frispark i siden, som viborgenserne sendte ind i feltet. Herpå headede værterne, men Bajza parerede afslutningen ud til hjørne. Få minutter senere var VFF tæt på efter ét af mange hjørnespark i de første 45 minutter. I sidste ende afværgede VB dog. Men Rasmus Lauritsen kom galt afsted i forbindelse med en duel og lå i græsset. Den tapre stopper måtte forbi omklædningsrummet og sys med op til flere stæng i øjenbrynet inden han var fit for fight igen. Rasmus var væk i seks minutter og her passede Ramadani backen i højre side, mens Mads Lauritsen gik ind ved siden af Greve.

Viborg havde et farligt indlæg i den periode, men store Mads Lauritsen viste styrken og clearede et indlæg fra Sivebæk. Efter få minutter på banen forlængede Rasmus Lauritsen – nu iført en Peter Sand-bandage – et indkast, men i feltet afviste hjemmeholdet. I det 32. minut fik ”Rama” afsluttet tæt under mål efter en dødbold, men afslutningen sad lige i favnen på Viitala i Viborg-målet. Modsat var det viborgenserne der pressede på i de sidste minutter af halvlegen. Sivebæk havde et spark, Albers et hovedstød og Viljormur måtte cleare et godt indlæg ud til hjørne.

I den tre minutter lange tillægstid af 1. halvleg havde en godt kæmpende Imed Louati et godt fremstød. Tuneseren var nærgående og Viborg afviste til et hjørnespark. Mere skete der ikke i en 1. halvleg uden store målchancer. 0-0 efter de første 45 minutter.

VB angreb i de sidste 45 minutter ned mod de forholdsvis mange Vejle-fans på Energi Viborg Stadion. Det var dog fansene i modsatte målende der havde mest af juble over efter pausen. Viborg kom foran 1-0 id et 48. minut ved George Fochive. VB smed bolden på midtbane i fremdrift og Christian Sivebæk blev sat op i højresiden. Ex-VB’eren trak ind i feltet og tippede bolden ind til Fochive, der med et godt første touch og en endnu bedre afslutning kunne sparke bolden i nettet via overliggeren. En velspillende Sivebæk måtte lade sig udskifte syv minutter senere. Ind kom unge Casper Gandrup, der fik en hovedrolle senere i halvlegen.

VB etablerede mere og mere spil efter føringsmålet, men vejlenserne havde problemer med at skabe store muligheder. Pierre Larsen var én af Viborgs bedste på dagen og den fra FC Helsingør udlejede kantspiller udfordrede VB-defensiven i flere omstillinger. Efter en time blev Viljormur Davidsen udskiftet med Victor Wernersson. Lige efter det skifte appellerede Viborg for straffe da Jeppe Grønning i feltet, men dommer Henrik Overgaard vinkede afværgende i situationen. Modsat kom VB til en afslutning efter et hjørne. Doms hovedstød blev afvist, inden Sousa trykkede venstrebenet af. Det endte i en blokade og nyt hjørne til et VB-hold der gav alt fremad banen. Efter en time gik Arbnor Mucolli ind for anfører Schoop. Nicolaj Madsen bar anførerbindet i den sidste halve time.

Få minutter senere satte VB et godt angreb op i venstre siden. En offensivt indstillet Wernersson blev sat op i venstre af Louati og inde foran forsøgte Nicolaj Madsen med en yderside afslutning, men over mål. I den anden side kom Mads Lauritsen også frem til et indlæg, men Viborg-defensiven havde godt fat i topscorer Dom og han headede ved siden af. Midt i Vejle-presset kom Viborg til en omstilling da Greve tabte bolden på vej frem, men ”Rama” kom tilbage og reparerede på fejlen. I det 69. minut faldt kampens afgørelse. Pierre Larsen var på spil i VFF’s højre side, hvor han sigtede efter Casper Gandrup i modsatte side. Gandrup spillede smart bolden tilbage til Larsen, der med et hårdt spark øgede føringen.

VB satsede mere og mere i de sidste tyve minutter, men eneste udbytte blev en masse frustrationer og en byge af advarsler til frustrerede spillere. De mange spilafbrydelser var med til at fjerne rytmen i kampen og det var ikke til det angribendes holds fordel. Elleve minutter før tid fik Louati headet i feltet, men Viitala fik reddet. Ti minutter før tid fik Viborg en advarsler til Kallesøe, da han stoppede Dom midt på banen. Viborg fik en omstilling kort efter, men Gandrups indlæg passerede gennem feltet.

VB pressede på helt til sidst, men det lykkedes ikke vejlenserne at komme frem til den afslutning, der kunne have åbnet kampen op. Louati sparkede i sidenettet og VB hældte bolde i feltet, men lige lidt hjalp det. To minutter før tid blev VFF reduceret til ti mand. Kallesøe nedlage Wernersson i et farligt fremstød i venstre side. Advarsel nummer to til lejesvenden fra Randers og udvisning. I den seks minutter lange tillægstid pressede VB fortsat på, men resultatet stod desværre ikke til at ændre. Dominic havde et godt forsøg med hovedet efter hjørne, men VFF reddede på stregen. Kort efter sparkede Greve i feltet, men Viitala stod i vejen.

Dommer Henrik Overgaard fløjtede af til stor lettelse for Viborg-spillerne, der efter en svær start har tre sejre på stribe i en tæt NordicBet LIGA. VB tabte i ottende forsøg, men fører stadig rækken. Der er ikke tid til at ærgre sig for længe over onsdagens skuffelse i Domkirkebyen, for allerede på søndag venter FC Fredericia i et vigtigt lokalopgør i Nørreskoven.

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

Kampfakta:
Viborg FF – Vejle Boldklub 2-0 (0-0)
48. 1-0 George Fochive
69. 2-0 Pierre Larsen

Kort:
16. Allan Sousa (gult kort)
56. Rasmus Lauritsen (gult kort)
74. Dominic Vinicius (gult kort)
74. Imed Louati (gult kort)
84. Nicolaj Madsen (gult kort)

Indskiftninger:
58. Viljormur Davidsen ud Victor Wernersson ind
61. Jacob Schoop ud Arbnor Mucolli ind
76. Allan Sousa ud Erick Farias ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Pavol Bajza

Mads Lauritsen
Rasmus Lauritsen
Mads Greve
Viljormur Davidsen

Jacob Schoop (anfører)
Ylber Ramadani
Nicolaj Madsen

Allan Sousa
Dominic Vinicius
Imed Louati

Bænken:
Thomas Hagelskjær (m)
Victor Wernersson
Erick Farias
D’Avila Ba Loua
Björn Daniel Sverrisson
Arbnor Mucolli
Agon Mucolli

Tilskuere: 2.301
Dommer:
Henrik Overgaard

Viborg (4-3-3): Walter Viitala – Mikkel Kallesøe, Erik Moberg (79: Jacob Dehn Andersen), Søren Reese, Alexander Fischer – George Fochive (86: Markus Bay), Jeppe Grønning, Pierre Larsen – Christian Sivebæk (54: Casper Gandrup), Andreas Albers Nielsen, Morten Beck Andersen
Træner: Steffen Højer.

Kort:
80. Mikkel Kallesøe (gult kort)
89. Mikkel Kallesøe (gult kort)
89. Mikkel Kallesøe (rødt kort)

Tekst: Lars Christensen.