Vejle Boldklub blev rangeret på 13. pladsen, da DBU præsenterede det nye licenssystem for talentudvikling mandag eftermiddag. Placeringen betyder, at VB også i sæsonen 2019-20 har hold i U17- og U19-Ligaen.

Der var betydelig glæde at spore hos alle i Vejle Boldklub, da det mandag eftermiddag kom frem, at klubben blev tildelt tre stjerner i det nye licenssystem for talentudvikling. Stjernerne uddeles på baggrund af både en samlet score og minimumskrav. Der lægges i bedømmelsen vægt på både klubbens succes med at producere talenter og investeringen i de organisatoriske rammer. I alt er der syv kategorier, hvor klubberne scorer fra 0-100 points. Læs mere om det nye ungdomslicenssystem her.

– Jeg er stolt over, at Vejle Boldklub får tre stjerner i det nye system, hvilket betyder, at vi for mere end tiende år i træk talentudvikler blandt de bedste klubber i Danmark. Særligt på alle aktørernes vegne er jeg glad. Det er fuldtidstrænerne, deltidstrænerne, de ulønnede trænere, holdlederne, spillerne og forældrene, der er med til at gøre vores talent-set-up til et af de 13 bedste i Danmark, siger Steen Thychosen.

– Det nye licenssystem er lavet for, at DBU sikrer, at de bedste spillere får de bedste betingelser for at udvikle sig. Min personlige ambition er, at vi i fremtiden kan opnå fire stjerner i DBU’s licenssystem. Talentudvikling er dyrt anno 2019, og det koster mange penge, men vi har gjort investeringerne, og skal vi opgraderes med en stjerne, er det mere knofedt og strategi end økonomi, vi skal bruge, og det arbejde begynder nu. Der er en masse mennesker, der lægger sjæl i det her projekt, og jeg er sikker på, at vi også i fremtiden kommer til at være en klub, der talentudvikler blandt de bedste i Danmark. Det er DNA i VB, og det er en prioriteret del af Moderklubben og VB Holding A/S, at vi vil talentudvikling, og det betyder meget, at der er den sammenhængskraft, siger Steen Thychosen.

For tilskuere, fans og andre interesserede i ungdomsfodbolden er det mest håndgribelige ved det nye licenssystem, at Vejle Boldklub fastholder deres pladser i U17- og U19-Ligaen for sæsonen 2019-20.

– Vi har lavet mange fine præstationer med vores ungdomsligahold i denne sæson, og det er fortjent, at vi bliver i de bedste rækker. Det betyder, at vi kan matche vores spillere på øverste plan, og de får de bedste forudsætninger i en tidlig alder. I forhold til rekruttering betyder det også, at vi fastholder vores position blandt de yngste spillere som en interessant klub.

– På den individuelle udvikling af spillerne er der også stor fremgang at spore. Vi har flere landsholdsspillere i forskellige årgange, og når jeg ser tilbagemeldingerne fra ungdomslandstrænerne, er de udelukkende gode. De er tilfredse med den fodboldmæssige uddannelse, vores spillere får, og det er ikke uvæsentligt i forhold til det arbejde, trænerne laver med spillerne i dagligdagen, siger Steen Thychosen.

– Det er helt generelt i dansk fodbold i de her år, at der investeres i talentdelen. For at være med blandt de øverste skal baneforhold og øvrige faciliteter være på plads. Vi har fået et stærkt set-up i VB Parken, hvor ungdomsafdelingen er blevet samlet, og trænerne på eliteungdomsholdene har deres daglige gang. I forbindelse med vores hjemmekampe har vi også øget vores set-up med speaker, musik og holdopstillinger. Det er på højde med flere divisionsklubber. Vores konkurrenter udvider hele tiden, og vi har også nye tiltag på tapetet for at følge med det tog, der kører i dansk fodbold i de her år, siger Steen Thychosen.

VB havde en A-licens fra 2008 til og med denne sæson, hvor klubben havde hold i de bedste ungdomsligaer. Nu er A-licensen altså erstattet af det nye licenssystem, hvor VB’s tre stjerner rækker til ligapladser for U17 og U19.