Der var tre startpladser og tre nederlag til Vejle Boldklubs spillere i aktion for deres respektive landshold torsdag aften. Viljormur Davidsen og Færøerne tabte til Aserbajdsjan, Felix Örn Fridriksson og Islands U21-landshold tabte til Nordirland og Arbnor Mucolli og Albaniens U21-landshold tabte til Spanien.

I Nations League tog Færøerne hjemme i Tórshavn imod Aserbajdsjan. Det skulle blive til en færøsk sejr, hvis drømmen om en genvej til EM 2020 skulle leve. Men Færøerne tabte med 0-3 og Viljormur Davidsen spillede alle 90 minutter på venstreback. Det er ikke umuligt at Færøerne erobrer 1. pladsen i puljen, men det kræver som minimum en sejr over Kosovo på søndag.

I Island mødte Felix Örn Fridriksson og det islandske U21-landshold Nordirland i EM-kvalifikationen. Nordirerne havde Play Off-pladsen i puljen af kæmpe for og de fik en vigtig sejr, da Daniel Ballard scorede kampens eneste mål i det 90. minut. Felix Örn Fridriksson spillede alle 90 minutter på venstreback for islændingene. Island spiller puljens sidste kamp på tirsdag den 16. oktober. Modstanderen er Spanien, der allerede har kvalificeret sig til EM.

I Tirana mødtes Albanien og Spanien i den samme U21 EM-kvalifikationspulje som Island deltager i. Her blev opgøret også afgjort på en sen scoring. Spanien tog en sejr på 1-0 med Rafael Mirs scoring efter 84 minutter. Arbnor Mucolli bar trøje nummer 10 og begyndte på venstrekanten i albanernes 4-3-3-formation. Det blev til de første 67 minutter på banen inden VB’eren byttede med Esat Mala fra FK Partizani i Albanien. Albanerne lukker kvalifikationsturneringen med en udekamp mod Estland på tirsdag den 16. oktober. Begge hold er uden mulighed for EM-kvalifikation inden sidste spillerunde.

Thomas Gundelund er den eneste VB’er der kan komme i landsholdsaktion i morgen lørdag. Det danske U19-landshold møder Estland i EM-kvalifikationen i Rakvere i Estland. Efter 0-0 mod Finland i den første kamp vil en dansk sejr lune inden puljens sidste opgør mod Italien.

Tekst: Lars Christensen.