VB kendte ikke sin besøgelsestid mod Næstved fra bundregionen og forsømte at lægge yderligere afstand til Viborg i toppen. For mange oplagte chancer blev brændt i en lidt skuffende 1-1 kamp.

Kalenderens sidste forårsdag viste sig fra sin smukkeste side, og pinsesolen dansede behørigt i Nørreskoven. Lige en dag at gå til fodbold i, men VB-fansene måtte pænt blive derhjemme og følge med via Viaplay eller Twitter.

91 dage er gået, siden der sidst blev spillet om point i Nørreskoven, og meget er sket i samfundet siden da.

Også her finder vi anledning til at bringe et i den senere tid så ofte anvendt citat fra et Dan Turell-digt:

Mest af alt holder jeg af hverdagen …

Ret havde han, Onkel Danny. For nok var det rart atter at se spillerne tumle sig som øko-køer på det grønne græs. Men for den da, hvor savner man publikum! De højtsyngende rødklædte i kurven, de menige tilhængere, de trofaste og loyale sponsorer …

Ikke for ingenting kalder tyskerne de tilskuerløse kampe for Geisterspiele, spøgelseskampe.

Tilskuerne er fodboldens salt, uden hvem det hele ikke giver den store mening. Så lad det også være en bøn herfra om en snarlig tilbagevenden til mere normale tilstande. Hvis man kan åbne for biografgæster og teatergængere, kunne man vel også i en eller anden udstrækning åbne op for sportstilskuere i fri luft! Meget i denne tid er jo i det hele taget ret uforståeligt for menigmand.

Hold da helt ferie hvor jeg holder af hverdagen …

Der var ingen – som i slet ingen – overraskelser i VB’s startellever. Hjemmeholdet stillede op i samme opstilling som i sidste weekends testkamp mod Silkeborg, hvilket vil sige, at Mølgaard, Ojala, Greve og Amundsen var på plads i bagkæden foran Groothuizen. Ramadani var på den centrale midtbanes defensive plads og Gundelund og kaptajn Schoop på den offensive. På kanterne løb Lucas Jensen og Mucolli, mens Finnbogason var i front.

Med sin nye tyske træner Maximilian Dentz har Næstved også fået et germansk udtryk i truppen. Fem af spillerne i gæsternes startopstilling havde således tysk pas.

VB kom skidt ud til kampen, og sydsjællænderne fik den bedst tænkelig start, da Andreas Heimer allerede med et par minutter spillet kunne flugte et hjørnespark direkte i mål. En flot scoring, men ikke nogen optimal VB-opdækning.

Hjemmeholdet slog dog hurtigt tilbage. Efter at Finnbogason havde sparket over efter godt Mølgaard-forarbejde, fik VB udlignet med 10 minutter spillet. Næstved-keeper Mikkel Bruhn gik helt galt af et Mucolli-indlæg, og Lucas Jensen kunne nemt trille bolden i det tomme mål til 1-1.

Næstved pressede højt, hvilket ikke bekom vejlenserne særlig godt, og de rødblusede havde svært ved at få gang i kombinationerne. Størst fare udgik fra højresiden med Mølgaard og Lucas Jensen.

Efter 26 minutter flugtede Ojala lige forbi på Mucollis hjørne, og i 1. halvlegs slutminutter begyndte chancerne at melde sig for de rødblusede, som nu var ved at få bedre greb om kampen.

Lucas Jensen burde have bragt sit hold foran i det 38. minut, men i helt fri position valgte kantspilleren at heade lige på Mikkel Bruhn.

Samme Jensen var på spil fire minutter senere, da han headede lige over i lovende position, og Schoop sparkede kvalificeret minuttet efter, men Bruhn reddede. Pausen kom et nu lidt svømmende Næstved-hold tilpas.

Der var stort set total VB-dominans efter pausen, og også her var der chancer nok til at afgøre kampen. Der blev gået til stålet, og dommer Sebastian Aagerup måtte gribe til lommen efter gult seks gange. Hos VB blev Amundsen, Finnbogason og trænerbænken præsenteret for en advarsel. Advarslen til Finnbogason for brok koster angriberen deltagelse i lokalopgøret på fredag i Fredericia.

Træner Gâlcă udnyttede langt fra sine nu fem udskiftningsmuligheder. Han lod det blive ved en dobbeltudskiftning i det 68. minut, da M&M, Montiel og Montano, afløste Lucas Jensen og Gundelund.

Finnbogason fik headet på tværs i feltet, men ingen VB’ere fik sparket bolden i kassen. Mucolli og Mølgaard trykkede af udefra, men keeper Bruhn var på sin plads.

De bedste muligheder havde en nu stærk Arbnor Mucolli. Spillet op af Schoop måtte kantspilleren se Bruhn redde med det yderste af neglene. I det 72. minut fik Mucolli sparket efter et Montiel-hjørne, men bolden knaldede mod opstanderen. Sort uheld!

10 minutter før tid havde værterne den sidste gode mulighed, da Finnbogason sparkede uden om på et Mucolli-oplæg.

Hjemmeholdet lagde et massivt pres mod slutningen mod et godt brugt Næstved-hold, men det kastede ikke nævneværdige muligheder af sig. Dommer Aagerups slutfløjt blev modtaget med lettelse og jubel i Næstved-lejren.

Skuffelsen var stor i den modsatte lejr, hvor vejlenserne følte, de havde smidt to point væk. Der skal også lægges på spillet, hvis derbyet på fredag skal kaste point af sig.

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

NordicBet LIGA 2019-20, Vejle Stadion
Søndag den 31. maj 2020 kl. 14.00
Vejle Boldklub – Næstved Boldklub 1-1 (1-1)
3. 0-1 Andreas Heimer
10. 1-1 Lucas Jensen

Kort:
54. Malte Amundsen (gult kort)
56. Kjartan Finnbogason (gult kort)

Indskiftninger:
68. Thomas Gundelund ud Diego Montiel ind
68. Lucas Jensen ud Leonel Montano ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Indy Groothuizen

Tobias Mølgaard
Mads Greve
Juhani Ojala
Malte Amundsen

Thomas Gundelund
Ylber Ramadani
Jacob Schoop (anfører)

Lucas Jensen
Kjartan Finnbogason
Arbnor Mucolli

Bænken:
Thomas Hagelskjær (m)
Viljormur Davidsen
Arlind Ajeti
Diego Montiel
Leonel Montano
Tobias Sommer
Alexander Jensen

Dommer: Sebastian Friis Aagerup
Tilskuere:
0

Næstved (3-5-2): Mikkel Bruhn – Christian Enemark, Joel Felix, Marcus Mlynikowski – Stefan Vico, Alexander Schmitt (70: Luis Fernando), Ivan Franjic, Andreas Heimer, Lucas Surek (70: Ahmed Hassan) – Mathias Kisum (84: Victor Jatobá), Dennis Blaser (55: Oliver Haurits)
Træner: Maximilian Dentz.

Kort:
34. Mathias Kisum (gult kort)
50. Stefan Vico (gult kort)
51. Alexander Schmitt (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.